ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Местната власт се съблече безсрамно, а получи аплодисменти
Автор: Любомир Минчев 13:55 / 13.03.2020Коментари (1)8940
© Plovdiv24.bg
От началото на мандата е все така – кметът Здравко Димитров не смята за нужно да обяснява управленските си действия. В случая с бюджетната прогноза на общината до 2023 година няма и капацитета да го направи. Все повече аргументи са натрупват в полза на твърдението, че не той управлява. Държи се така, сякаш има слушалка в ухото.

На обсъждането на кредитната прогноза по време на последната общинска сесия Димитров напусна заседанието, а после намери някаква уважителна причина. И добре че напусна, тъй като нямаше какво да каже на съветниците. Нито можеше да обясни защо е такава прогнозата – да се управлява с кредити, нито е наясно с това, което се случва. Затрупан с аргументите на съветниците от опозицията, Димитров е напълно безпомощен. Как да обясни, че в края на мандата си общината ще бъде задлъжняла с близо 113 милиона лева.

Обяснителят в такива случай е зам.- кметът Илия Кирчев.Само че и той беше толкова безпомощен, колкото и този, от чието име говори. Кирчев изглеждаше толкова нелепо, обяснявайки с общи фрази бюджетната прогноза за следващите четири години, че и студенти първокурсници по финанси биха го изгонили от залата.

За първи път кмет и заместниците му публично признават, че не са наясно как да управляват. И не само в първите си месеци, а и до края на мандата. Илия Кирчев това каза на сесията – неспособни сме да измислим каквото и да било за Пловдив, затова ще теглим голям заем и ще го изхарчим с кеф, а ще го плащат онези след нас.

Страхливецът, така беше наречен Здравко Димитров след напускането на сесията, си остана страхливец и след нея.Заплатата му е ниска и трябваше да бъде увеличена, това е безспорно.Увеличиха я двойно и пак може да е малко. Не е толкова важно. Но кметът трябваше да каже най-после, че по време на предизборната си кампания е говорил глупости., а и след това. Когато вдигна данъците каза, че в такава година да се вдигнат и заплатите не е морално. Кой те би да го казваш. Но като си го казал, покажи, че си кмет, а не на петел гребена.

На последната общинска сесия местната власт се съблече. Съвсем безсрамно.Но получи аплодисменти от мнозинството – 30 гласа "за“, 16 "въздържал се“ и само един против. Това е доста срамно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Той си го призна преди време как управлява: "От София ни казаха така да направим." Това ще е до края на мандата. Точно казано, със слушалка в ухото. Като нямаш мозък да управляваш, нямаш топки да отстояваш и нямаш култура да съобразяваш, що щеш в политиката. Ми, гледай си бизнеса. Там, като сбъркаш, си стпрадаш само ти, а сега цял град ще се мъчи заради теб.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1488) 16%
Спас Гърневски (1281) 14%
Д-р Иван Чомаков (868) 10%
Славчо Атанасов (2354) 26%
Иван Тотев (2324) 26%
Здравко Димитров (790) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: