ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Време е да се освободим от 3 март, обсебен до нетърпимост от руските лакеи у нас
Автор: Любомир Минчев 15:22 / 24.07.2023Коментари (41)7923
©
Толкова е ясно, че на 3 март не празнуваме свободата си, че е добре да го отстъпим на руснаците този празник и да си изберем по-достойна дата за национална гордост.  И сме длъжни да го направим - 3 март вече е обсебен до нетърпимост от руските лакеи  у нас.

Те вече се активизираха – било кощунство да сменяме националния празник с 24 май, било родоостъпничество, предложението разделяло нацията. Сякаш на 3 март тя е единна и слуша в захлас глупостите на Румен Радев от Шипка – как в "освободителната“ война загинали 200 000 руснаци за българското благоденствие. Медицинският доклад до императора казва друго - 49 104 са умрели от болести, 1360 – след нещастни случаи, а 11 905 в битки.

Много подобни глупости около 3 март, които ни разделиха на русофоби и русофили. И това ли е националният ни празник?

На тази дата празнуваме договор, измислен от Граф Игнатиев – доказан българомразец. Създава се един блян за българина – Санстефанска България, който е непостижим. Няма никаква освободителна война – идеята на Игнатиев е да има федеративна държава на Сърбия и България с водещ сръбски елемент. Крайно време е българинът, който си татуира Левски и Ботев по ръцете и краката, да опознае малко историята си.

Някой замисля ли се на какво унижение сме подложени – да празнуваме окупацията си.

Реално на 3 март 1878 година в селището Свети Стефан се подписва предварителен договор между две евроазиатски империи, с който се прекратява войната помежду им и се уреждат взаимоотношенията им. При подписването на договора не е допуснато участието на българи, а резултатът от него е заменянето на османската власт с руска окупация. Не може това събитие да е национален празник.

Никаква българска държавност не е възстановена на 3 март 1878 година.В договора няма България, има територия, която е определена като руска губерния. И това събитие си го харесвате като национален празник?

Нетърпимо е руски лакеи се отричат от народа си и на 3 март, особено на 3 март. С един замах се изгаврят с творците на българското Възраждане, които превърнаха безпросветната рая в народ, горд със своята история и произход и готов да плати с кръвта си жаждата си за свобода.

За какво ни е тогава 3 март? Ако тази дата има някакво значение, то е да отдадем заслуженото на всеки лакей.

Защо, по дяволите, празнуваме националния си празник точно на тази дата.  Защо 3 март? Защо се радваме на свободата си пред паметника на руски император?

Този спор се води винаги на тази дата и после забравяме, че идва следващия 3 март. Така изглежда ни е удобно, тъй като тази дата ни е разделила на русофоби и русофили. Така искаха Великите сили, така после искаше комунистическата пропаганда. И все не остана време да се освободим.

Е, време е да се освободим. Макар че руснаците протягат мръсните си ръце и към 24 май. Резервните дати са 6 септември и 22 септември. Но никога повече 3 март!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Боко
премахни филтъра

+1
 
 
Да имаш една от най-богатите истории в света като държава. Да си сред 3-4 най-развити държави в Европа още през 9. век. Да си дал писменост и просвета на милиони по света. И вместо да се гордееш с това и да го напомняш на всички по земята да се навеждаш пред други? Да твърдиш, че си се появил на картата в края на 19. век? Колко манипулиран, заблуден и прост трябва да бъдеш???
-1
 
 
Минчев - ти си жалък помияр, знаеш го нали? А колкото да сбърканите русофобчета-без 3 март, днес нямаше да има България. Но ако толкова я мразите-вървете в джамията и станете турци. Защото без 3 март, такава щеше да ни е съдбата. Ако не ви се вярва-само погледнете фактите. Къде са днес тракийските българи? Къде са малоазийските и константинополските гърци? Къде са арменците? Къде са гърците от северен Кипър? Ами няма ги-дадоха фира, който остана е потурчен и днес официално Турция е едно национална държава. Защо скапани американски подметки си мислите че съдбата ни тук щеше да е по различна? Ако не беше Русия-днес за а българите щеше да се говори в минало време. Знам че ви боли че не ни освободи Англия или САЩ или поне Австрия но това е истината-затова ви съжалявам!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: