ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Николай и брокерите му все нещо искат - при Здравко Димитров е лесно
Автор: Любомир Минчев 14:42 / 14.02.2020Коментари (3)12565
© Plovdiv24.bg
Митрополит Николай отново е посетил общината и завел там внушителна процесия

духовници от пловдивската митрополия. Поводът е 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия, която да бъде отбелязана на тържествена общинска сесия на 27 февруари.

Владиката е скъп гост в общината, след като взе активно участие и в двете кметски предизборни кампании на Здравко Димитров – през 2015 и 2019 година. Дори бил нещо и като кадровик – някои твърдят, че главният архитект на общината е назначен там по божията воля.

Николай и духовниците му винаги нещо искат. Не ги блазни само едно протоколно честване по време на сесия с благословията на общината. И ако сега посрещат там владиката със салтанати, преди той искаше да влиза в общината с взлом.

Точно преди 10 години Николай направи хайка за дявола и се насочи към сградата на общината с надеждата да го открие там. Около  200 свещеници завардиха главната и се озъртаха за рогатия. Същия ден някакъв шеф на духовната семинария беше обвинен в педофилство и се питах дали и него го няма пред общината да прогони дявола поне от себе си.

Така и така беше извел хората си, митрополитът още тогава трябваше да отговори и за огромните материални интереси на Църквата, които я превърнаха в агенция за недвижими имоти. И брокерите сега влезли при Здравко Димитров. А преди години протестираха пред общината. Какво искаха ли? Искаха да им подарят нещо, което други са построили. Отказваха да им подарят един храм в“Тракия“. Николай си позволи да каже, че "мястото, маскирано като православен храм, може да се превърне в свърталище на секти и развъдник на пороци, развъдник на безверие, бездуховност и бесовщина". От покрива на общината някой  трябваше да полее владиката с кофа вода, за да спре този цинизъм. Или пък жителите на "Тракия“, които са посещавали параклиса, да протестират пред митрополията срещу обвиненията, че са бездуховни идиоти, обсебени от бесове.

А владиката беше извел хората си да прогонят Дявола от общината. Когато се очакваше дяволът да бъде приклещен и поруган публично, излезе тогавашният шеф на Общинския съвет и даде тържествено обещание, че на следващата сесия всички съветници ще гласуват "за" предаването на параклиса в Тракия във владение на Православната църква. Да обещаеш подобно нещо се иска  изумителна политическа прозорливост или най-обикновен гьонсуратлък.

Тогавашната история с параклиса разкри за пореден път цинизма на православната ни църква. А Дяволът се спотайваше в храстите и се кълнеше, че не е безбожник. Извеждайки своята армия на улицата, Николай показа, че  Църквата се грижи единствено за себе си.Тогава армията беше пред общината, вчера влезе в общината. Тя винаги иска нещо, което други са построили – например къщата над Понеделник пазара, която ще се превърне в храм. Брокерите така действат.

Бих аплодирал армия от свещеници, която окупира общината и не си тръгва оттам докато не издейства терен, на който да построи приют за бедни например, дом за сираци например. И да се грижи за тях.

Какво е направила за несретниците тази неприлично богата армия, която влезе вчера в общината, освен да се грижи за своя параден блясък. Обслужвайки догмите си, тя няма нищо общо с хората, които са палили свещ в параклиса. Тази армия говори на друг език. И какво промени, като получи параклиса си? Дори там да е открила дявола, той ще е по-симпатичен от нея.

Какво ще направихте, господа духовници, ако ви дадем каквото искате? Това трябваше да ги попита кметът Здравко Димитров. Не ги е попитал. Те нищо няма да направят.

Дали съм вярващ? Вярвам, че дяволът е в Църквата и там е като у дома си. Парадите пред пред общината или вътре в нея само разкриват леговището му. Само дяволът може да бъде толкова циничен.

Тъй като Николай и брокерите му все търсят дявола, ето нещо за него:

Дяволът няма нито един платен помощник, докато противниковата страна има милиони (Марк Твен)

Дяволът е джентълмен. Той никога не влиза без покана (Джон Линкълн)

Дяволът и Бог постигат впечатляващи резултати благодарение на специализацията и разделението на труда (Самуел Бътлър)

Защитата на дявола: Трябва да припомним, че в това дело е изслушана само едната страна. Господ е написал всички книги на двата завета (Самуел Бътлър)

Дяволът не може да бъде безбожник (Лешек Кумор)







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 15.02.2020 г.
+1
 
 
Не с лошо де.... нали е приятел с Вожда ;)
+1
 
 
Малко извън темата, но винаги ме е възмущавала позицията и отношението на поповете спрямо приюта на дядо Иван в Нови Хан. Този човек разчита само на помощи от добри хора, без значение дали са бедни или заможни. А колегите му не дават и една стотинка. Както се казва: Без коментар!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: