ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Заявката на Слави Трифонов била неприлична
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:29 / 12.07.2021Коментари (3)5799
©
Председателят на АБВ Румен Петков определи като неприлична заявката на Слави Трифонов, че ще прави правителство сам. Пред медиите той подчерта необходимостта от политически диалог.

"Не мисля, че уважаваща себе си формация би тръгнала по този начин. В крайна сметка, казвам го с цялото ми уважение към г-н Трифонов, с когото се познаваме от немалко години, така не се прави. Не можеш да гледаш на околните като на антураж и слугинаж и едни, които нямат избор, и трябва да те подкрепят. Не е редно. Трябва да се говори с партньорите и обществото“.

В коментара си за проектокабинета на Трифонов, Петков припомни, че немалка част от обявените министерски имена имат богато политическо минало, независимо от широко прокламираната заявка за чисто нови лица в предложения състав за новото управление.

"Министър-председателят го познавам. Лично съм бил член на правителството на Сергей Станишев с него. Той е човек с опит. Беше 4 години министър при г-н Сакскобургготски и 4 години при г-н Станишев, което е гаранция за много солиден опит като управленец в различни политически конфигурации. Познавам го от 2001 г. Другият ключов фактор – вицепремиерът и министър на вътрешните работи, г-н Ради Найденов, освен че коренът му е от Плевенския край, неговият дядо е един от големите антифашисти на България и един от първите правосъдни министри след 1944 г. Ради Найденов е безспорен авторитет като морал и персонална подготовка. Познавам го в качеството му в шеф на кабинета на г-н Сакскобургготски. Г-н Николай Радулов познавам от 1997 г. Беше секретар на МВР при министър Богомил Бонев и при премиера Иван Костов. Това са хора с много богат опит и добре познати в различни среди. Под "различни среди“ има предвид от заложни къщи, до университети“.

Лидерът на АБВ коментира и заложените приоритети на проектокабинета на Слави Трифонов, като посочи липси от стратегическо национално значение.

"Няма дума за съдебната реформа, за Специализираните съд и прокуратура, за мястото на звеното за защита на свидетелите, няма дума за главния прокурор. Това означава ли, че сред законодателните приоритети на ИТН въпросът за съдебната реформа отсъства? Няма дума за гарантиране на енергийната сигурност на България. Има едно изречение, което е за пускане на газовия интерконектор. Кой газов интерконектор? Звучи много закачливо. Аз нямам капацитета да анализирам тези приоритети. Построяване на необходимия брой детски градини. Построяване на чисто нова детска болница.

Купуване на хеликоптери за медицински цели. Построяване на всички останали магистрали. Какво значи всички останали магистрали. Колкото до "старт на приватизацията на ББР“, това звучи като откровена заплаха. 51% мажоритарен пакет на стратегическия инвеститор. 49% на борсата. Това е изтегляне на държавата от възможността да кредитира малкия и средния бизнес, да кредитира бизнеса в райони в много тежко положение, например Северозападна България. Това означава, че ние изцяло изтегляме държавата от възможността да кредитира един или друг сектор“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Слави поставя в много деликатна ситуация ДБ. Не знам дали е целенасочено, че вижда в ДБ заплаха в бъдеще, но при непроведени разговори за управленските приоритети, всеки ход на ДБ по отношение подкрепата на проектокабинета на Слави става губещ.
0
 
 
Завистливият Румен Петков издъни плановете за "промяна" на червената аристокрация. ".... г-н Ради Найденов, освен че коренът му е от Плевенския край, неговият дядо е един от големите антифашисти на България и един от първите правосъдни министри след 1944 г....." Това ли е критерият? ГНУС!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (890) 16%
Спас Гърневски (803) 14%
Д-р Иван Чомаков (548) 10%
Славчо Атанасов (1469) 26%
Иван Тотев (1503) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: