
ЗАРЕЖДАНЕ...
Козунакът е на българската трапеза от началото на миналия век | ||||||
| ||||||
Според нея в България е пренесен вероятно от Румъния от търговци между 1915 и 1920 година. Дотогава за Великден са се замесвали обредни хлябове - в различните селища в Силистренско наричани колак, кравай и пармак. "Родината" на козунака е Полша, където се прави от XVII век. Това е написала в книгата си "Отколешно време", в която проследява празничния народен календар. |
Още по темата: | общо новини по темата: 101 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница |
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (12555) | 55% | ![]() |
Не (7774) | 34% | ![]() |
Не мога да преценя (2315) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg