ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Да опазим Альоша от Гергов – да е паметник на комунистическите зверства
Автор: Любомир Минчев 12:52 / 21.03.2016Коментари (66)12094
© Plovdiv24.bg
Сигурен съм, че Спас Гърневски още мечтае да види как Альоша пада от Бунарджика. Исках да го питам около 3 март, но знам отговора. Около 3 март, защото тогава почитахме падналите за свободата на България - българи, руснаци, сърби,румънци, финландци. Но трябваше да го направим малко по-надолу от Альоша - под шмайзера му.

И когато Георги Гергов говори, че трябва да се върнем в руската орбита, сякаш Альоша изпразва шмайзера си над главите ни. Той е стъпил с ботуш върху нас и може да прави каквото му скимне. Той е окупатор и ние все още сме доволни, че сме го поставили на най-видното място в града.

Но да предположим, че сме разрушили Альоша в душите си. Нали това е по-важно. Или поне така си мислим, поглеждайки с пренебрежение към шмайзера му.

Тези дни Георги Гергов направи нещо изумително. Той пледира да затрием европейското си бъдеще, каквото й да е то, и отново да прегърнем Русия. Червеният пловдивски лидер настоява Альоша да може по всяко време да стреля без предупреждение.

Така може да говори само един руски идиот. Или идиот, който се беше кандидатирал за кмет на Пловдив. Така смята и Гергов: "Трябва да съм идиот, за да си мисля, че мога за стана кмет." Това си мислеха и пловдивчани - трябва да сме идиоти, за да те изберем!

Когато престъпленията на комунистическия режим влизат за изучаване в училище, господин Гергов ни препоръчва силна прегръдка с Русия, тъй като друг едва ли може да ни обича толкова силно - до непоносима болка. Той ни увещава да продължим да изучаваме само онези активни борци, които неговата партия превърна в шпицкоманда срещу идеите, различни от тези на Альоша.

Господин Гергов отрича да е имало комунистически зверства, като съветва да напуснем НАТО и да приемем любовта на империята, която много преди това, но от 1917 година офицално издевателства над своя народ , а и над всички наоколо.

БСП отрича да е проруска партия и наивниците вярват в това. Георги Гергов иска всички съмнения да отпаднат и затова се натиска да я оглави. Предполагам, че и в тази партия идиотите не са достатъчно, за да се случи това. И все пак основният рефрен е: "Кат Русия няма втора на света". Личи си и по проведените районни партийни конференции в Пловдив, излъчващи делегати за червения конгрес. Никой не иска да изостава от лидера си, който усърдно затри пловдивската БСП.

Затова е излишно да спорим кой е Альоша и какво прави на главите ни. Можем да свършим нещо съвсем просто и да изразим позицията си за Евразийския съюз. Можем да го направим заради Георги Гергов. Заради онези, които на 9 май развяват руски знамена на Бунарджика и носят фланелки с лика на Путин. Заради онези активни борци, които управляваха лагерите.

Можем да го направим и без да бутаме Альоша - само да го обявим за паметник на комунистическите зверства. Има ботуши, има шмайзер. Нищо няма да пипаме. Има всичко, заради което можем да сложим едно цвете в памет на падналите от шмайзера.

Така ще го опазим от Гергов и всички, които искат да се прегръщат с някакъв господар.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Склуптурата с шмайзера трабва да се премести на порции под земята на братската могила. На това място най приляга да е кан Маламир син на Омуртаг превзел града-даже и името Пловдив на Маламир.Това си е наше величие...А за комунизма все отричат - наистина не е съществувал - защото са и до ден днешен едни и същи послушници на болшевишкият бандитизъм...
+1
 
 
На тоя драскач, в главата му е голяма боза ! Доста е объркан и комплексиран човека !
+3
 
 
Днес Альоша окупатор утре Левски и Ботев терористи. Представям си го бай ви Любчо(автора на статията) как става всяка сутрин и гледа към тепето и се чувства застрашен от "шмайзера" на един камък. Според мен тази статия е достойна само за фейсбук. Два три лайка та автора да се накефи, че някой му е обърнал внимание.
0
 
 
Отдавна на мястото на този сольдат-окупатор трябваше да е Орфей, един символ на Тракия. Имаме запазени негови образи върху келамика
на 22.03.2016 г.
+2
 
 
Подкрепям мнението на "локомотив пд"- На кой му пречи Альоша и с какво.Каква окупация какви пет лева и какви жертви . Защо на всички нещо им пречи. Искате да бутате Альоша , а не може да се оправи други по-належащи проблеми. И какво дайте да бутаме всички паметници , да построим един неактивен мол или паркинг. Да не би това да е най-доброто решение...
-3
 
 
В какъвто и ще паметник да го префасонират, както и ще да го нарекат- аЛьоша си остава грозилището на Пловдив. Стои като белег от едра шарка на лицето на древният град, но той ще преболедува и комунизма... още 30- 40 години и няма да има такива, които са виждали на живо тодор живков... ще останат само белезите от тежкото минало!
-5
 
 
това чучело трябва да бъде бутнато :) това е проклятие за най красивият град на планетата :)
+2
 
 
Чувал съм,че Гърневски навремето искал да превърне Альоша в бутилка"Кока-кола"!Ето това наистина е идиотско!Руски идиот или американски идиот.....къде е разликата?
+6
 
 
Само идоти ли са тук????Защо си правим сами глупостите и после съжеляваме ама защо.На кой му пречи Альоша и с какво.Каква окупация какви пет лева и кави жертви .Гергов да си гледа червената партия .
+1
 
 
Aдаш, имаш палче верх ат меня за статията с една забележка; оръжието на ''освободителя'' ни не е шмайзер а пъпъшъ сорок два-ППШ 42, Шмайзер е следващото автоматично оръжие на славната савецкая армия ''Калашников'' конструирано от пленения немски конструктор Хуго Шмайзер. И още нещо в Германия съветския войник държал в ръце дете но в Пловдив на Пальоша пъпъшъто е в положение походно и всеки момент може да стане на ''за стрелба''
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1526) 16%
Спас Гърневски (1333) 14%
Д-р Иван Чомаков (902) 10%
Славчо Атанасов (2448) 26%
Иван Тотев (2425) 26%
Здравко Димитров (819) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: