ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Здравните власти обмислят да бъдат преустановени плановите операции и прием на национално ниво
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:24 / 01.11.2021Коментари (1)3046
©
Здравните власти обмислят временно да бъдат преустановени плановите операции и прием на национално ниво. Нова доставка на антигенни тестове ще бъде реализирана до 3 ноември. Изискването за зелен сертификат се спазва стриктно на почти всички проверени обекти.

Това са основните изводи от проведената днес среща на здравните власти с директорите на регионалните здравни инспекции в страната. Като основен проблем повечето директори на РЗИ съобщиха изчерпване на капацитета на болниците за интензивно лечение. Те предложиха спиране на плановите дейности и операции в страната, като възможност да се пренасочи допълнителен персонал за лечение на болни с COVID-19.

"Картината в страната е хомогенна – здравната система е под натиск и за да я облекчим, обмисляме временно да бъдат преустановени плановите операции и прием на национално ниво“, коментира здравният министър Стойчо Кацаров

Той припомни, че на този етап към мярката са пристъпили отделни лечебни заведения, от една страна, за да преструктурират други свои отделения в COVID-структури, а от друга – за да освободят допълнителен човешки ресурс, който да бъде пренасочен за обслужване на пациентите с коронавирусна инфекция.

От здравните инспекции отчетоха повишен интерес към антигенните тестове, предоставени от Министерството на здравеопазването, за които е определена пределна цена от 10 лв. Според зам.-министър Златанов следващата доставка на такива тестове до всички РЗИ в страната ще бъде реализирана до сряда, 3 ноември.

Проверките на компетентните органи във връзка със спазването на противоепидемичните мерки показват, че изискването за притежание на "зелен сертификат“ за посещение на определени обекти се спазва, защото откакто е въведена тази мярка, не са установени тежки нарушения.

Бяха обсъдени актуалната епидемична обстановка по общини и области, ходът на ваксинационния процес в страната, заетите легла за неусложнени случаи и за интензивно лечение, контролът по спазването на противоепидемичните мерки, наличието и разпределението на безплатни антигенни тестове. 

На срещата присъстваха министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-здравният министър д-р Александър Златанов, изпълняващата длъжността главен държавен здравен инспектор д-р Радосвета Филипова, проф. Мира Кожухарова – съветник на министъра на здравеопазването и директорът на дирекция "Опазване на общественото здраве и здравен контрол“ в МЗ Илия Тасев.

Регионалните здравни инспекции от цялата страна съобщиха, че наблюдават засилен интерес от страна на гражданите към ваксинацията срещу COVID-19. Очаква се в следващите седмици по-активно включване в процеса и на общопрактикуващите лекари, обявиха от МЗ.

Нито една здравна инспекция не докладва за недостиг на ваксини срещу COVID-19, за липса на лични предпазни средства, дезинфектанти и лекарствени продукти, прилагани при пациенти с коронавирус на територията на съответната област, включително и за недостиг на ремдесивир.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Къде е "вирОса" , кога ще се изолира САРС ков 2 ? Кога ще го покажат в клетъчна култура, кога ще го снимат на електронен микроскоп ? Кога ще го потвърдят с 4-те постулата на Кох и Пастьор , както всички други инфекциозни патогени ? ЛЪЖАТА вече зеленяса със зелените си сертификати, а вирус НЯМА и НЯМА . Факт !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: