ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Затвор за Благовест и Стелан, блудствали с момиче в Провадия и обрали дома му
Автор: Пламена Николова 16:12 / 29.01.2020Коментари (0)3680
©
Варненският окръжен съд призна за виновни Благовест А. и Стелан П. за това, че на 31. 01. 2019 г. в гр. Игнатиево, обл. Варна, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи. При извършване на престъплението двамата употребили сила  и заплашване спрямо 19-годишно момиче, в чийто дом нахлули. Съдът призна Благовест А. за виновен и в това, че извършил блудствени действия спрямо младото момиче, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление. Грабежът извършен от него е при условията на опасен рецидив.

Двамата бяха оправдани по обвинението, че са привели в безпомощно състояние 19-годишното момиче, чрез завързване на крайниците й.

Съдът прие за съвместно разглеждане и гражданските искове на пострадалите майка и дъщеря, които бяха конституирани като частни обвинители.

37-годишният Благовест А. и 28-годишният Стелан П. разполагали с информация, че в къща в Игнатиево се съхранявали големи суми пари и ценни вещи. След като разбрали, кога живеещите в нея майка и дъщеря излизат обичайно от дома си, на 31.01.2019 г. изчакали по-възрастната жена да напусне къщата и влезли с взлом. В жилището се натъкнали на 19-годишно момиче. Пред нея се представили за служители на ГДБОП, опрели на врати й метално острие и със заплахи поискали да им каже, къде са скрити бижутата и парите. Докато Стелан П. претърсвал помещенията, Благовест А. извършил блудствени действия спрямо младото момиче. Двамата успели на отнемат бижута и пари на обща стойност 6305 лева.

Благовест А. е роден в Провадия, с начално образование, неженен, осъждан и безработен.

Стелан П. също е роден в Провадия, с основно образование, неженен, осъждан, безработен.

Делото приключи в един ден, след като пред съда подсъдимите признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказаха да се събират други доказателства в съдебната фаза. Варненският окръжен съд уважи искането на защитниците им за провеждане на съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието "лишаване от свобода“, което е наложил с 1/3.

Наказанието, което Варненският окръжен съд определи сред редукцията с 1/3 на подсъдимия Благовест А. е "лишаване от свобода“ в размер на 5г. и 4 месеца за извършения грабеж и 3 г. и 4 месеца за извършеното блудство. След групиране на двете наказания, той следва да търпи по-тежкото от тях, а именно 5г. и 4 месеца при първоначален "строг“ режим.

За извършеното престъпление наказанието след редукцията от 1/3 за Стелан П. е 2 г. "лишаване от свобода“, което следва да изтърпи при първоначален общ режим.   

Благовест А. и Стелан П. са осъдени да заплатят солидарно 3 858 лв. на пострадалата майка и 2375лв. на момичето, преставляваща обезщетение за причинени имуществени вреди в резултат на извършено престъпление грабеж, ведно със законната лихва, считано от момента на деянието - 31.01.2019 г. до окончателното изплащане на сумата. Съдът отхвърли разликата по предявения граждански иск за имуществени вреди до сумата от 2447 лв. като недоказан.

Подсъдимият Благовест А. е осъден да заплати на 19-годишното сумата от 10 000 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на извършено блудство.

Присъдите могат да се обжалват или протестират пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: