ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Червеният лидер и Червеният поп с кръжок за шеф и кройка
Автор: Любомир Минчев 07:55 / 10.08.2015Коментари (7)8148
© Plovdiv24.bg
Усилва се впечатлението, че Здравко Димитров ще играе с "Б" отбор на идващите местни избори. Логично е, след като партията му вече излъчи своя "А" отбор. Сега номерът е как двата отбора да си разменят местата. На този въпрос отговор няма и самият владика Николай. Той вече призова своя Бог да направи нещо по въпроса, като го дръпна за шлифера с горещи молитви. Бог мълчи.

Няма съмнение, че Здравко е останал доволен от думите, излезли от устата на любящия го владика в храма "Свето Преображение Господне". Зико дори си е помислил, че кампанията му тръгва блестящо. Ако наистина го мисли, вече е стъпил на динена кора. Той има един добър ход, но няма да го направи - да се разграничи от подкрепата на Николай и да каже, че не е работа на владиката да влиза в мача за кмет на Пловдив.

С мълчанието и съгласието да го обгрижва владиката, Здравко Димитров прави нещо съвсем друго - назначава за треньор на своя "Б" отбор компрометиран църковен служител, за който духовните хора в Пловдив не искат и да чуят. Неговият кръг от слушатели се стеснява все повече - кандидат-кметове, олигарси , партийни измекяри и няколко идиоти за цвят. Така идеята , че е възможно "Б" отборът за една нощ да се превърне в "А" е обречена. И Бог е безсилен.

Безпардонното нахлуване на Николай в политическите битки на града засилва усещането, че наистина действа център , чиято цел е да акумулира вота срещу Иван Тотев и да го разпредели между Славчо Атанасов, Здравко Димитров и Дани Каназирева. Декларацията на Георги Гергов преди преди седмица нямаше друга стойност, освен да потвърди съществуването на центъра. В нея Гергов се разграничи от Зико и Славчо, без никой да го е питал. И докато бягаше гузен, затвърди впечатлението, че в главите на хората от този кръжок хаотично се блъскат някакви идеи и подскачат само като чуят името на настоящия кмет. И си въобрязяват, че като пускат сигнали и декларации ще ни подведат, че са живи и мърдат. Това е пагубна изборна стратегия , която ще помете кръжока.

В тази връзка ето една размяна на реплики от общинска сесия през май 2009 година. Тогава Николай Радев каза, че предстои да говорим за автогарите, за Муравей Радев и кармичната връзка между БСП и ГЕРБ. На тези избори, господин Радев, ще стане дума и за партийните подлоги, отвърна му Спас Гърневски. Но тази размяна на добри реплики загуби смисъл, след като началник-склад в панаира беше избран за представител на общината в "Пълдин тур инвест", стопанин на панаира. Така общината остана без представител с гласовете на БСП, ВМРО и Атака. И от трите централи твърдяха, че разграбване на града няма. Но действаше същият кръжок, който днес, както и тогава, се ръководи от Червения лидер с благословията на Червения поп.

Пак тогава Илия Баташки, виден червен деятел, пожела да се изпикае в градския фонтан по повод на някаква партийна разправия. Имаше логика - много от проблемите на града се решаваха в тоалетната или по клозетен начин. На власт беше същият кръжок.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Комунягите ,си имат червен владика .Ужас. И да го питат ,този владика, откьде има пари за бмвта, и мердедеси, а Бакчовския манастир, ние народа ще ремонтираме?
0
 
 
лягаш, браво друже!! подкрепям и канар 57 за учтивия изказ.
+5
 
 
Логично е този примат да му скъсат "църковните одежди " на площада и да му набият малко тояги на гол задник... както преди са правили ако не искаш да приемеш "правата вяра"....
на 10.08.2015 г.
0
 
 
Не ни занимавайте с глупави анализи а питайте ДС кой ще е новият кмет и кой хора ще бъдат вкарани в общинският съвет.Стига 26 г. циркове.
Сподели какво ново....
на 10.08.2015 г.
+8
 
 
уж панаира става на есен сега започна много от рано
+7
 
 
От Николай друго не съм и очаквал, а политиците не могат да изненадат никого. "ШеВ и кройка" :-)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: