ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Е, има такъв народ. Но има ли такъв, който да го баламосват през 2 месеца?
Автор: Любомир Минчев 16:06 / 26.04.2021Коментари (10)12019
©
Поредните телефонни партийни измамници бяха разкрити, макар и да се крият зад световен шампион по шахмат. Така действаше и Николай Бареков, защото знаеше, че баламурниците никога не свършват. Но той поне имаше по-бляскава политическа кариера, отколкото сценаристите на Слави Трифонов, които някои политолози и социолози упорито тикат към по-дълбока пропаст.

Още в изборната вечер те твърдяха, че бързи предсрочни избори ще донесат на ИТН повече гласове. И откъде ще дойдат тези гласове след двуседмичните циркове в парламента? Сценаристите се опитват да оправдаят провала си с липса на мнозинство. Те наистина ли си мислят, че има такъв народ, от който очакват 200 мандата?

Другата версия за тяхната безпомощност е, че помагат на президента Радев да състави свой служебен кабинет. Само че дали Радев вече го иска, след като му предстои кампания за втори мандат и такъв кабинет крие неподозирани рискове. И дали не му беше по-удобно да управлява с правителство на ИТН и да работи Народното събрание, което да кове ударно анти ГЕРБ закони.    

Така или иначе бяхме въвлечени в гигантска измама, която може да има и щастлив край – без втори мандат на Радев и желаното от ИТН още от изборите на 4 април трето или четвърто място на извънредните. То дава възможност само за шоу - без никакви сериозни ангажименти за сценаристите и техния ментор Радев.

И отново бяхме свидетели как една лъжа извиква друга и така се уголемяват без край. Разбрахме за пореден път, че има такъв народ. Сега е важно да разберем дали има такъв, който е готов да го лъжат през два месеца.

Идеолозите на провала на ИТН сега въртят друга плоча – протестният вот се разпилял между много конкуренти и затова работата се объркала. При нови избори избирателят щял да гласува по-концентрирано. И защо точно за ИТН? Нали морето стана на каймак, а сценаристите си изтърваха лъжицата. Избираш председател на парламента с огромно мнозинство, което обаче не стигало за кабинет. "Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са алчни, вредни и доказано компрометирани“, обяснява Слави Трифонов. Същите "субекти“ избраха Ива Митева за шеф на Народното събрание.

Сега Трифонов не може да се отърве от клеймото, че е политически страхливец, който се отказва от собственото си творение – искаше бунтът срещу управлението да влезе в парламента, но после казва: "Издуха ми се гащите от шубе“. Не иска да овладява кризи и да се занимава с Пакт за развитие. Шоуменът Трифонов не се превърна в управленеца Трифонов. Допусна шоуто му да избледнее пред шоуто от Банкя.  Катастрофира с огромна скорост – с 200. Червеното ферари се разби в стена от кирпич. Тогава с какъв номер Дългия може да ни убеди от тук нататък, че има такъв народ, който е склонен да го баламосват и то всеки месец.

И мутрите вън! Да, при нови избори и "концентриран“ вот, "Мутрите“ наистина могат да се окажат пак на площадите, а Мая, Хаджигенов и Бабикян да разпределят справедливо хората си по палатките.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на raziel_pld
премахни филтъра

+6
 
 
за сведение на лиляво-пембявото тролче *тихомир терзиеФ*: Да,много по-възпитан съм от ПРОСТАКА СЛАВИ! И от тебе съм по-възпитан,защото за разлика от тебе,не съм негов фен. А за ПРОСТАК ГЛАСУВА САМО ПРОСТАК,нали,тихомирчо?
+6
 
 
Добре. Видя се, че има и такъв народ - протестира, протестира, па като му се даде шанс, си вика "А бе, малко сме, като хайдути сме, народа още не е узрял....Революция трябва... пак". А мутрите - изгнаници клети.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: