ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Пловдив се разделя с най-успешния си кмет! Сега накъде?
Автор: Любомир Минчев 11:23 / 23.07.2019Коментари (13)18267
©
Любопитно е да се види с каква програма ще управлява следващият кмет на Пловдив. Какви инфраструктурни  проекти ще има включени в нея, какви проекти по културно-историческото наследство  на града ще се изпълняват. Интересни въпроси след обявеното оттегляне от битката за трети мандат на Иван Тотев. Логично е неговият наследник да обещае да пием вода от Въча – най-после, и  фонтани във всяка квартална градинка, както и безплатен общински транспорт, който да те откарва от вратата на къщата до работата. Може да обещае  и безплатен велосипед на всеки гражданин и така да работи за по-чист въздух.  Трябва да обещае подобни небивалици, тъй като няма какво друго да се обещава. Може да обещае и лифт да свързва тепетата, за да е още по-интересен.

Всичко може да обещае новият кмет, но ще е почти непосилна работа. Защото Пловдив се разделя с най-успешния си кмет след промените. Иван Тотев оставя град, Европейска столица на културата, град с обновени и нови булеварди, с променена градска среда. Само в рамките на тази година Пловдив ще има две нови галерии, Голяма базилика, нов площад  и неузнаваем  северен бряг на Марица, както и променено пространство, заключено между булевардите "6 септември“, "Мария Луиза“ и "Източен“.

Иван Тотев сам ще направи отчет за свършеното  за осем години и сигурно няма да му стигне час и половина, в колкото иска да се побере. Ще говори за Цар Симеоновата градина, за зоопарка, за Транспортния проект,  за Небет тепе, за Източната порта ,за обновената инфраструктура, за зала "Колодрума“, за инвестициите в промишлените зони. Ще говори за новия Пловдив и новото самочувствие на пловдивчани. Те го имат, тъй като след първия  успешен мандат му позволиха още един.

Промените са толкова видими след осем години управление на Тотев, че обратните твърдения са крайно несериозни. Вижте колко нелепо  звучи констатацията на Славчо Атанасов, че е време за реална промяна в града. А тя е факт след  неговото детрониране от кметския стол. Пловдив беше мъртъв град, по думите на самия Атанасов, произнесени, когато една вечер погледнал града от Бунарджика. И такъв си остана до последния му ден в Общината.

Иван Тотев  може спокойно да каже: "Да, аз направих всичко това“. Без значение на кого не му харесва подобно самочувствие. Градът е на върха и кметът, управлявал го осем години, също е там. Това се вижда от камбанарията и на БСП, и на патриотите, и на всички рекетьорски политически формации  града. Затова сега пред тях стои непосилната задача да изградят предизборната си стратегия, като посочат какво ще направят още за града, защото кампания анти Тотев ще бъде самоубийствена за тях, както се случи в предишни кампании. Ако те не признаят възхода на града, ще се превърнат в политически самоубийци. Някои са такива още преди да си отворят устата.

Надграждане на самочувствието, което вече има този град. Това е задачата пред новия управител на Пловдив. Но той трябва да е визионер, смел и решителен поне колкото Тотев. Трябва да може да се бори без да му пука от мнението на политическите еднодневки. Трябва да печели вътрешнопартийни битки, каквато Тотев спечели на местните избори през 2015 година в борба за втория си мандат. Този победа тогава гарантира и развитието на града.

Сега има две възможности  - силна кандидатура на ГЕРБ с надежда за приемственост на инерцията, ако не друго.  Или слаба кандидатура на ГЕРБ, която дори няма да знае какво да прави с отличното наследство, което получава. Но и тази възможност е за предпочитане пред третата – завръщането на авторите на Мъртвия град.

Оттеглянето на силен кмет поставя на сериозно изпитание управляващата партийна централа. Свикнали сме да търсим логика в действията и решенията на Бойко Борисов. Колкото и да се взираме, тя често ни убягва. Дали след грешката му на президентските избори  е дошло време и за грешка на местните. За Пловдив е особено важно, тъй като Тотев не оставя град от периферията на пейзажа.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
е как накъде - към светлото бъдеще казват хората
+4
 
 
Най-после да се разделим...че то няма да останат други хотели и зали в Пловдив, освен тези на фамилията...
на 24.07.2019 г.
+4
 
 
А защо питам аз като тоя пикльо е "най-успешния" кмет на Пловдив си тръгва в тоя "важен" момент за града ни а? Ами питйте цв.цв. може би ще ви отговори. Май, май преди около месец нашто момченце си загуби гръбначния стълб а, иначе допреди това други ги тръбеше или ви е къса паметта господа поддръжници на новопартийните величия.
0
 
 
Действително инж.Тотев направи многократно повече от всички предишни кметове за Пловдив.Вероятно след няколко месеца ще се питаме защо е необходимо да се сменя правилната посока в която върви града вече 8 години.Ще се осмели ли някой да въведе в експлоатация - С- бан?Успех, уважаеми инж.Тотев.
на 23.07.2019 г.
0
 
 
Тоя ли е най-успешния кмет бе мушмороци! Щял да говори за транспортния проект и за зоологическата градина и час и половина нямало да му стигнат! Че на това може да отговори и само с едно изречение а именно Пазарджик и Стара загора имат и тролейбусен транспорт и зоологическа градина и ние също имахме но после станах кмет...
0
 
 
Наистина, г-н Минчев заслужавате адмирации. Удоволствие да се четат вашите статии. Много точно и аргументирано сте описали кметуването на кмета Тотев и екипа му. Сега хейтърчета ще започнат, голямите Филибелийски жители и широки специалисти по местно управление, урбанизация, екология, бюджетни финанси и прочие... Но, ния няма да им се сърдим,всеки вижда това което проумява... Успех г-н Минчев, бъдете жив и здрав.
Сподели какво ново....
на 23.07.2019 г.
+7
 
 
Не слагайте незаслужен етикет и не правете всички престъпници месии !!! Както и за кандидатите от другите "партии", защото те всички само крадат ! Най-набедения за успешен кмет е това !
+9
 
 
Абсолютно точно! ГЕРБ е изправен пред много тежък избор - ако номинират Георги Стаменов ще загубят преди да са започнали - трябва човек, който не е бил кмет или райкмет досега. Трудно!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (881) 16%
Спас Гърневски (785) 14%
Д-р Иван Чомаков (535) 10%
Славчо Атанасов (1442) 26%
Иван Тотев (1470) 26%
Здравко Димитров (483) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: