ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Посочи ли Тотев следващия кмет на Пловдив, или се самопосочи?
Автор: Любомир Минчев 09:08 / 03.07.2019Коментари (1)10108
© Plovdiv24.bg
Иван Тотев направи нещо необичайно. На въпрос дали е кандидат за трети мандат отговори, че и Здравко Димитров също е много добър вариант за кмет на Пловдив. И уточни, че онова, което се говори за отношенията му с областния управител през годините, е чиста интрига. А интригата е, че трудно се понасят и на вътрешнопартийно равнище отношенията между двамата са крайно сложни.

Всичко е ясно още от изборната кампания преди четири години, когато Здравко Димитров излезе като кандидат кмет срещу Тотев с коалиция, зад която застана Реформаторският блок. По-късно коалицията на Зико се разпадна в Общинския съвет, но всички разбраха, че ГЕРБ игра с втора кандидатура в Пловдив – неофициално, разбира се. Приятелският огън по Тотев беше силно рекламиран и се изсипа с пълна сила. Не нанесе фатални поражения, или не толкова, колкото се искаше на онези, които го подклаждаха.

И сега ни в клин, ни в ръкав Тотев говори за възможен добър кмет - Здравко Димитров. Или аз, или той, но трябва да е от ГЕРБ. Градът да върви напред, това е важно, казва кметът. Той направи обаче и нещо друго – по-ясно и категорично започна да говори за успешните си два мандата. Започва да прави равносметка на стореното от него и администрацията му, да дава примери колко се е развил градът под негово ръководство. Това оставя впечатлението, че започва предизборната си кампания. Или пък поставя основата на безболезнено оттегляне, ако той няма да бъде номиниран за трети мандат.

Още по-интересни ходове на Тотев – освобождава зам.-кмет и поставя друг на неговото място, назначава и още един зам.-кмет - титуляр по сигурността. Сякаш Димитър Кацарски не може да изкара още три месеца, а Златин Велев да съвместява две длъжности. За толкова малко време преди края на мандата рокадите са някакъв знак. Тотев съветва да не се търси под вола теле, но има нещо под вола. Мотивът за освобождаването на Кацарски е – нови предизвикателства пред местната власт. Но тази местна власт трябва да продължава още доста време, а не три месеца, за да има логика в рокадата.

И изведнъж – Здравко Димитров би бил също добър кмет на Пловдив. Номинацията е от Иван Тотев. В рамките на два дни с един ход и няколко реплики Тотев поставя някакво начало. Това може да е ударно начало на предизборната му кампания, тъй като е сигурен, че ще се бори за трети мандат. Или е началото на неговото цивилизовано оттегляне, като знае нещо, което ние не знаем. По действията му личи по-скоро да е първото.

С подхвърленото име на Здравко Димитров също може да се търси нещо под вола. То е подхвърлено, за да се овъргаля хубаво във възможните реакции - възклицания, отрицания, ентусиазъм, еуфория, омраза, любов, възможно, невъзможно, глупост, предателства. И така овъргаляно ще се разбере дали наистина става за нещо. Може да е димка, подобна на заблуждаващите фойерверки, които пускат самолетите, заплашени от поразяване.

Каквото и да каза Тотев, той имаше предвид най-важното – кой ще е следващият кмет на Пловдив. Той или го посочи ясно, или се самопосочи. Или нито едно от двете? Совите не са това, което са!


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Боко ще каже.Може и Станишев да покани .Виж играли с една бюлетина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: