ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Николай Витанов: Говори се вече не за изгонване на руснаците от заетите територии
Автор: Рени Томович 23:00 / 24.04.2023Коментари (7)6019
©
Говори се вече не за изгонване на руснаците от заетите територии в Украйна, а за  препятстване на руската армия да заеме нови територии. Украинската икономика е на колене, а самата държава е на системи. Задлъжнялостта достига гигантски размери, а тези дългове ще трябва да се плащат.  Някои казват, че щяло да има план Маршал. Оставете таз песен любовна. Французите изплатиха дълговете си от плана Маршал след Втората световна война чак при президента Митеран. Няколко десетилетия. Мислите ли, че украинците ще чакат няколко десетилетия и няма да се разбягат? Показана им беше витрина, пълна с надежди за западняшки живот. Днес тази витрина е счупена. Това, което украинците трябва да се замислят е няма ли да ги сполети съдбата на Афганистан, който беше изоставен да се оправя както може след дълга война, в края на която западните сили бяха принудени да се изтеглят. Това написа във Facebook страницата си математикът Николай Витанов.

"Фокус“ публикува пълния текст на анализа му:

Кратка информация за вируса, войната и политиката  за 24 април 2023 т.

Днес наистина кратко, защото имам работа и ще съм далеч от компютър поти през целия ден.

Най-напред има много запитвания за Ковид-обстановката. Обстановката засега е спокойна, всички области са в синята зона. Утре, специално за вас ще направя сметките за картата с К-ивдекса, за да видите коя област къде е. Повечко трябва да се внимава в Кюстендил, Габрово и Русе, но и там вирусът има доста да се труди, докато успее да направи заболяевост за взимане на някакви мерки. Повече - утре.

Политиката у нас си я гледате. Върви сценарият на учителя Уешиба, точка 2 - искате власт, ето ви власт. Ясно е вече, че правителство между първите две политически сили е малко веоятно, сега се обработва общественото мнение, което трябва да се формира по въпроса - кой е виновен, че няма да има такова правителство. Отдавна съм ви писал, че вероятността за такова правителство е много малка и е мноо по-вероятно да има експертно или експертно-програмно правителство. Ако все пак няма правителство, някой ще трябва да го отнесе на следващите избори. писал съм ви и кой ще го отнесе. Толкова затова днес.

Войната си върви според прогнозите. Бахмутската месомелачка работи, дори украинските аналитици вече признават, че там са смлени елитни части на украинската армия, които са били предназначени за пролетно-летния юруш. Юрушът непрекъснато се отлага и вече ви писах, че ситуацията почва да става аналогична на станалото преди 80 години при Курската дъга, където германското настъпление закъснява с два месеца и вместо през април, почва през юни. Германската армия търпи поражение и повече не може да обърне хода на войната. Въпреки, че няма юруш, вече трета седмица украинските загуби са такива, като че има юруш. Причината е артилерийското и въздушно превъзходство на руската армия. Руснаците започнаха да използват големи авиационни бомби, от които имат много и просто сриват многоетажните сгради, в които са се украпили украинците. Вече никой не вярва на пропагандата, че украинската армия не използва цивилни и жилищни обекти за прикритие. Очевадно е, че го прави. Върнете се назад и си спомнете, какъв юрдешки рев беше, когато преди доста време писах, че украинската армия използва цивилни обекти и цивили хора за прикритие. Още по-гигантски рев беше, когато обявих безвъзвратните загуби на украинската армия миналата есен. Помните ли, как върху мен се нахвърлиха фактчекерчета и почнаха да цитират "независими" украински сайтове, че загуби няма. Да попитам днес - забранени ли са снимките в украинските гробеща, където ясно може да се види, какви са загубите?  Само  в сражението при Бахмут е заминал един корпус, че и повече, което ясно се вижда от простата сметка - 200 дни сражения и милостиво приемаме, че безвъзвратните украински загуби са по 200 човека на ден - ето ви го корпусът от 40 000 човека. Руските загуби са приблизително една трета от това, поради артилерийското и въздушно превъзходство. В момента по линията Часов Яр-Краматорск има около 80 000-на украинска армия, която търпи неперкъснати загуби от руските бомбардировки. капацитетът на украинската армия за пролетно-летния юруш намалява непрекъснато. но както съм ви посал, юруш ще има. Украйна трябва да играе ва-банк и не успее ли с юруша, последствията ще са катастрофални. Това го знаят и в американския и в руския генерални щабове. MDO доктрината преполага активна дейност в пропагандния домейн. Това се прави, но се вижда, че е преко сили. Американците са изчислили, че тежкото въоръжение и боеприпасите не стигат за мащабен юруш и вече започват да отработват сценариите по пропагандното отразяване на неуспеха му.

Говори се вече не за изгонване на руснаците от заетите територии, а за  препятстване на руската армия да заеме нови територии. Украинската икономика е на колене, а самата държава е на системи. Задлъжнялостта достига гигантски размери, а тези дългове ще трябва да се плащат.  Някои казват, че щяло да има план Маршал. Оставете таз песен любовна. Французите изплатиха дълговете си от плана Маршал след Втората световна война чак при президента Митеран. Няколко десетилетия.

Мислите ли, че украинците ще чакат няколко десетилетия и няма да се разбягат? Показана им беше витрина, пълна с надежди за западняшки живот. Днес тази витрина е счупена. Това, което украинците трябва да се замислят е няма ли да ги сполети съдбата на Афганистан, който беше изоставен да се оправя както може след дълга война, в края на която западните сили бяха принудени да се изтеглят.

Има още един фактор, които може да доведе до изоставянето на Украйна от Запада. И това е Тайван. Винаги съм ви писал, че настоящата война в Украйна е дребно упражнение в сравнение с това, което може да се случи, когато китайците тръгнат да си връщат Тайван. Тайванската криза няма да може да се решава с прокси война, там ще трява да има директна американска намеса. Което означава отново горящи и потъващи самолетоносачи в Тихия океан.

И накрая - ами ако Тръмп победи на изборите за президент? Демократите затънаха дълбоко в прокси-войната в Украйна и това им носи големи негативи. Усилено се опитват да вкарат Тръмп в затвора. Ами ако не се получи? Колко ли милостиви ще бъдат републиканците към държава, открито подкрепяща демократите. Ще има да гледаме яки салтоморталета.

Добре, стига за днес. Утре - повече. Желая ве успехи в работата и живота и нека вирусите и войната да стоят далеч от вас.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Червена куха кратуна- в главата му още кънтят залповете на Аврора!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 25.04.2023 г.
+1
 
 
Математик говори за вируси, а после и за война, и икономика, и политика. Абе този по всичко ли е компетентен? Ако аз ви говоря за ядрен синтез и за живота на другите галактики, ще ми вярвате ли? КЛОУН!
+1
 
 
Сега дочетох и останалата част на този мокър сън….това докторче по математическа медицина мечтае за война между САЩ и Китай! За гражданска война в САЩ! За Тръмп! Да седне с неговите методи на вероятностите да изчисли какъв е шанса за сбъдване на мокрите му сънища. Действително сме Малка страна, която е пълна с големи Глупаци!!!
+1
 
 
Афганистан беше изоставен и от пияните мужици, които оставиха костите на 10,000 младежи по чукарите на Афганистан. Кой кога е изплатил дълга по плана Маршал е важно, но още по-важно е къде е сега Франция и къде сега е руЗЗия! За победена и изравнена със земята Германия няма да питам.
+2
 
 
Гледай си математиката Палячо,до оня ден есперт по Ковид...сега и от война разбираш!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1477) 16%
Спас Гърневски (1271) 14%
Д-р Иван Чомаков (865) 10%
Славчо Атанасов (2338) 26%
Иван Тотев (2315) 26%
Здравко Димитров (787) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: