
ЗАРЕЖДАНЕ...
Как да сварим яйцата за Великден без да се напукат? | ||||||
| ||||||
Често с желанието си да имаме богата трапеза и широк избор от декорирани великденски яйца, приготвяме повече яйца, отколкото бихме могли да изядем или раздадем на познати. За да удължите годността на царят на великденската трапеза - яйцето, трябва да го предпазите от напукване. Яйцата, чиито черупки са се напукали при варенето, трябва да бъдат консумирани възможно най-бързо, защото срокът им на годност е изключително кратък. Важно е да не започнете да варите яйцата, ако те са директно извадени от хладилника. Добре е 30 минути преди варене те да бъдат извадени от хладилника, тъй като е необходимо да се затоплят до стайна температура. Изключително важно е да ги варите на слаб огън за от 5 до 8 минути. Някой домакини използват и допълнителни "трикове", за да предпазят максимално яйцата при варене. Такива например са добавянето на сол във водата или запълването на празното пространството в тенджерата с кърпа, за да не се удрят яйцата в стените й. |
Още по темата: | общо новини по темата: 197 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница |
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (12401) | 55% | ![]() |
Не (7660) | 34% | ![]() |
Не мога да преценя (2287) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg