ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Кандидат-кметовете за Пловдив ли говорят или са на лайкучката
Автор: Любомир Минчев 08:56 / 30.09.2019Коментари (12)11673
©
Кандидатите за кмет на Пловдив демонстрират неуважение към пловдивчани, безцеремонно им се подиграват. Всеки момент очакваме да им кажат публично, че са и малоумници. Това е впечатлението от първите изяви на кандидатите, които щедро обещават, че ще изпълнят всичко, което е хрумнало в главите им, или подлъгани от своите съветници. 

Кандидатите се държат така, сякаш говорят на лайкучката и никой няма да държи сметка за думите им. Говорят като запалянковци, които са ги пуснали за малко на игрището  и бързат да изговорят как да се играе тази игра, която очевидно не разбират.

Класата на този град е доста по-висока, отколкото си мислят кандидатите, срявнявайки я със своята. Отстъпват значително и това личи по думите им на старта на предизборната  кампания. Пловдив заслужава повече уважение, драги кандидати.

Един от тях иска да разкопае Главната, да я покрие със стъкло и така да се любуваме на великото римско наследство отдолу. Той може да опакова в стъкло единствено своята глупост, тъй като отдолу ще види колектор за обратни води, комуникационни кабели и пръст. Но защо и ние трябва да гледаме това.

Друг казва, че ще построи 12 детски градини през мандата си. И не уточнява дали градът има нужда от толкова. Това означава да има в момента незаписани 2400 деца. Има ли толкова, кандидатът не казва. Не, няма, има около 150. Не казва и къде са общинските терени за 12 градини, всеки по 5 декара. Не казва и как общината ще плати 60 милиона за 12 градини в рамките на един мандат. Но твърди, че ще ги построи и смята, че избирателите ще повярват на всяка подобна глупост.

Кандидатите не правят нищо, освен да преписват програмите си, в които има традиционните дъвки за разтягане – чист въздух, зелена система, транспортна  схема. Като говорят за чист въздух кой от тях ще се изправи пред жителите на "Южен“, на "Северен“, на Коматево  и да им каже, че ще забрани употребата на твърдо гориво. Нали са много смели и искат да променят  условията за живот. Да покажат как става, а не с общи приказки.

Като папагали повтарят за светофарите, които така трябвало да бъдат настроени, че всички 200 хиляди автомобила в Пловдив да преминават без да чакат. Що за глупост? Дайте конкретни решения как се случва това, покажете го на България и Европа.

Онези кандидати, които са се вторачили в пробива под Водната палата дали съзнават каква лъжа изричат пред избирителите – че никой от тях няма да изпълни подобно обещание. Кой е този кмет, който ще затвори  бул."Цар Борис III“ за година и половина? Той ще бъде изведен от общината и убит с камъните от ремонта, или обесен до Водната палата. Да, пробив е възможен, но първо нов мост над Марица, който да поеме трафика от 15-18 000 автомобила дневно по "Борис III“, втори мост дори. Само че по-лесно е да кажеш пробив под Водната палата и да чакаш аплодисменти.

"Модър – Царевец“, Голямоконарско шосе, стадион "Пловдив“, воден проект  - още дъвки. Кандидатите защо не обясняват, че за тези проекти  има вече решения на ОбС, по тях се работи и ще случат, без значение кой е кмет. По-малко значими ли ще се чувстват, ако кажат, че ще продължат проектите, които изобщо не са тяхна заслуга. Ако уважават себе си, ще получат и уважението на избирателите.

Друг иска да прави Педиатричен център. Страхотна идея! Но мотивът му е, че майките в Пловдив сега няма къде да заведат децата си, ако се разболеят.  И така веднага става част от лайкучката. Да кажеш това в града с толкова много лечебни заведения, с най-голямата болница в страната е чудовищно неуважение към  градското здравеопазване и лекарската гилдия. Кажи, че искаш такъв център за по-голямо удобство на родителите, а не че децата едва ли не измират по улиците на Пловдив. Дали обаче избирателите отсяват подобни глупости, или реагират емоционално, ще се разбере на 27 октомври. Но е тежък гаф за тези, които умеят да слушат.

Градският транспорт да стане пак общински, настояват други. Още от 2005 година е ясно, че не може да е общински. Общината няма терени за гаражи и сервизи. Няма ресурс да издържа подобна структура. Но ако кандидатите са смели, могат друго да обещаят - прекратяване на договорите на някои превозвачи. Ето, това е решението. Например "Хеброс бус“, който е в неизпълнение на договора.  Има ли дупе някой от кандидатите да каже това? Никой! Нали искате да променяте града, изправете се и го кажете!

Въздух под налягане. Това обещават кандидатите  и съвсем неглижират битката за кмет на Пловдив. На фона на тези общи и кухи обещания, някогашната екзотична идея лифт да свързва тепетата вече изглежда поносима.

Кандидатите за кмет на града очевидно не са подготвени. Някои от тях знаеха, че ще влязат в тази битка още преди две - две и половина години. Да бяха прочели нещо за проблемите на Пловдив, но нищо не са свършили. Сега имат четири седмици да го направят, да се поправят и да не изглеждат толкова смешно в очите на жителите на този град, който е друг град и е приключил с ниските стандарти, шаблоните и общите приказки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 30.09.2019 г.
+2
 
 
Всичко е точно така, Любчо. Но си загубил времето си с тази статия, защото "електората" гласува за партии, малцина избират личности. От друга страна - въобще не четат и не се интересуват какво казва "техният" кандидат-кмет, камо ли другите кандидати.
+3
 
 
Всички обещават, но никой не казва откъде ще се привлечат средствата за финансират тези техни намерения. По тази логика единствения и разумен избор е за този кандидат, зад който стои централната власт. Пловдив сериозно дръпна напред и заложи доста амбициозна програма за изпълнение от новата управа . Мина времето на обществените клозети откривани с мажоретки.
+3
 
 
Хмм, да - летвата доста се вдигна последните 8 години. Надявам се съгражданите да мислят когато гласуват и да изберат най-подходящия кандидат. Аз лично ще се постарая да направя същото.
на 30.09.2019 г.
-1
 
 
Записки на водопроводчика - ДЕТО Е ТЕКЛО, НЯМА КАК ПАК ДА НЕ ПОТЕЧЕ!ЛИФТ НА БУНАРДЖИКА БЕШЕ ПРЕКРАСНА ИДЕЯ НА КМЕТА ОТ ГЕРБ?Извод: Затова гласувай за лифта, и ще имаш лифт, толкова е просто! Въздух под налягане. Това обещават кандидатите и неглижират битката за кмет на Пловдив. При тези общи и кухи обещания, някогашната екзотична идея лифт да свързва тепетата вече изглежда поносима.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблеми с водата в Брестовица
Срути се къща в Стария град
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: