Изкусен обир с хипноза шокира Англия, набедиха източноевропеец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:15 / 10.12.2014
2314
Изкусен обир като от филм шокира Острова. Млад мъж успя да ограби собственик на магазин с хипноза. Според описанието на свидетели и жертвата джебчията-магьосник е източноевропеец. Нетрадиционият грабеж се разиграл в Северен Лондон в малък магазин за алкохолни напитки. Обирджията носел тъмно яке, бил среден на ръст, около 30-35-годишен, с източноевропейски черти и лош английски.

Той влязъл в магазина и докато минавал покрай собственика, леко го потупал по ръката. Секунда по-късно мъжът посочил коремната си област и промълвил, че жена му, която го чака в колата, е бременна и има нужда от вода. На охранителните камери в магазина се вижда, че в този момент собственикът изпада в ступор, неподвижен и неадекватен е, а мъжът се пресяга и изважда от джобовете на магазинера дневния оборот и си тръгва. Ошушканият мъж споделил пред полицията, че не разбрал какво става и бил в транс. Едва след като видял, че мъжът с кожено яке излиза през вратата, се съвзел и тръгнал след него, но безуспешно. Вън го очаквала кола със запален двигател, която потеглила веднага след като се качил.

Задигнати са над 600 лири. След инцидента обраният собственик на магазин Афтаб Хайдер споделил шока от случилото се с полицията. Според органите на реда подобно престъпление, в което оръжието е хипноза, за първи път се случва във Великобритания. Специалисти по хипноза на Острова са категорични, че обирджията не е аматьор, а човек с опит и умения.

Предполагат, че и преди това е бил в магазина, за да подготви жертвата си, да заложи в съзнанието му ключови думи, които при обира ще активизират транса. Британците са в паника, че ще пламне епидемия от подобни престъпления, от които не знаят как да се предпазят.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Троен годеж в Hell's kitchen
Марина Стоименова: Гледам го и не мога да го осъзная
34 години заедно: Ето я жената на Орлин Горанов
Алекс Гърдева: Бони показа много подлост и наглост!
Журналист за "Денсинг старс": Позорен финал! Крайно несправедливо...
Ползите от женското биле са неизборими


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).