ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Позор, БСП Пловдив! И убийците бяха с вашата "партийна идентичност"
Автор: Любомир Минчев 15:26 / 01.02.2022Коментари (13)11708
©
На страницата на Министерски съвет е публикуван текст в памет на избитите от комунистическия режим. Това е възмутило другарите от БСП Пловдив и те пишат от своя страна, че "когато текстът е на страницата на правителството, в чийто състав влиза ръководството на БСП, начело с лидера й, възниква логично питане: що за коалиционна култура и що за партньорство споделя елитът на социалистите в този кабинет? Отстъплението от собствената партийна идентичност е огромна цена, другари! И не си струва за няколко министерски кресла!"

Уважаеми другари, вашата партийна идентичност изобщо не ни интересува, когато вашите предшественици със същата идентичност избиха българския политически, военен и духовен елит. Нито един текст в памет на избитите не може да бъде проблем, преди да се извините за комунистическия терор, а не да го браните.

Мирчо Спасов е с вашата партийна идентичност, нали? "Досегът ми с другаря Живков беше много специален. Бяхме се разбрали да си съобщаваме с очи. Намигне ми и това значи да продължавам… Абе, мокра работа, другарите не искаха да се цапат, но нали някой трябваше да я свърши“, признава мародерът. Всяко намигване на Живков след 9 септември 1944 година е струвало 100 живота. Спира с намигванията, когато Народният съд вече е насрочен, а той издава смъртни присъди и на хора, които вече са били избити заради намигванията.

Любимият ви поет Павел Матев е с вашата партийна идентичност, нали. Негов съратник в убийствата свидетелства: "С Павката (Павел Матев)… взехме седмината от затвора в полунощ и ги откарахме на посоченото за екзекуцията място. Беше тъмно като в рог и можехме да пуснем поне един да избяга, но не го направихме. Те как само ни се молеха! Сега си давам сметка, че и да бяхме пуснали двама, едва ли щеше да се разбере, защото гробовете им бяха изкопани през деня, а ние ги заравяхме в тъмното и може би никой нямаше да усети липсата. После яка работа падна по заравянето на гробовете. Ръцете ни цяла седмица бяха в мазоли…".

Скриват се мазолите и Павел Матев прописва любовни стихотворения.

Друг комунистически поет – Димитър Методиев, дирижира в покрайнините на Белово и Септември, убийствата без съд и присъда на 20 "монархофашисти". По-късно става сътрудник на оня с намигванията.

Миг преди да посегне на живота си през 1991 г., "партизанският поет" Веселин Андреев оставил бележка: "Преди да изляза от живота, аз излизам от Българската социалистическа партия… Проклет да е Живков! И живковистите!".

Прави го заради ужасните истории, които вие не искате да признаете и не се извинявате. А упреквате тези, които са склонни да го направят.

Други комунистически поети - Димитър Полянов и Христо Радевски, от първа страница на в. "Работническо дело" приканват: "Стреляйте вярно! Забивайте ножа по-дълбоко!". Павел Вежинов и Младен Исаев не остават по-назад.

Поетът Валери Петров в стихотворението си "Народен съд",което сам чете по радиото, призовава: "Смърт! Смърт! Смърт!"

В шайките за убийства из цялата страна са все хора с вашата партийна идентичност, другари комунисти от БСП Пловдив.

И какво ни казвате днес, когато почитаме жертвите на терора на вашите предшественици? Майната им на жертвите, ние трябва да браним убийците? Каквото каза преди пет години и вашият депутат Александър Симов с пост във Фейсбук:"Тази вечер ще се изпикая на мемориала на шибаните жертви на т.н. комунистически режим.“

Ние спокойно можем да го направим върху вашата партийна идентичност.

Още интересни анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg! 


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Света, в който живеем в момента е в пъти по-ужасен от комунизма, та дори от фашизма! Поклон пред паметта на убитите по време на комунизма и тези, които умират в момента от създадените вируси, G мрежите и високите технологии...
0
 
 
Говорим за тези боклуци,а кой ни е вътрешният министър! Милиционер и бо*клук от класа! Такъв от каквито науж баща му на кирчо е бягал!!! Пак някой налапа дървото....и това сме всички ние! Тъжно! Да не говорим за на радан изцепките!
-1
 
 
За отбелязване е, че дядото на премиерът Кирил Петков също е палач от т н Народен съд. Избил е хиляди българи и сега си обяснявам защо внучето му в момента избива вече милиони българи с непосилни цени в магазините!
0
 
 
Що за хора сте мисирки и тулупи.Президента отдаде почит.ББ никога не е стъпвал тук.Криви ви са Бсп.А 30 хлд.жертви във ВСВ на кого да ги пишем.
0
 
 
Лустрацията трябваше след 1990г.да е с АК47. По справедливо щеше да е и сигурно.
+5
 
 
Тази партия трябваше 89-та да бъде забранена със закон и всички нейни поддръжници и членове да бъдат пратени в Белене, а не пребоядисани тяхни протежета да управляват и до днес!
+6
 
 
Каквото и да кажем за комунистите ще е малко. Ако видиш гладен комунист, дай му да яде, ако е жаден дай му да пие вода, само власт не му давай на комуниста...
+6
 
 
На снимката - пълен комплект ИЗРОДИ!Липсва продукта на руски презерватив - другаря симов!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: