ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Журналистът Самуил Иванов: 49-ото НС не постъпва адекватно спрямо очакванията на гражданите
Автор: ИА Фокус 13:22 / 03.06.2023Коментари (0)2256
© Фокус
Към момента 49-ото Народно събрание не постъпва адекватно спрямо очакванията на гражданите. Това каза в предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“ журналистът и парламентарен репортер на "Фокус“ Самуил Иванов.

По повод съществената работа, която вършат депутатите от 49-ото Народно събрание, той обясни: "Всеки един от нас може да влезе и да провери колко законопроекта са приети до момента. Не мисля, че за тези два месеца работа можем да останем удовлетворени. Все още нямаме бюджет, а доколкото си спомняме – по време на консултациите при президента преди връчването на първия мандат това беше основна тема и тя потъна. В момента служебния кабинет предлага да се удължи удължението на бюджета. Законът за съдебната власт – много важен за влизането ни в Шенген – също не е разгледан. Той трябваше да бъде разгледан в деня, в който депутатите решиха да се карат и бият“.

"Изминалата седмица беше изключително емоционална. Народът има желанието да има редовна власт, тъй като не само вътрешнополитическите, но и външнополитическите кризи, се задълбочават. Липсата на редовна власт, която да намира решението им, създава все по-големи разделения – както в самото общество, така и в сферите на живота, които те засягат“, обясни журналистът.

Иванов коментира и преговорите за кабинет: "Политическите лидери се отдръпнаха и оставиха кандидатите за премиери да могат да проведат разговорите на спокойствие. Двамата кандидати работиха в много по-трезва обстановка на фона на емоционалните пленарни заседания, които преминаха в обидил Изключително емоционална седмица – стигна се и до физическа саморазправа между част от депутатите, но може би това е част от политическия процес в момента в страната, предвид всички кризи, които са заобиколили нашето общество“, смята журналистът.

По повод боя в парламента на 1 юни, Деня на детето, той изрази мнение, че Народното събрание е може би най-висшата институция в страната.

"Това означава, че там трябва да се спазват всички етикети. Предполага се, че хората там са най-добрата извадка от нашето общество. Дори и да възникват спорове между тях, те трябва да намерят начин да ги решат чрез разговор и диалог, а не чрез физическа саморазправа и подвиквания. Обществото ни има изключително големи проблеми и не ни трябват допълнителни проблеми. Трябват ни решения, които да ни помогнат да вървим напред“, обясни Самуил Иванов.

"Радвам се, че има деца, които влизат с голямо желание в Народното събрание. Те вървят, разглеждат, задават въпроси, интересуват се, искат з знаят все повече и повече за работата на народните представители. Това наистина е похвално. Но ще трябва и нашите народни представители да започнат да се държат така, че да предизвикат още по-голям интерес и децата – да ги виждат на живо, в работна среда, когато приемат законопроекти и взимат важни решения чрез компромис, тъй като това е изключително важно в ситуацията, в която се намираме в момента“, добави журналистът.

"Сигурен съм, че има много деца, които един ден искат да защитават интересите на страната, да пишат закони и да участват в управлението. Ето защо е много важно те да имат един много добър пример пред себе си – да могат да се вдъхновят от конкретни личности и действия и един ден, когато имат възможността, да ги приложат“, каза още Самуил Иванов.


Още по темата: общо новини по темата: 854
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: