ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Лекарка от Пловдив, с помощта на смело семейство, спаси живота на жена по време на полет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:40 / 03.06.2023Коментари (1)27672
© Фейсбук
Лекарка от Пловдив, заедно със смело семейство, спасиха живота на жена по време на полет. Това стана ясно от публикацията на Олег Чернев във Фейсбук, видя Plovdiv24.bg. Публикуваме целия разказ на мъжа без редакторска намеса сега:

"На тази снимка, в ляво от мен, е Катя. Тя е от село Баня до Банско. Съдбата ни събра в един самолет, и това се оказа съдбовно за нея и изпитание за нас. Летяхме до Ливърпул, откъдето тя щеще да поеме към някакво малко английско градче или село, където си изкарва хляба в складове за замразени храни. Студено ли е, попитах я, след като страшното мина - о, да - отговори тя - температурата на която работим е минус 5 градуса!

На същата снимка зад мен е проф. Вичева, лекар-отоларинголог от Пловдив. Седяхме на първите седалки, току до пилотската кабина. Само пред мен имаше две свободни места и точно на тях се разигра кратка, но много драматична ситуация по средата на полета, който нормално трае около три часа и малко.

Катя, чието място се намираше някъде назад, беше тръгнала към тоалетната, заета в този момент, но изохка - Ох, лошо ми е и седна на едната от двете свободни седалки пред нас със Стела, съпругата ми.

Проф. Вичева, седяща на вътрешното място от съседния ред седалки я погледна и реагира моментално - Тя ще колабира!

Така и стана.

Диляна скочи, Стела , която знае, че имам опит с таква ситуации, почти заповяда - Олег, помагай!

Следващите минути са от онези, които човек не забравя до края на живота си.

Започна здрава борба със здраво затворената челюст на Катя, която вече беше "забелила очите" и не дишаше. Очевидно си беше глътнала езика, както се казва по народному. Някак успяхме да отворим устата й, Диляна бръкна по-дълбоко, натисна езика и слаба струя въздух просвири в гърдите на младата жена. И тъкмо се успокоихме, че страшното е минало, последва втори пристъп, после трети. При третия, Катя толкова силно ни захапа, че за миг си помислих, че ще ни отхапе пръстите! Не успя, разминахме се само с болката.

Накрая я сложихме да легне на пода, малко вода, малко шамарчета и Катето живна.

До края на полета, по заповед на стюардесите/много мили и усмихнати момичета/ тя седя там, където се разигра цялата драма, за да ни е под ръка, така да се каже.

Горката, нямаше никаква идея, какво точно се еслучило, че при други обстоятелства това можеше да е последният полет в живота й, а ние като нищо щяхме да влезем в новините, световните!

Катя се оказа мило момиче, до края на полета няколко пъти се обръщаше към мен и ми благодареше. Аз от своя страна я успокоявах и усмихнат споделях, че няма нищо по-нормално от това да помогнеш на човек в беда, но си беше истински късмет, че попадна пред очите на две докторки и един "парамедик"!

Между другото, още си чакам безплатния билет от Райънеър, който стюардесите ме увериха, че ще ми издействат за проявеното мъжество и гражданска доблест, а на лекарите...е, на тях това им е работа, нали!

И последно, като тръгнете да летите, забравете въпроса - "Има ли пилот в самолета", не по-малко важно е - Има ли лекар в самолета?

Катя, ако случайно прочетеш текст, приеми нашите поздрави и пожелания за здраве!", завършва разказа си Олег. 

Адмирации за смелата и човешка постъпка! Браво!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поздравления към оказалите първа помощ -колеги,пасажери и екипаж,да е щастлива и здрава пострадалата Дама.За съжаление, няма създадени медицински платформи в които да се коментират подобни инциденти,да се води статистика,авиокомпанията да прави анализ на случилото се и изводите да послужат за надграждане на знанията по първа помощ на персонала им.На 12.04 23г,полет на Райънер от Сф до Бергамо пътникът до мен,стоящ до прозореца загуби съзнание и се наложи да окажа професионална Помощ. Помогна и колежка, след като екипажът потърси по микрофона лекар на борда.Без да влизам в конкретника, бих споделила че прочетох за много подобни случаи и как би трябвало да има аптечки на борда,лекарите да се легитимираме на чекинга за да бъдем бързо намирани в самолета и т.н, но не се е обърнала статистиката за съжаление. Ние успяхме да решим ситуация и да кацнем на време,използвах кислородната бутилка , помогна и пътникът до мен, който се премести на друга седялка за да настаня пасажера до пътеката за да е по-удобно обслужването.С мен не се е свързвал никой и също се надявам всички да са добре, пожелавам хубаво лято и спокойни полети.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: