ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Искате да забогатеете? Просто следвайте тези стъпки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:53 / 20.11.2019Коментари (0)2827
©
Защо е трудно да се постигне финансов успех в живота? Какви конкретни неща правят богатите всеки ден, които останалите не правим? Има ли конкретна формула за натрупване на изключително богатство?

Том Корли прави проучването си "Навици на богатството“, на което отделя 5 години, наблюдавайки и документирайки ежедневните дейности на 233 богати индивиди (всички с поне 160 000 долара годишен брутен доход и 3,2 милиона долара нетни активи). Той споделя проучването си пред CNBC,  цитиран от "Economic"

В него казва, че има четири основни пътища към превръщането в мултимилионер:

1. Пътят на спестителя-инвеститор: 

Без значение каква е работата им, хората от тази група спестяват и инвестират. Те постоянно мислят за интелигентни начини да увеличат богатството си.

2. Пътят на катерачите в компанията: 

Алпинистите работят за голяма компания и отделят цялото си време и енергия за изкачване на корпоративната стълбица, докато не заемат висша изпълнителна длъжност - с изключително висока заплата.

3. Пътят на виртуозите: 

Тази група е сред най-добрите в това, което правят в своята професия, и получават значително заплащане за своите знания и опит. Официалното образование, като например степени (например по право или медицина), обикновено е изискване.

4. Пътят на мечтателите: 

Лицата от тази група се стремят към мечта, като например да стартират собствен бизнес, ставайки успешен актьор, музикант или автор на бестселъри. Мечтателите обичат това, с което се издържат, а страстта им се проявява в банковите им сметки.

Пътят на мечтателите е най-бързият начин да забогатеете

Около 28% от хората в изследването са Мечтатели. Те имат средно нетно богатство от 7,4 милиона долара - много повече от която и да е друга група в проучването - и са успели да натрупат това богатство за период от около 12 години.

Това е най-бързият, най-възнаграждаващият път към богатството - и той също гарантира най-много пари. 

Помислете например за тазгодишния списък на Forbes 400: Седем от 10-те най-богати милиардери в света, включително Джеф Безос, Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и Майкъл Блумбърг, всички са мечтатели, които са забогатели, след като са стартирали собствена компания.

Пътят на мечтателите обаче също се оказва най-трудният, рискован и стресиращ. "В най-лошия случай, това е ежедневна разходка през ада", казва един Мечтател. "Този  път е пълен с препятствия, изоставяния, грешки, разочарования, отхвърляне и финансови борби."

Какво прави Пътя на мечтателите толкова труден?

Необходима е огромна физическа и психическа издръжливост, за да извървите Пътя на Мечтателите. Ето някои от най-сериозните причини:

Дълго работно време: Мечтателите в направеното проучване са работили от 65 до 75 часа седмично, преди най-накрая да постигнат мечтите си. Уикендите и ваканциите са почти несъществуващи. Тези дълги работни часове повлияват на всички в непосредствената орбита на Мечтателя. Семейството и приятелите са засегнати най-силно от отсъствието им.

Стресов начин на живот: Докато мечтата не започне да се отплаща, свързването на двата края може да доведе до почти нетърпим финансов стрес. Особено трудно е за тези, които имат да издържат семейство.

Високи рискове: Мечтателите по природа са комарджии; те са готови да поставят на карта всичко, което притежават - домовете си, колите си, спестяванията си. Също така, няма абсолютно никаква гаранция за успех. Всъщност повече от половината мечтатели, които са били проучени, казват, че са се провалили няколко пъти. А провалът често може да доведе до фалит.

Демотивация: Тъй като Мечтателите имат толкова силно амбициозни цели - много от които може да изглеждат почти невъзможни за постигане - някои хора (с добри намерения, разбира се) се опитват да ги накарат да преследват друг път. Мечтателите също така често чуват думата "не".

Мечтателите остават в играта, защото са изключително уверени, че ще успеят - и са готови да платят огромни дивиденти по пътя, за да постигнат желаното. 

Затова следващия път, когато видите милионер предприемач, не му завиждайте за това, което има. Завиждайте му за неговото безмилостно постоянство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Електротранспорт в Пловдив?
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1462) 16%
Спас Гърневски (1254) 14%
Д-р Иван Чомаков (857) 10%
Славчо Атанасов (2306) 26%
Иван Тотев (2292) 26%
Здравко Димитров (774) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: