ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Изключително тежка лична драма трови живота на звезда от "Белези"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 21.03.2021Коментари (0)30342
©
Изключително тежка лична драма трови живота на ослепителната Вера Йорданова от нашумелия сериал на Би Ти Ви "Белези". Красивата дама, която е блестяла на модните подиуми със звезди като Клаудия Шифър и Наоми Кембъл, е преживяла два спонтанни аборта в опит да стане майка. Бебето идва при нея от третия опит. Но точно 3 години по-късно Вера се развеждат с неговия баща, който е голямата й любов. Днес актрисата живее на село заедно с майка си.

Личната история на Вера Йорданова е не по-малко драматична от тази на героинята й в "Белези", която по стечение на обстоятелствата също се казва Вера. Родена в Хелзинки преди 45 години, актрисата е дъщеря на български музиканти, които по онова време свирят във Финландия. Момичето прекарва в северната страна първите 7 години от живота си. След това идва в България и живее, обгрижвано от своята баба на село.

"Тя беше голям кулинар! Нейните рецепти бяха невероятни и ме запалиха по готвенето", спомня си Вера. Още в началото на 80-те баба й се интересува от здравословен начин на живот и приготвя невероятни вкусотии по особен за времето си начин. За разлика от повечето баби от онези години, които тъпчат внуците си с мазничко и пържено, тя държи на здравословните рецепти и е вегетарианка. От тогава момичето се запалва по кулинарията, която и до днес е нейна страст и хоби. Свиква и да се храни с нискокалорични ястия – нещо, което й е от огромна полза, когато след време става модел.

На 14-годишна възраст Вера и семейството й се връщат във Финландия. Момичето вече е много високо и прави впечатление със стройната си фигура. Откриват го за модния подиум. Става манекенка, а на 17-годишна възраст заминава за Париж. През годините често е сменяла адреса си. Живяла е в Барселона, Кейптаун, Маями, Калифорния, Латинска Америка, Ню Йорк.

Но сърцето все я тегли към селото на баба й Капитан Димитриево, близо до Пещера. Това е мястото, което я зарежда с най-много енергия, може би заради близостта на Родопите и красивата градина край къщата, отрупана с рози през лятото.

Като манекен Вера е дефилирала за модни светила като Карл Лагерфелд и се е срещала с легенди като Наоми Кембъл и Клаудия Шифър. Но много повече от модата я влече киното. Във Финландия участва с малки роли в местни сериали. А в Холивуд я харесват за роля в продуцирания от Куентин Тарантино филм "Хотел на ужасите" 2. Наред с тези участия тя продължава да развива своите хобита – свиренето, наследено от родителите й музиканти, рисуването и най-вече – кулинарията. Междувременно среща голямата си любов – аржентинския графичен дизайнер Федерико Руис, когото нарича накратко Феде.

Двамата работят по готварска книга с любимите рецепти на българката. Тогава тя е на 35 години и иска да напише историята на живота си, но преценява, че е несериозно - все още е твърде млада, за да се занимава с мемоари. По-подходящо й се струва да събере любимите си рецепти, придружени от случки от живота си, свързани с тях. Така се появява книгата "Не пропускай и хапка", която става бестселър във Финландия.

Вера и Феде сключват брак с красива церемония в испанския град Дея преди 5 години. Булката е бременна в 7-ия месец. Баща й не успява да дойде на сватбата. Той напуска този свят малко преди дъщеря му да каже "Да!" на своя любим. За да бъде с него в последните му месеца, Вера се връща в България. Води със себе си и Феде. Състоянието на възрастния музикант се влошава дотолкова, че малко преди смъртта си той вече не разпознава своите близки. Така и не вижда сбъдната голямата мечта на дъщеря си – да има дете.

Вера не крие, че е станала майка много трудно. Преди да роди сина си Кийран, тя губи две бебета. Още по-рано пък получава дискова херния, която я приковава на легло със седмици. Изпада в депресия, напълнява, потъва в отчаяние. Лекарите й изписват купища лекарства и препоръчват операция. Но тя отказва и двете. Докато се бори с тежкото си положение, в живота й влиза Феде. Следват двете неуспешни бременности на манекенката, завършили със спонтанни аборти. "Започнах да медитирам два пъти на ден, намерих иглотерапия, промених диетата си, правех смутита, четях за билки", описва терапията си красивата дама. Постепенно болките от хернията спират, депресията си отива, а мечтата да стане майка е осъществена.

С момченцето си забременява, когато е 42-годишна. "Сложиха ме в рискова група заради възрастта ми, но изкарах страхотна бременност, без каквито и да било проблеми... Кийран се роди много бързо, естествено и беше, разбира се, най-хубавото бебе", спомня си актрисата в едно от своите интервюта. Интересен е начинът, по който избира името на детето. "Една нощ сънувах, че се събудих от внезапен лъч светлина, който прониза тялото ми... В просъница си помислих: "Какъв чудесен сън! А може би стана наистина и това е душата на бебето?". Когато се събудих, грабнах телефона си и първото нещо, което излезе на гугъл, беше Kiran – лъч светлина, на древния език санскрит", споделя Вера. С бащата избират синът им да се казва Кийран Александър – второто му име е взето от Александър Македонски, пише Уикенд. 

Идването на момченцето обаче е придружено от поредния тежък момент в живота на майката. Любовта с баща му Феде постепенно си отива. Двойката, която тогава живее в Ню Йорк, започва да посещава семеен терапевт в опит да спаси брака си. Но проблемите остават, скандалите се превръщат в ежедневие. Накрая съпрузите решават да се разделят. Красивата дама споделя, че след раздялата, с Феде са запазили приятелски отношения, което е най-важно за нея и детето им. Живеят обаче разделени и това е най-добре за всички. Актрисата се завръща в България и се настанява при майка си в любимата си селска къща в подножието на Родопите. Там расте и Кийран, който все още не говори български език много добре, но с всеки ден става все по-уверена в речта си.

Самата Вера, която вече приключи със снимките на сериала "Белези", планира засега да остане в България. Тя очаква бъдещи проекти тук и вярва, че трудностите са останали зад гърба й, а оттук нататък я чака единствено щастие.


Още по темата: общо новини по темата: 3169
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/529 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (889) 16%
Спас Гърневски (799) 14%
Д-р Иван Чомаков (547) 10%
Славчо Атанасов (1465) 26%
Иван Тотев (1500) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: