ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Радев срещу руския патриарх – една руска инсталация
Автор: Любомир Минчев 16:43 / 08.03.2018Коментари (14)11110
©
Сензационната световна новина тези дни трябвше да бъде как българският президент Румен Радев е изгонил руския патриарх Кирил от президентството. Но Радев пропусна и тази възможност да изкрещи, че е президент на България, а не инсталация на Москва.

Вместо световна сензация, последва гузно мълчание. Големите медии, особено телевизиите, мълчат по-силно, сякаш руснакът е бил и в техните редакции. Вместо бляскава презентация на българското достойнство, свидетели сме на нечуван позор.

Ако Илияна Йотова не целуна ръка на патриарх Неофит при полагане на клетвата като вице президент, но падна в краката на руския патриарх, е смешно и тъжно, то поведението на Радев на срещата с  Кирил изглежда позорно.

Нямаше и да разберем какво се е случило. След срещата президентството публикува една невзрачна дописка, от която трябваше да разберем колко се обичат и уважават двамата.Но когато сайтът на Руската православна църква излъчи назидателната беседа на Кирил за историята и признателността на българите, потропвайки по масата срещу Радев, спохожда ни унижението, на което сме подложени в присъствието на един безмълвен президент.

Ако наблюдавете наглото поведение на Кирил и интерпретациите му на историята, мисълта е само една – очаквате всеки момент Румен Радев да стане от масата и да каже на госта си, че разговорът е приключил  и , ако обича, да напусне сградата. Дори да му предложи помощта си със здрав генералски шут по стълбите. Колкото и да е червен, тогава бих си казал, че това е моят президент, на българите водач.

Нищо подобно. Пропуснахме историческа възможност.“Руските медии излъчват упреците на Негово Светейшество Кирил, но побързаха да се оттеглят преди отговора на президента“, отговарят от президентството. А къде е тяхната камера да видим "смелостта“ на президента ни.

"Така, както църквата се бори за душата на всеки човек, така и ние сме признателни към паметта на всеки воин, сражавал се в руската армия под знамената на император Александър II и загинал за българската свобода, независимо от неговата народност.  Що се отнася до Освобождението, то е резултат от Руско-турската война и България е признателна тъкмо на Русия“, отговорил Радев.  Невороятна смелост!

"Президентът Радев каза още, че е бил впечатлен от тезата за “силата на мълчанието" в писанията на патриарх Кирил. Тогава Негово Светейшество Кирил спря с упреците и каза “Добре, нека прелистим тази страница".

E, прелистихме и тази страница. Всичко става по-ясно. С руския патриарх  Радев се държа като руска инсталация. Сякаш казваше на Кирил: Не ми се карай толкова, нали вие ме инсталирахте тук.

Радев е наясно какво му се случи, нали минава за интелигентен мъж. И най-малкото отклонение от "Плана Решетников“ е недопустимо своеволие. Кирил се държа като един от началниците на Радев, а президентът като възприемчив на критика, ако идва от работодателите му. Колко е невъзможно е да засили руския патриарх по стълбите! А и не стана ясно дали изобщо му иска.

Президентът трябваше да демонстрира още по-голяма "смелост“. Да предложи честванията за 3 март да са на Червения площад и той да е редовен участник в тях.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Гледам снимката горе и каква виждам: мъжът вляво угоднически наведен с угодническо изражение на лицето. Мъжът вдясно лукаво ухилен и стиснал здраво сопата в лявата си ръка. Коментари тук не са необходими, картината казва всичко. (перевод для товарища президента Радева Р., а также для Йотовой И., Радевой Д. Комментарии здесь не нужны, на картинке все написано.)
+3
 
 
Пълни глупости написани от някой напълно безизвестен хейтър!
0
 
 
По-добре теб да те инструктира някой психиатър. Като обичаш повече Русия, отколкото България - куфарите, влака и да те няма! Гумен мълчеше, като някой п***о пред жена си, докато кагебееца Кирил потропваше по масата....
+4
 
 
Американският консул е инструктирал и Минчев.Вместо да отрази позора на българските политици,опозорили и българите,тръгнал да търси кусури на президента. Патриарх Кирил е прав.Всички политици изказваха благодарност на сърби,черногорци,румънци,поляци,македонци,финландц
и, естонци,латвийци,литовци и кой ли не, само руснаците не бяха споменавани или бяха правени крехки намеци за тяхното участие. Българският консул в Турция е отменил 3-то мартенското тържество в консулството,за да почете паметта на загиналите турски войни в Сирия.Позор! И този позор няма да се забрави от огромната част от българите!ТЕЗИ КОИТО СЕ ЧУВСТВУВАТ БЪЛГАРИ!
0
 
 
Не знам какво очаквате от военен. Той е свикнал да слуша и изпълнява команди.
+1
 
 
Интересно,"лудото коле" все още не е изригнало!!! Сигурно руския консул му е наредил да мълчи до второ нареждане! Жалка картинка сме!!! Докато съществува руската кочина (мордор) с онзи ботоксов лилипут с комплекс за малоценност пораждащ имперски мераци, нищо добро не ни чака!!!
Aнонимен
на 08.03.2018 г.
+3
 
 
браво,жалко че това е единственната статия,която казва истината. а що се отнася до Радев,срамувам се че такъв селтак е на най висшия пост в държавата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (876) 16%
Спас Гърневски (779) 14%
Д-р Иван Чомаков (532) 10%
Славчо Атанасов (1434) 26%
Иван Тотев (1457) 26%
Здравко Димитров (481) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: