ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Взрив на ароматизатор отнесе тераса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:57 / 16.01.2014Коментари (12)3623
© Impact Press Group
Мощен взрив разруши апартамента на димитровградчанина Благой Яковлев, известен на съгражданите си като Благо Ножа. Ударната вълна сринала стена и тераса на апартамента му на първия етаж от блок № 3 на ул. "Софроний Врачански". Експлозията в 6 така паникьосала целия блок, че част от сънените жители помислили, че са жертва на атентат и побегнали по пижами. 

Това, което видели, допълнително засилило опасенията им - отломки от тухли стъкла и дограми били разхвърлени на много метри пред фасадата на блока. Чували се викове от жилището на обвития в тъмна слава техен комшия.

Макар и вече пенсионер, Благой бил същата луда глава, заради която бил арестуван многократно, а и бил лежал в затвора, разказаха съкварталците Михаил и Ванчо. Благой бил замесен в почти всички мелета и юмручни схватки през последните няколко десетилетия в Димитровград.

Заради свирепостта и липсата на задръжки получил красноречивия прякор Ножа. Не един и двама били пострадали от тежкия му характер, заради което се развеждал и два пъти. Към момента обаче живеел с първата си жена Мария. Тя и синът им Любчо били в апартамента по време на взрива. Заради семейната история, всички от блока предполагаха, че някой, който имал зъб на Ножа го е гръмнал. Любопитното е, че на същото мнение е и самия пострадал. 

По думите на Благой Яковлев, семейството му не готви на газ и няма от какво да е предизвикана експлозията. Самият факт че всички мебели и цветарника са останали по местата си, а в същото време е избита цяла стена говори, че взривът е бил отвън. Според Благой и Мария, той е дело на хулигани.

Семейството нямало врагове, синът им бил примерен служител в димитровградска фирма. Пожарна и полиция обаче оспориха твърдението, че експлозивът е бил поставен отвън, защото следи от такъв не били открити там. Вътре обаче се набивали на очи два силно обгорели рафта от кухненския шкаф, където според разследващите е бил причинителят на взрива. Версията е, че е експлодирал стоящият там ароматизатор. 

Нагрял се по неизвестна причина и гръмнал. Според димитровградските пожарникари е сигурно, че взривът е дошъл отвътре. Закрепената със стиропор стъклена витрина на иззиданата с итонг тераса поддала лесно и пуснала взривната вълна навън. 

Очевидно лошо зидания итонг също паднал с лекота и не върнал динамичния удар навътре. Затова и единствената друга щета освен падналата тераса бе леко огънатата вътрешна врата на кухничката. Взривът не засегнал дори крушката на лампата, която светеше 6 часа след инцидента.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Елисавета
премахни филтъра

+5
 
 
Това е абсолютно невъзможно. Виж, ако беше един палет ароматизатори да гръмне - да. Но от един дезодорант не може да падне стена, пък била тя и калпаво направена (както май в случая).
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив отбелязват 9 май
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: