ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Какви са лихвите за бързите кредити?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:29 / 23.02.2023Коментари (0)2939
©
Когато обмисляте да потърсите пари назаем, изберете откъде ще го изтеглите и при какви условия. Често хората предпочитат да кандидатстват за бърз кредит до заплата, тъй като изискванията за отпускане са по-малко и процедурата по одобрение отнема няколко минути. Да се тегли заем от банка е по-сложно и бавно. Каквото и да изберете е важно да се запознаете с лихвата, която е включена във всяка вноска. Таксите, които се начисляват както и лихвата повишават сумата, която ще върнете и е добре внимателно да четете договора, който подписвате.

Какви са плюсовете на бързите кредити?

На всеки се е случвало, да му потрябват спешно средства и да няма откъде да вземе заем. Неприятно е да поискате от близки и познати, които нямат възможност да ви помогнат. В този случай на помощ ви идват модерните бързи кредити до заплата. Сумата, която се отпуска при тях, е по-малка и това ви дава възможност, да я възстановите бързо и безпроблемно. 

При тях е от значение, да сте изрядни и да погасите вноските си точно на определените дати, за да се възползвате от преференциите. Този вид заеми са предпочитани от потребителите, заради бързото одобрение и ясните условия, които са разбираеми и коректни. Огромно предимство е възможността да кандидатствате изцяло онлайн, без да губите време и да посещавате офис на фирмата. Не се изисква представяне на много документация или трудов договор. Това е разликата с банковите заеми.

Какво представлява лихвата по бързия кредит?

Кредиторът ви осигурява необходимите средства, но вие дължите съответната сума за този вид услуга. Поради тази причина банките и небанковите финансови институции начисляват определена лихва върху сумата, която ви отпускат. В лихвата са включени разходите, които кредитодателят прави и тя е вид гаранция, ако поради определени причини забавите вноските си или нямате възможност да спазите сроковете по договора, който сте подписали.

Лихвата представлява определен процент върху сумата, която искате да изтеглите. Тя зависи от размера на заема и срока, за който сте се договорили да го възстановите. Лихвата може да бъде изчислена на дневна, месечна или годишна база. Не бива да бъркате това с Годишния процент на разходите или познат като ГПР. Той показва точно с колко ще се оскъпи бързият кредит, но се формира като годишен процент.

Кога е разумно да изтеглите бърз кредит?

При този вид заеми си осигурявате необходимите средства, без да се притеснявате или да чакате твърде дълго. Трябва да знаете точно за какво са ви необходими парите, тъй като заема трябва да се връща в срок и все пак има някаква лихва. Разумно е да кандидатствате, ако сте уверени, че имате достатъчно приходи да погасявате вноските и ясен план как да изразходвате средствата. 

Спешната нужда от пари е позната на всеки, защото има непредвидени ситуации, които изискват плащане веднага. Бързите кредити обикновено помагат на хората до момента, в който те получат заплатата си и могат да възстановят взетото. За да се възползвате от тази услуга, ви препоръчваме да помислите върху следните фактори:

- бъдете сигурни във възможностите си – когато желаете краткосрочен кредит е важно да сте уверени, че ще може да погасявате вноските регулярно и няма да допуснете натрупване на допълнителни наказателни такси или лихви;

- сравнете предложенията – ще изберете по-лесно компания, от която да поискате на заем, ако внимателно сравните поне няколко различни оферти. Важно е да знаете какви ще бъдат лихвите, ГПР, такси и комисионни. Едва след като имате тази информация, може да изберете конкретна фирма;

- определете сумата – тя зависи от това, какви са нуждите ви в момента. Препоръчваме ви да се насочвате към по-малки суми, за да сте сигурни, че приходите ви ще са достатъчни за вноските и ще имате пари до заплата;

- разговаряйте с консултант – добрите компании ви предлагат пълна информация и консултантите ще ви разяснят всички подробности, които не са ви ясни.

Ако до този момент не сте кандидатствали за тази услуга, е добре да разгледате сайтовете на поне няколко небанкови финансови институции и да се запознаете с условията, които те предлагат. Важно е да се информирате добре, защото при забавяне и удължаване на срока ще ви се начислят допълнителна лихви. Това е причината всеки кредитоискател да бъде отговорен и ясно да преценява възможностите си.

Как да кандидатствате лесно онлайн?

Ако сте избрали някоя от модерните небанкови финансови компании и искате да вземете заем, ще ви разясним, какво представлява процедурата по кандидатстване. За да бъде максимално лесно за кредитоискателя, фирмите са разработили начин, чрез който без да напускате дома си, може да се сдобиете с желаната сума. Важно е само да следвате ясните стъпки, описани подробно в платформата:

- избирате стойността на бързия кредит сами – това става благодарение на удобния калкулатор. На екрана ще видите, каква е вашата вноска, в която е включена лихвата и ГПР. Всичко се изчислява в зависимост от срока за връщане и зададената стойност на заема;

- попълвате личните си данни – коректно попълнете личните си данни и валиден имейл за връзка. Важно е да сте навършили 18 години, за да кандидатствате за подобен заем;

- отговор получавате до 15 минути – това е едно от най-големите предимства на бързите кредити. Не чакате дълго, за да разберете дали сте одобрени. Служителите на компанията ще направят проверка на вашия кредитен рейтинг и при необходимост може да ви предложат друг продукт или да поискат обезпечение;

- получавате парите по удобен начин – сами избирате дали сумата да ви бъде преведена по личната банкова сметка или да я вземете от каса на Easypay. 

Кандидатстването е много опростено за всеки човек, който работи с интернет и разполага с модерен телефон или компютър. Сумите отпускани по бързите кредити не са големи, за да не се затрудните в тяхното връщане и да ги използвате само при реална необходимост от допълнителни средства. Специалистите съветват, да прибягвате към подобна услуга само при нужда и внимателно да прецените финансовите си възможности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: