ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
5D киното - емоцията, която си струва да изпитаме
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 12.01.2012Коментари (9)6434
Затегнете коланите! Излитаме! Но не в небето, а в океана на човешките чувства и изтръгнатите спонтанни реакции. Не си въобразявайте, че ще останете равнодушни, ако сте отишли на 5D кино само защото сте добре информирани и знаете, че всичко е въпрос на компютър и софтуер. 

В това се убедиха днес журналисти на прожекцията на два 15-минутни филма в специалната кинозала в източния атриум на мол "Галерия Пловдив". Те се пренесоха в праисторическите времена и видяха гъмжило от динозаври, които сякаш ще те стъпчат, екзотични морски обитатели, летяха в пещери, изпитаха страха от сблъсъка с животни и скали, от рязкото пропадане, от буболечките, лазещи по краката им. И всичко това бе съпроводено от възклицания, писъци, смях. Дъжд и сняг валяха върху зрителите, вятър духаше в телата им...

Журналистката Катя Костова след прожекциите сподели, че буквално се е върнала в детството. Толкова неподправена и силна емоция е изпитала също преди няколко години, когато си купила парцел на Луната. Всички журналисти признаха, че са усетили силна турболенция. Бяха изненадани от движението на седалките в унисон със спиращите дъха кадри от екрана. Фоторепортерът Стоян Илиев каза, че му е било много забавно. А Юлиян Георгиев от и Евгени Цветков дадоха всичко от себе си, за да направят хубави снимки в тъмната кинозала на валящия сняг. "Никога не съм изживявала подобно нещо. Направо влизаш вътре във филма. Цялата бях обсебена от чувствата си и не можех да мисля за нищо друго", сподели Добринка Димова. Зрелището толкова я впечатли, че влезе на прожекцията и с втората група.

Каквото й да сте изпитали по време на подобна прожекция - бъдете сигурни, че ще усетите приятна доза адреналин в тялото си и непременно ще се усмихвате след като лампите светнат. Това е киното 5D - разбира се, най-важни за него, както и при обикновените филми, са очите. Но тук участват и всички дадени на човека от Бога сетива, а усещането не може да се опише с думи. Просто трябва да се почувства. 

"Филмите бяха с продължителност 15 минути, а чак се изненадваш като свършат - имаш чувството, че е минал само един миг. Толкова са завладяващи", каза Елена Ангелова.

В афиша на 5D киното са включени 6 филма. Зрителите сами избират на момента кой от тях искат да гледат. Предлагат се заглавия за всички възрасти. На всеки 20 дни афишът се обновява, към момента са закупени 30 филма. Организаторите се съобразяват с аудиторията и на малки деца не предлагат филми с чудовища, например. Отвън на голям екран всеки може да наблюдава реакциите на зрителите. 

5D киното, с което Пловдив изпревари София, отвори врати преди месец. В него трябваше да има 8 седалки, но са 6. Интересът е толкова огромен, че няма време да монтираме другите 2, споделиха от екипа. Проектът се оказва толкова успешен, че собственикът на това модерно кино предвижда да направи в мол "Галерия Пловдив" 5D кино с 30-40 места. Това е много необичаен мащаб - обикновено залите за това кино по света, където придобива все по-голямо разпространение, са за 8 до 12 зрители. 

5D киното в мол "Галерия Пловдив" работи всеки ден от 10 до 21 часа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Krasteva
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: