ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Кеворкян: Депутинизацията на България ще стане по-лесно от декирчовизацията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 21.05.2022Коментари (0)12816
©
ДЕПУТИНИЗАЦИЯ – И ДЕКИРЧОВИЗАЦИЯ. Така Кеворк Кеворкян озаглави материала си, който днес публикува в официалната си страница във Фейсбук. Plovdiv24.bg го публикува без редакторска намеса:

Изглежда, че депутинизацията на България ще бъде извършена по-лесно, отколкото декирчовизацията.

"Путинизацията“ е една вкисната дъвка, която някои хора отново замляскаха - за да ни съобщят, че все още са наоколо, нищо повече.

Декирчовизацията е далеч по-важна – ако искаме държавата да се измъкне от разрушителната самодейност, в която е затънала. Искат да ви убедят, че причина за това е "путинизацията“.

Всъщност, казват ви, че сте идиоти – и очакват това да ви хареса. Кирчовата маратонка ситни навсякъде – докато руският ботуш го няма никакъв. Освен в главата на Христо Иванов.

Но това е нормално – залповете на крайцера "Аврора“, които кънтят в нея, не могат да бъдат лесно заглушени. Още поне три поколения от неговия славен джинс трябва да доказват, че са се деболшевизирали реално.

Христо здраво се старае, но каквото и да подхване, все намирисва на болшевизъм. Такава е и идеята му да бъдат национализирани руските активи в България.

Остава да се сети, че това пък е задача тъкмо за Иван Костов, който навремето беше много щедър при продажбата на "Нефтохим“ на руснаците. Сега може да се опита да им го издърпа обратно от ръчичките – за да бъде призната най-сетне късната му русофобия.

Но нека да не го обнадеждаваме прекалено – тази негова мечта, по всяка вероятност, ще си остане неосъществена.

Както ни казва Историята – тропнеш ли веднъж казачок с руснаците, ще го тропаш цял живот; подариш ли им "Нефтохим“ – пак същото, само дето ще играеш под масата.

Тъй че, ако очаквате депутинизация от хора като Иванов/Костов, никога няма да разберете, какво, всъщност, означава това. Депутинизацията е и преброяване на ренегатите.

В навечерието сме на един величав сблъсък на ПростоКирчо и неговите подобия, които понякога биват наричани "шарлатани“ – с руската "пета колона“ у нас. Тъкмо нея Кирчо нарича "колония“, за да остане верен на налудния си език.

Това обаче в случая може и да му помогне: докато противникът се ориентира, коя колония има предвид, той вероятно вече ще е обявил победата си. Много е сладко без бой да побеждаваш и, то призраци – Кирчо това го умее.

"Така ще бъде и с демонтирането на "петата колония“ – си казва той, макар изобщо да не е наясно, къде да я търси, а някак не върви да се допита до късния депутинозатор Иванов, защото е чувал, че ренегатството е заразно зло. Кирчовци очевидно ще водят свещената си битка открито, пред очите на цялата публика.

Само трябва да открият проклетата путинова "пета колона“.

А ако не успеят, ще трябва да се задоволят с известно количество от нашия народец – него и без друго са го деактували/отписали по всевъзможни начини от нормалния живот.

Публиката отсега е нетърпелива да чуе преразказите на ПростоКирчо за депутинизаторските му подвизи – те, както винаги, ще бъдат много убедителни, което означава, че няма да имат нищо общо с Истината.

За жалост, лятото идва и публиката ще бъде лишена от възможността да стои на тъмно и студено, за да даде и тя своя принос в свещената битка. Един ден ще чуем по телевизията, че "петата колона“ е ликвидирана. Край - няма я. Този триумфален успех ще се чества всяка година. На 3 март.

Обади се и крайцерът-разрушител Иван Костов – тъкмо в навечерието на офанзивата. За къде сме без Демона на Съсипията от Драгалевци. Партиите трябвало да се обединят в името на националната сигурност. Този пък така и не можа да приеме, че фундаментът на сигурността са добре функциониращите притежания на националното стопанство – и затова с лека ръка ги похарчи с безумната си приватизация.

Той е нашият Хари Труман - заслужава да го похвалим, че без да хвърли атомна бомба, превърна най-ценните ни стопански обекти в една Хирошима. Същият ден, когато Разрушителят поучаваше ахмаците по телевизията, имаше протест пред Министерския съвет на миньорите от ТЕЦ "Марица 3“ заради затварянето на централата – тъкмо пред нея се кипреха Кирчо и Асенчо по време на първата си предизборна кампания, когато лъжеха като разпрани, включително и за тази централа, като обещаваха да не я закриват.

Навремето, в качеството си на премиер, Разрушителят - за да се хареса на американците - им шитна двете централи "Марица 1“ и "Марица“ 3 почти като подарък.

Оттогава и досега се обсъжда тяхното съществуване, казусът стигна и до Брюксел – явно е, че са нарушени и се нарушават европейски директиви, включително и тази за неправомерно подпомагане от страна на държавата.

Тъкмо това е един пример за заплаха за националната сигурност - кога обаче ще се захване ПростоКирчо с тази "пета колона“?

И кога ще отвори очи за най-скандалната афера – грабежът, практикуван от златотърсачите от"Дънди Прешъс“?

Но, както е известно, канадец канадецу око не вади. След неизбежната историческа победа на ПростоКирчо над руската "пета колона“ ще дойде ред на не по-малко съдбоносната битка с "петата колона“ от идиотизирани нашенци. Тя не се отличава с многочисленост, но в замяна на това обитава главно коридорите на Властта. Догадка.

Преди време Иван Кръстев спокойно присвои една фраза на Глен Бек: "Ако не си се подредил около масата, значи си част от менюто“. Тия дни я спомена и Асен Василев – като се пуйчеше така, сякаш е открил тайната на оцеляването на човечеството. Защо двама известни поборници с "петата колона“ ни натрапват тази фраза, как да тълкуваме това?

Ще сбъркаме ли, ако решим, че при някои хора много неща, включително и депутинизацията, са мотивирани от желанието им да седнат на масата – и никога да не станат от нея?

Какво става в държавата? – питат от една телевизия и тържествено съобщават: "Отговорите ще научим от председателя на Народното събрание Никола Минчев“.

"Баш! – казват зрителите. – Тоя, дето разбрал от телевизията, че са монтирали метални врати на Парламента. Сигурно ще научи последен, че са го свалили от поста му“.

Толкова е наясно с държавата и кирчовата чета, която вече изглежда удавена от собствените си приказки. Сериозни икономисти и финансисти са объркани от обясненията им, често нелогични.

Излишно е да губят време – кирчовци са в режим на обещания, нищо повече.

Думите им умират веднага след изговарянето им. Асен Василев казва за критиците си: "Това ще лежи на съвестта им!“

Тръгне ли един днешен управник да говори за съвест, значи водата е стигнала до устата му. Пак той, в същото интервю, на два пъти казва: "Въпросът е, какво ще се случи есента“. И този човек управлява финансите на държавата – а не провижда дори четири месеца напред.

Лази по върха на носа си, толкова. А ПростоКирчо е отвъд тия дреболии. Вече сънува собствения си паметник. Ето как оценява сам собствената си роля: "България направи първата твърда крачка по отношение на Русия и това помогна на целия Европейски съюз да заеме същата твърда позиция“.

Не се обзалагайте, Германия или България ще стои на студено – от твърдост.

Кирчо пред "Ню Йорк таймс“:

"Ако най-зависимата от Русия държава с най-ниския БВП в ЕС може да си позволи да се изправи срещу Путин, всеки трябва да може да го направи".

Нашият човек със светлинна скорост се превръща в световен лидер.

Баш.

А читателите на "Тайм“ избраха Зеленски за най-влиятелния човек на годината. Американците, както винаги, са най-добре информирани.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: