ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Защитете бебето с протектор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 26.05.2020Коментари (0)2876
©
Децата нямат спирачки! Младите родители, както и всички останали, са чували тази поговорка от малки, но обикновено малко след шестия месец на бебето се убеждават рязко колко истина има в нея. Скоро след като навършат половин годинка, малките започват вече да седят самостоятелно, без да се налага да ги придържаме. Някои от тях започват опити за пълзене още на 7 - 8 месеца, а не е далече мигът на първата стъпка.

Когато нашето бебе започва вече самостоятелно да пълзи и да прави първи обходи на дома ни, ние сме изпълнени с щастие, но ни обземат и много тревоги. Досега беше лесно да бдим над мъничето, докато то си спи в креватчето, или е добре захванато с ремъците на столчето или детската количка. Но как да подсигурим неговата безопасност, когато то е на път да започне вече напълно автономно да се разхожда из къщи?

Това, за което всички са единодушни – както родители, така и педагози, а също педиатри и медицински сестри, е, че при отглеждането на бебе спокойствието трябва да бъде на първо място. Именно затова на помощ в леглото идват протекторите и обиколниците за кошара!

Протекторът за врата е едно от първите неща, за които трябва да помислим. 

Протектори за врати и шкафове

В кои стаи детето ще има свободен достъп и в кои ще влиза само под ваш надзор? Можете да потърсите протектори, които няма нужда да премахвате от вратата всеки път. Те си
©
оставят на нея в отключено състояние, когато е необходимо. При заключено положение протекторите са напълно безопасни. Детенцето ви няма да успее да се пребори с тях, колкото и да се опитва, не може и да ги счупи.

Някои шкафове и тяхното съдържание също са опасни - лекарствата и средствата за първа помощ, инструментите на татко, алкохолният бар, килерът за почистващи препарати. Ако те са в обсега на детската ръчичка, е добре да обезопасим и тях с протектор. 

Заключващо устройство е добре да поставим и ако има риск нашият мъник да достигне до тайния шкаф със запасите от сладки неща.

Повечето протектори в днешно време са многофункционални – тоест, могат да се използват както за вратата на стаята, така и за заключване и обезопасяване на шкаф.

Протектори за електрически контакти

Друга опасност, която идва на дневен ред, това е електрическият ток. 

Важно е да предпазим със специален предпазител и входа на всеки един контакт в дома си. Бъдете сигурни, че любопитството на малкото няма да намалява, а напротив – само ще расте експоненциално през годините, които ви предстоят. Добрата новина е, че протекторите за контакт също доста еволюираха през последните години. 

Някогашните протектори по-скоро наподобяваха на тапички, които се поставят в контакта, за да не може детенцето да бръкне в него. С
©
ъщевременно обаче, когато ние трябваше да ползваме контакт, се налагаше да премахваме изцяло тези своеобразни капачки. 

От една страна, това е доста неудобно, защото изисква всеки път да оставим всичко друго, за да си освободим ръцете и да се занимаем с контакта. Но още по-лошото беше, че тапичките често се изгубваха при постоянното махане и слагане. 

Модерните модели вече не блокират изцяло достъпа до контакта, както беше едно време. Повечето от тях имат подобно на протекторите за врата механизъм за отключване и заключване. Благодарение на това контактите вече могат да се използват, без да се налага да демонтираме предпазителя за контакт.

Чувството за свобода помага на детето да израсне емоционално и да развихри своето въображение. Съветът на експертите е да подсигурите вратите на стаите и шкафовете си, както и електрическите контакти, със съответните протектори още преди да е дошъл момента детето да пропълзи. Така ще можете да оставите нещата да се случат със собствено темпо. 

Бебето ви ще може да се наслади на първите си самостоятелни мигове, без да се налага постоянно да го възпирате и ограничавате, а самите вие ще се чувствате спокойни, че сте направили всичко необходимо, за да го защитите.

Всъщност, може би даже не се и сещате за какво друго да помислите, за да предпазите малкото дете от опасностите на заобикалящия го свят. 

Сайтът Kidso.bg може да ви бъда от голяма полза. Именно там ще попаднете и на други видове протектори: протектори за матраци, протектори за детски колички и пр. Те също ще са ви от полза, когато настъпи моментът да потрябват.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1824) 16%
Спас Гърневски (1607) 14%
Д-р Иван Чомаков (1100) 10%
Славчо Атанасов (3003) 26%
Иван Тотев (2956) 26%
Здравко Димитров (1014) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: