ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Владиката съвсем се е разпищолил – отдясно го подпират Здравко и Гергов. Управляващо отровно трио
Автор: Любомир Минчев 17:09 / 01.09.2020Коментари (3)12881
© Plovdiv24.bg
Владиката Николай започна да прави каквото си иска под благия поглед на кмета Здравко Димитров. Дори Николай диктува на кмета управленски решения. Попът се е превърнал и в кадровик.

И Николай нахално обяснява защо така се е разпищолил – православната църква цъфнала и вързала под управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов. А и неговият верен приятел Здравко Димитров вече е кмет. И наместил се на софрата, владиката решил да консумира и малко светска власт. Малко ли?

Само че и предишният кмет на Пловдив беше от ГЕРБ, но Николай се беше скрил в килера на митрополията, не смееше да гъкне. И тогава искаше власт, но го биеха и през ръцете, и през устата. Беше се превърнал в един сърдит поп, обиден на местната власт, която не искаше да търпи маймунджилъците му.

Сега се е развихрил, превърнал е кмета в свой помощник. И помощникът Димитров се разписа под безпрецедентна заповед, с която допусна процедура по предварително изпълнение на знаков в последната една година проект за изменение на ПУР- ПРЗ и РУП в Старинна градска част, касаещ парцела на Джамбаз тепе, върху който пловдивският митрополит започна да строи църква.

Административният съд в Пловдив е обявил за нищожна тази заповед преди да има одобрение от Общинския съвет. Общината веднага внесла жалба в по-горната инстанция. Хатърът на владиката не бива да чупи.

Николай обаче пак сърдит – властта с него, кметът с него, но народът срещу него. Използва библейска реплика, за да обозначи приятелите си: "Тези, които ме подкрепят, ще застанат отдясно, а тези, които са против – отляво". На старта на строежа на храма на Джамбаз тепе отдясно бяха кметът и дарителят Гергов.

Николай, Здравко и Гергов искат храм. И започнаха да си го строят. Било от особена важност за гражданите този храм, който ще укрепи духовността, религиозните ценности и вярата на православните жители на Пловдив.

В мотивите за абсурдната си заповед кметът Димитров пише, че целта е "затвърждаването и надграждането устоите на християнската религия в Пловдив, което несъмнено ще се отрази положително върху обществото“.

Глупости на търкалета. В Пловдив има достатъчно храмове. Но точно този щял да се отрази положително на обществото. Този ще се отрази положително на Николай, Гергов и Здравко, това е безспорно.

Тримата очевидно са отдясно на Бог. Затова единият продава имоти от смесеното дружество "Пълдин туринвест“, в което общината е съдружник, и изобщо не му пука. Другият твърди, че нищо не знае за продажбите, макар да е кмет на Пловдив, и също не му пука. Но може да се разходи по цялата главна с камък в ръцете – основният на храма, да го занесе на Джамбаз тепе и да заслужи погалване по главата от владиката и да чуе: "Айде сега, кмете, подпиши разрешителното“. Третият е развял байрака и с мистрия в ръцете, а и с разрешителното, гради храм и е доволен от властта, която съвсем очаквано се озова в краката му.

Както и очаквано, Пловдив се озова в краката на отровно управляващо трио.


Още по темата: общо новини по темата: 39
12.09.2023 »
11.09.2023 »
01.10.2022 »
29.09.2022 »
29.03.2022 »
18.02.2022 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А кога ще завърши започнатият строеж на църква пред блок 61 в ж. р. Тракия??? Когато го избраха за Пловдивски митрополит, на Празник Цветница беше на токущо започнатият строеж и обеща че ето на скоро и в този жилищен район хорат ще имат своя храм. Да имаме храм. Но, за този се събираха дарения от жителите, а сега е грозно запустяло място, свърталище на кой ли не.
0
 
 
Цитат: "Използва библейска реплика, за да обозначи приятелите си: Тези, които ме подкрепят, ще застанат отдясно, а тези, които са против – отляво. На старта на строежа на храма на Джамбаз тепе отдясно бяха кметът и дарителят Гергов." Позор за свещеник от такъв ранг! Владиката се отъждествява с Иисус Христос, когато Той съди след идването Си! (Матей 25:31-46)
0
 
 
Давай така кмете те ще реват а ти им плюй в муцуните .Те избраха тулупите и мисирките и теб.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (876) 16%
Спас Гърневски (780) 14%
Д-р Иван Чомаков (533) 10%
Славчо Атанасов (1434) 26%
Иван Тотев (1461) 26%
Здравко Димитров (481) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: