ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Нарекоха новия руски електрически автомобил най-грозната кола на света
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:22 / 02.01.2024Коментари (5)3608
©
В необятните студени земи на Русия, където водката тече по-свободно от водата и мечките се смятат за обикновени домашни любимци, нов дързък проект се появи от дълбините на изобретателността - или може би от трескавата мечта за странния дизайн. Запознайте се с "Амбър“ (Amber), най-новия принос на Русия към революцията на електрическите автомобили, прототип, който изглежда твърдо решен да грабне титлата "Най-грозната кола в света“ от досегашния "победител“ в антикласациите "Фиат Мултипла“ (Fiat Multipla).

Сред бръмченето на машини и уханието на свежи иновации, някой от Московския политехнически университет (известен с това, че измисля всичко, освен същинската политехника) реши, че светът се нуждае от друга електрическа кола. Но не просто електрическа кола — о, не, тази трябваше да е специална, казва auto.pub.

"Амбър“, чието име звучи странно, повече като име на ретро диско клуб, отколкото на кола, попада в категория, която включва четириколесни мотопеди и други леки превозни средства. Сякаш някой е погледнал картинг, въздъхнал е дълбоко и е казал: "Нека сложим няколко части за Lada Vesta и да приключим с това“.

Това чудо на инженерството може да се похвали с конструкция от рамков панел, където тръбите образуват носеща конструкция, към която са прикрепени панелите на тялото, планирани да бъдат направени от композитни материали. Това е като високотехнологична версия на изграждане с LEGO, само малко по-сложна.

Развитието на "Амбър“ се ръководи от гореспоменатия университет, институция, очевидно известна със създаването на малки градски превозни средства. Производството е предвидено за фабриката "Автотор" в Калининград, място, известно повече с интригуващата си история, отколкото с мощта си в производството на автомобили.

В момента специалистите са завършили прототипа, като планират да сглобят пет тестови модела през следващата година. Стартирането на производството на нови електрически автомобили е амбициозно насрочено за четвъртото тримесечие на следващата година. Това е значителна стъпка в развитието на електрическите превозни средства в Русия, показвайки нарастващ интерес към екологичния транспорт или може би просто привързаност към ексцентричния дизайн.

Въпреки това си струва да се отбележи, че последните руски автомобилни разработки обикновено са прости в конструкцията, сложни за производство, сравнително непрактични и имат цена като космически кораб. Може би това е начинът на Русия да ни напомни, че в страната на необикновеното всичко е възможно – дори кола, която предизвиква конвенционалните представи за красота и функционалност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ямболски цървул
премахни филтъра

0
 
 
Българските чебурашки като чуят думата Русия и се надървят. Чудя се дали ще си поръчат по една бройка от това чудо на инженерната мисъл.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: