ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Бъдещето е вече тук и който не се съобрази с него, няма бъдеще
Автор: Васил Динев 10:29 / 04.04.2016Коментари (18)8473
©
Безспорно една от водещите новини през последните няколко дни е новият автомобил на иноваторите от Tesla и бумът, който предизвика той. Първият ден след промотирането му вече имаше над 130 хил. предварителни поръчки. 

Доставките на компактния седан, кръстен "Модел 3", ще започнат в началото на следващата година при цена от 35 000 долара(почти 61 хил. лева), ако се ползват всички бонуси, които се предлагат в САЩ.

Без финансови стимули електромобилът ще излиза около 45-50 хил. долара. "Модел 3" предлага пробег на ток от около 350 километра. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за малко над 6 секунди.

Това е революция не само в автомобилостроенето, но е само по себе си знаково събитие, за това как ще се промени бъдещето на човечеството в най-скоро време.

В тази връзка, един от редовните читатели на Plovdiv24.bg Петър Илиев направи много интересен коментар. Публикуваме го без редакторска намеса:

Tesla показаха четвъртия си автомобил Model 3 и получиха четвърт милион заявки за първите два-три дни. Такъв интерес не е имало към никой автомобил евър в историята. И това е страхотна новина за човечеството, защото...

...е ясен знак, че електромобилите вече имат cool-фактор, потребителите ги искат.

...е покана към всички други производители на автомобили да не гледат на тях като на хипстърски експериментални разработки, а като на следващото поколение технология, която със сигурност ще замести сегашната. Всички знаем, че от конкуренцията големия печеливш е потребителя, а в случая и околната среда.

...показва, че може би ще успеем да преминем към масов електрически транспорт преди петрола да свърши или стане прекалено скъп за извличане, което е евентуална предпоставка за трета световна война.

...ще катализира производството на ток от слънцето и други възобновяеми източници, а за разлика от петрола, слънце има навсякъде. Това ще промени много играта на странни държави като Саудитска Арабия, Венецуела и Русия, на които ще се наложи да развиват истинска икономика, ако искат да просъществуват.

...електромобилите са много по-прости като конструкция и при масово производство ще станат много по-евтини както за покупка, така и за поддръжка. Разходите им за самото предвижване също са по-ниски. 

Както знаем бързият и достъпен транспорт е основата на урбанизацията и индустриализацията, които са характерните особености на така наречения първи свят. Следователно качеството на живот ще се повиши още повече.

...държавите и икономиките които първи адоптнат масов електрически транспорт ще имат конкурентно предимство пред останалите, което си е стимул за иновация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Г-н Тошев
премахни филтъра

-2
 
 
Ефекта от електормобилите не е само положителен за природата. Самите батерии са изключително вредни за околната среда, а процесът им на производство отденя огромни количества вредни емисии във въздуха. Трябва да се помисли по-сериозно върху това дали ефекта ще е такъв, какъвто всички очакват. Цената за единица пробег е ниска сама по себе си, но като се добави и цената на батерията, която има определен живот и може да се окаже, че за момента да караш електромобил е по-скъпо от автомобил на бензин или дизел.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ВК Марица, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: