ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Каназирева е на кръстопът: Да остане ли в ГЕРБ, или да се облажи в общината с БСП
Автор: Любомир Минчев 15:20 / 13.07.2021Коментари (5)56938
© Plovdiv24.bg
Групата на ГЕРБ в Общинския съвет поиска оттегляне на точката за заема от дневния ред на утрешното заседание. Групата е на мнение, че част от тези проекти не кореспондират с предложенията, получени по време на общественото обсъждане. Освен това има разминаване в обхвата и стойността на обектите от предварително коментираните. Ако точката не бъде отложена, групата ще гласува против поемането на дълг.

Това е политическото решение на ГЕРБ в Пловдив, което изправя кмета Здравко Димитров пред сериозно изпитание за утрешното гласуване. Затова той прави опити за преодолее зависимостта си от групата на ГЕРБ с формиране на ново мнозинство. Димитров ще разчита на левите земеделци на адв. Георги Колев, на групата на Георги Титюков  "Кауза Пловдив“, както и на ВМРО, където вече е Владимир Кисьов. Към съгласните със заема ще се присъединят Георги Величков от "Ние, гражданите“ и Стефан Аксиев от "Воля“.

Така изходът от тази битка остава в ръцете на Дани Каназирева, която разполага с четири гласа в Общинския съвет чрез "Съюз за Пловдив“, както и в ръцете на БСП – със седем съветници.

Каназирева е депутат от ГЕРБ и това прави крайно любопитна позицията на нейните хора в ОбС за гласуването. Тя или трябва да подкрепи местната власт, в която има участие с директор в ОП "Градини и паркове“, или да прояви солидарност с групата на ГЕРБ. Прогнозата изглежда лесна, тъй като пари от заема са предвидени и за "Градини и паркове“. Но подобен ход на Каназирева – противопоставяне с местната структура на ГЕРБ, ще я дискредитира в парламентарната група на партията. А и всичко изговорено от нея в предизборната кампания за успешното управление на ГЕРБ, ще затвърди усещането, че е преследвала лични интереси пред приоритетите на ГЕРБ в Пловдив.

Още по-интересно ще е поведението на групата на БСП. Тя по принцип е против теглене на заем, но седемте съветници са хора на Георги Гергов и той ще реши къде да отидат гласовете им. Гласуването на червените съветници може да мине под сянката на възможен скандал, свързан със заменка на огромен терен на Рогошко шосе срещу терена зад SPS, която иска да осъществи Гергов, и която трябва да мине през Общинския съвет. Гласуването ще покаже дали Гергов е изтъргувал подкрепа за заема срещу подкрепа за заменката.

Ако гласовете на Каназирева и Гергов отидат при Здравко Димитров, означава, че в ОбС има ново мнозинство, което крие опасност от повторение на ситуацията от 2008 година при раздялата на ГЕРБ и ВМРО. Този път раздялата ще е между ГЕРБ и Здравко Димитров. Така кметът ще признае публично политическото си и икономическо приятелство с Георги Гергов, като намести по някакъв начин БСП в местната власт.


Още по темата: общо новини по темата: 98
02.08.2023 »
06.03.2023 »
22.12.2022 »
02.12.2022 »
20.09.2022 »
03.05.2022 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Slavvovv
премахни филтъра

на 13.07.2021 г.
+1
 
 
Тая подлога Г.Величков и той ли е за заема. Голям го вадеше, сега е бати мишката, не може да му видиш очите. Голям У.й лапни, голяма дума не казвай.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: