ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Двете лица на битката Джошуа - Пулев
Автор: Георги Кирилов 10:10 / 14.12.2020Коментари (12)14960
Вечерта в събота срещу неделя се проведе едно от най-значимите спортни събития. Битката за световната титла в боксовата тежка категория е спортно събитие, равно по сила с финала на световното първенство по футбол. Всички ние имаме привилегията и удоволствието българин да участва в тази битка.

Всички знаем как завърши самият двубой, но събитията от него - както преди, така и след това, разделиха нацията ни на две. 

Едните  възхваляват Пулев за спортното постижение, другите го критикуват заради поведението му. В този анализ няма да взимаме страна, напротив и двете спорещи страни са прави!

От спортна гледна точка това, на което станахме свидетели, е несравнимо. Повечето от нас в живота си едва ли ще имат възможност да наблюдават събитие от такъв ранг с участието на българин. Да се сърдим, че Пулев е загубил битката за световната титла от Джошуа е все едно да се сърдим на националния ни отбор по футбол, че е загубил финала на световното от Бразилия с 3:1. Виждате ли колко далече е стигнал Пулев? Подобно постижение едва ли ще бъде повторено скоро. Добре, че Кобрата няма на главата си ръководители като Боби Михайлов и Данчо Лечков, че още щеше да е при аматьорите, а двамата дебили да му обясняват, че има подслон над главата и е нахранен, та какво повече иска?

Затова от към спортно постижение не трябва да имаме никакви забележки към Пулев, можем само да му се поклоним и да му благодарим, че ни направи съпричастни на подобно събитие.

Спортът обаче отдавна не е само спорт, той е и социално и културно събитие, а там нашето момче се провали с гръм и трясък.

По време на битката му с Кличко преди няколко години в Хамбург украинецът биеше, нашият се плезеше и правеше на интересен, седейки на един крак. Онази вечер в Лондон Джошуа биеше, нашият се хилеше неадекватно и се правеше на клоун, може би в опит да провокира съперника. След битката крещеше: "Запомни ме!". За какво да те помни? Най-вероятно вече те е забравил!

Няма да разберем и нечленоразделните викове и крясъци по време на кантара. 

В анализите си хората, които защитаваха Пулев, обясняваха, че трябва да сме му благодарни, защото цял свят ще гледа бокса, а повечето не знаят къде е България и ще я търсят в Гугъл и ще научат за нея от Пулев. Благодаря, но не искам поведението на Пулев да е визитната картичка на българите. Всеки мислещ българин се е почувствал засрамен тези дни. Всеки, който не се асоциира с чалга поколението и певачките, не е искал да бъде асоцииран с поведението на Пулев.

За да си голям спортист, не е достатъчно да притежаваш само талант и спортна злоба. Иска се интелект, възпитание, премерена самоувереност - все неща, които нашето момче очевидно не притежава.

Манталитетът е това, което различава великите спортисти от просто добрите. Пулев никога няма да е велик, той ще си остане просто един добър боксьор!



Още по темата: общо новини по темата: 191
08.09.2021 »
04.05.2021 »
05.01.2021 »
23.12.2020 »
15.12.2020 »
15.12.2020 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
0
 
 
Световната титла е тежка и само един може да я вдигне .
0
 
 
За съжаление това не се отнася само за този случай.По всички медий се показват хора без капка акъл и възпитание. Лошото е, че по цял свят е така. Създаваме си някакви фалшиви кумири. Нищо чудно, че светът загива. Унищожихме нашата майка и сега ще страдаме!
0
 
 
По -добре не може да бъде казано.Много добре
+1
 
 
Абе дайте да не се лъжем-с Кличко ни излъга ,че има сили да стане шампион,ние му повярвахме и подкрепяхме! Да,ама се оказали криви космоса и ръкавиците. Сега с Джошуа-пак му повярвахме! Да,по-добре бе с Кличко- там 5 рунда- 5 нокдауна.Сега Джошуа го пазеше и прегръщаше да не падне и затова подобри рекорда си- само 4 нокдауна в 9 рунда. Както написаха разбиращите от бокс-за първи път видяха в мач за Световна титла две неща-толкова много влезли ъперкъти в лицето на Кобрата и -за първи път някой да бяга към ъгъла с гръб към противника! Определено-това ще се запомни!
-1
 
 
Що за комплексирана нация трябва да се гордее че има участник в клоунадата наречена професионален бокс??? Във всяка една медия за забавление, било то прфибокс, кеч, филми, игри че дори и книги, българите са представени все като нискочели но арогантни неандерталци като тая карикатура която ни изложи вчера! Благодаря, аз не не искам да съм свързван с подобни човекоподобни.
+3
 
 
Не е така коментаторче.... При условие, че ония залага 3 пояса, при положение че играе за 1, доказва колко е сигурен в победата..... А да се биеш за 5(пети) по значение колан (първите 4 федерации даже не са признали IBF),значи не да паднеш от Бразилия с 3 : 1, а е все едно да биеш готвачи, шофьори и алкохолици от ГИБРАЛТАР, ФАРЬОРСКИ ОСТРОВИ
+3
 
 
Как може да пишете такива глупости ??? Било равносилно на финал във футбола. Точно обратното...Кубрат отиде ДИРЕКТНО на финал, защото така решиха промоутърите водени от парите - реклами, ТВ права и т.н. Във футбола първо преминаваш предварителна квалификационна група, после преодоляваш група от световното и после имаш осминафинал, четвъртфинал и полуфинал до финала...Кога Кубрат изигра тези мачове ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: