ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Историята на 10-годишната Тереза, чийто живот бе отнет от COVID-19
Автор: Георги Кирилов 21:39 / 05.10.2021Коментари (1)10560
©
Семейство във Вирджиния се опитва да открие истината как 10-годишната им напълно здрава дъщеря е починала за едва пет дни от Covid-19.

Докато опитват да се справят с внезапната и дълбока загуба, посланието им към невярващите в COVID е просто и директно: имайте състрадание към другите. Ако споделянето на историята на дъщеря им Тереза ​​промени мнението на един човек да се ваксинира срещу Covid-19 или да носи маска, за да защити другите, те казват, че ще са постъпили правилно в нейна памет, пише bg-voice.com.

Тереза ​​посещава началното училище Hillpoint в Съфолк, Вирджиния, където има заповед за задължително носене на маски. Родителите й Никол и Джеф Спери са ваксинирани заедно с двамата си по-големи синове. Тереза ​​и най-малкият им 9-годишен син все още не са били ваксинирани, но с нетърпение очаквали да получат право.

Симптомите на Тереза ​​за Covid започнали с главоболие в сряда, 22 септември и треска на следващия ден. След консултация със семейния педиатър в петък, 24 септември, те запазили час за Covid тест за следващия понеделник, 27 септември.

В неделя вечерта обаче Тереза ​​развила силна кашлица, толкова лоша, че я принудила да повърне, затова майка й я завела в местно спешно отделение, където била изследвана за стрептокок в гърлото. 

"Направиха й рентгенова снимка на гръдния кош и когато се върнаха, казаха, че няма признаци на пневмония от Covid, дробовете й са перфектни, чудесни. Лекарите не изглеждаха загрижени“, спомня си Никол.

Така че те се прибрали вкъщи, а Тереза ​​продължила карантината. В рамките на следващите 24 часа тя спира да диша и е откарана в местна болница, а оттам е прехвърлена в Детската болница на кралските дъщери (CHKD) в Норфолк, където умира.

В понеделник, докато Никол седи до безжизненото тяло на детето си в спешното отделение, опитвайки се да разбере защо толкова бързо са загубили любимата си дъщеря, на по-малко от 16 км в училищния квартал, където Никол преподава, се провежда  заседание на училищното настоятелство, на което родителите се застъпват районът да се откаже от задължителното изискване за носене на маска.

Чуват се коментари от рода на "Първоначално не знаехме нищо за Covid, но сега знаем, знаем, че няма от какво да се страхувате, ако сте здрави“ и "Covid ефективно свърши“.

"В същото време, когато бях до леглото на дъщеря си, държавните училища в Чесапийк имаха заседание на училищния съвет и имах приятели, които се върнаха и ми казаха по-късно, че докато седях до дъщеря си, която вече не беше с нас, там е имало родители, които казвали, че Covid е свършил и здравите хора не умират, особено децата “, каза Никол.

"А аз седя там до мъртвата си дъщеря, която беше напълно здрава, която е дете, което направи всичко, което трябваше да направи. Съвършено здрава дъщеря.“

Освен че си е чупила ръката като по-малка, Тереза ​​била здраво 10-годишно социално и щастливо момиче, което никога не е имало грип или дори инфекция на ухото, разказва майка й Никол.

Запален читател, умна, красива, любяща и винаги отворена да помага и да се грижи за другите, е начинът, по който Джеф описва дъщеря си. Но това е, че е помагала може да е допринесло за нейната смърт, вярва семейството й.

"Едно от нещата, които ни разказа, преди да се разболее, беше, че нейната работа е да бъде "класната медицинска сестра “, която да отвежда болните деца от класа в кабинета на медицинската сестра“, каза Джеф.

"И трябва да разберете дъщеря ми, това е тя, помагането на хората е дъщеря ми, това не е нещо, което тя не би искала да направи.“

В началното училище Hillpoint протоколът е учителят в класната стая или възрастен да се свърже с централния офис с "код C“, ако дете се чувства зле и някой от администраторите или училищна сестра ще дойдат в класната стая, за да го вземат, обясни д -р Джон Б. Гордън, III, началник отдел държавни училища в Съфолк миналия четвъртък.

"Ние все още разследваме, за да гарантираме, че този процес е бил следван правилно“, каза той.

"Дъщеря ни беше напълно здрава“, написа Никол във Фейсбук." И щеше да продължи да бъде тук, ако хората бяха спрели да изпращат болните си деца на училище “.

След като прекарала известно време във виртуално обучение миналата година, Никол разказва, че Тереза ​​била нетърпелива да се върне в класната стая тази учебна година.

"Всяко дете расте, казвайки "Мразя училище“ и те са първото поколение деца, които са пораснали и сега казват" Иска ми се да бях на училище, липсваше ми училище, липсват ми приятелите “, казва Джеф.

Конкретно в класа на Тереза ​​не е имало случаи на COVID, заяви Гордън пред CNN. "Преди трагедията с Тереза ​​е имало нула случаи, а от съобщението ми до вас има нула случаи. Проследяването на контакти все още е в ход.“

Докато броят на децата, които са дали положителен тест за Covid-19, е намалял леко, те все още съставляват по-голям процент от общия брой на новите случаи на Covid-19 в САЩ през последната седмица през предходната седмица, което представлява близо 27% от всички регистрирани случаи в цялата страна, съобщи Американската академия по педиатрия в понеделник.



Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Жалко за Тереза. От снимката се вижда ясно, че детето е с наднормено тегло, което по никакъв начин не може да я опише като "здрава" и за жалост това води до риск от по-тежко протичане и смърт. Не ваксина, а спорт и е трябвало на Тереза. Родителите носят най-голямата вина. Да почива в мир.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (882) 16%
Спас Гърневски (789) 14%
Д-р Иван Чомаков (538) 10%
Славчо Атанасов (1443) 26%
Иван Тотев (1473) 26%
Здравко Димитров (484) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: