ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Владо Йончев: Твърде дълго идиоти управляват България! Руската пропаганда е много глупава и плоска
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 16.01.2023Коментари (2)1776
© БНР
Какъв е смисълът от протестите, срещу какво протестира българското общество, кои са тези, срещу които протестира и промени ли се нещо в последните 30 години у нас – коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" на БНР Владо Йончев, създател на "OFFNews" и организатор на протестите срещу управлението на БСП през 1997 година.

"Насилието у нас е проблем, защото има хора, които си мислят за недосегаеми. За мен е важно, дали този човек ще бъде наказан, защото водещата новина за всички медии е, че някакъв човек се е барикадирал, а не, че има пребита жена и дълъг период нямаше никаква информация какво се случва с тази пребита жена, дори сега продължаваме да не знаем дали тя има семейство. Освен това трудно се говори по такива теми. Съседите се страхуват от този мъж, но се страхуват и от полицията, която очевидно не се е държала по най-адекватния начин. Всичко това трябва да се разследва – дали полицията е проявила професионализъм, или е съдействала. До момента на нашия разговор случаят все още го няма в сводката на МВР, 24 часа след случая прокуратурата все още не беше информирана. Т.е. няма никаква документална следа, че такова нещо се е случило. Има документална следа, че този мъж се е барикадирал в апартамента си, но няма документална следа, че той е извършил насилие."

"Нашата пропаганда идва от една теория на Александър Дугин, според която има само три идеологии – фашизъм, комунизъм, които не били според него много лоши, но заради някакви малки слабости не са успели да просъществуват. Според Дугин, всичко, което не е фашизъм и комунизъм, той нарича либерализъм. И пак според Дугин либерализмът е по-лош от фашизма и комунизма. И той – Дугин, виждайки грешките на фашизма и комунизма, се нагърбва да ги отстрани и да направи четвърта идеология – "Четвъртият път". Според Дугин най-големите щети, които е нанесъл либерализма, са, че е развратил хората, т.е. човек, който не изповядва фашизма и комунизма, е развратен, този човек е нито мъж, нито жена – и основната цел на либерализма според Дугин е разпад на обществото. За съжаление тази абсурдна, идиотска теория я виждаме как се защитава дори и в някои български медии. Пак според нея, основната цел е да се говори как нашето общество в Европа загива, как умираме от глад и как при нас всичко е ужасно. И това, че Дугин с безумната му теория физически не присъства у нас, съвсем не значи, че го няма у нас. У нас някои хора вярват в такива глупости поради някакви идеологически причини, други – срещу 4000 лева, трети – за само 150 евро.

Просто пропагандната война е война като всяка друга война и в нея водещите я си имат своя армия. И когато се говори за другата гледна точка, за журналисти, които прокарват някаква идеология и говорят мракобесни неща, оправдават убийствата и бомбардировките, аз не се отнасям към тях като към колеги, не трябва въобще да говорим за тях като за колеги - журналисти. Те са войници на една чужда армия, която провежда специална пропагандна операция на българска територия."

"Най-важният и решителен протест беше през 1997 година, защото той беше БСП да не получи мандат за съставяне на правителство, след като Жан Виденов подаде оставка. Затова този протест промени цивилизационния избор на България. Преди време попитах Евгени Дайнов – защо правим революции, а то все чалга излиза. Той ми отговори, че не съм прав в преценката си, защото България спокойно е можела да има съдбата на Молдова и Казахстан. Благодарение на протестите ние се откъснахме от руската сфера на влияние и останахме в Европа. Не изглеждаме добре, защото се сравняваме с Германия, но това, че можем да се сравняваме именно с Германия, например, пак се дължи на протестите. Защото руската пропаганда е много глупава и много плоска. Дори и в момента опорките, които Русия чрез своите войници в информационния фронт бълва срещу България, са глупави и нелепи."

"Това са хора, които са били във властта последните години и са я консумирали. Върнаха хартиената бюлетина, отхвърлиха закона за закрила на подаващите сигнали срещу корупция и т.н., те го правят, от една страна, за да не станат обект на съдебно преследване, защото знаем много добре какво беше управлението на ГЕРБ, а преди това и на БСП – това беше символ на корупцията, а ДПС участваше и в едното, и в другото. Така че те искат да защитят себе си, от една страна, както и заграбеното от тях. От друга страна, го правят, защото се видя, че с хартиени бюлетини ГЕРБ печелят едни 6-7% чрез фалшификации и то тези проценти идват в последния момент, преди края на изборния ден. Това е купен вот, няма какво да е друго. Както и такъв на "мъртвите души".

Но всеки протест е крачка напред и поставя нови стандарти. Да, след всяка революция възниква контрареволюция и тя се опитва да върне нещата назад. Но протестът поставя обществените отношения на друго ниво. Ако например сравним протестите 2013-а и тези през 2020-а, които бяха протестите на следващото поколение, на нашите деца, то протестите през 2013-а бяха на "умните и красивите", и не знам защо се засрамихме от това "име" и решихме, че грозните и глупавите са по-достойни. Но това през 2013-а бяха мирни, беззъби и безопасни протести, от които никой не се страхуваше. Когато започнаха протестите през 2020-а на новото поколение, тези млади хора държаха сметка на нас – защо сме били толкова неефективни през 2013-а, а и по-рано. Как сме могли да допуснем такива илитерати да ни управляват? Защо сме позволили? Младите днес ни гледат с неразбиране – толкова ли малко направихте през 1997-а или 1913-а и ни казваха – не се прави така.

Така че наистина след всеки протест се задават нови стандарти. И сега, като говорим как БСП, ГЕРБ и ДПС се опитват да съхранят заграбеното, как опитват да фалшифицират бъдещето, но нито една от тези три партии днес не поставя бъдещето ни в Европа, което през 1997 не беше така."

 

"Не съм убеден в искреността им за евроатлантизъм, но обществото ни вече е европейско, никой не иска да живее в Руся. Те ще загубят гласоподавателите си, ако се опитат да им продадат копейкиновите тези. Всъщност голяма част от нещата, които правят тези политици, е от глупост, защото твърде дълго ни управляват идиоти, които нямаха никаква представа как се защитава и как се управлява една държава. Втората причина за поведението им е пари, защото ни управляваха корумпирани хора, а един бивш премиер от Банкя подаряваше кученца на Путин, но това сякаш е забравено сега.

Този същият премиер осигури на Путин и прокарването на тръбата, която да заобиколи Украйна и да направи войната възможна. И трябва да се каже – Бойко Борисов е човекът, който направи войната в Украйна възможна, наравно с Ангела Меркел. Но също така, нямаме достатъчно специалисти, които да се борят с всичко това. Всяка война се води от специалисти – като си видял, че те управлява ГЕРБ, което е управлението на некадърниците и всеки при тях може да стане всякакъв, след като Борисов ти е бил премиер, какво уважение към специалистите може да се има в една държава? Кой е на място в своята служба и в своето кариерно израстване – никой. При него всякакви Гинки и Калинки ставаха началници. Това са слабостите на днешна България – глупост, некадърност и пари.“


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако тези тръби Борисов НЕ ги беше прекарал навреме ,на 1 януари 2020г.щеше да взимаш газ от на майка ти дивия. Не защото ги построи за Путин ,а защото на 1 януари 2020г.Путин спря газта през ТрансБалканския газопровод от Украйна ,през Румъния и България за Турция. Дааааа заобиколи Украйна ,но с нова тръба или без тръба ,проблема си оставаше за нас. Турците вече щяха да си получават газ директно под Черно море от Газпром ,а ние щяхме да му мислим от къде да взимаме. Тогава Борисов каза нещо много важно ,но подобни на този козел и тъпите мисирки в журналистиката не обърнаха внимание. Тази тръба НЕ е на Путин или Борисов ,а на България. Както днес транспортира руска газ за Централна Европа през България и захранва(ще) и нас ,така утре газта може да НЕ е руска. Само ,че транзита и таксите ще си остават за нас. Ето това направи Борисов. Осигури алтернатива на основния Газопровод по който получавахме газ и транзитирахме към Турция ,Гърция и Македония ,защото в един момент той щеше да остане празен искаме или не искаме. Транзита вместо към Турция ,го заместихме към Сърбия,Унгария и Словакия. Между другото благодарение на тази тръба ,те имат газ в момента. Към Гърция и Македония пак транзитираме от тръбата от Турция. Путин ни спря газта за благодарност ,но по тръбите ни върви руска газ не за нас. Защото в Кремъл разбраха ,че ние можем да си взимаме вече не само от тях. Факт ли е ? Факт е. И чрез Турция и чрез Гърция. Вързани сме с двете държави с отделни газопроводи и то благодарение на Борисов. Но някой трябва да му обясни на този кретен ,че това се прави отдалече ,а не от утре!
0
 
 
Браво! Добре казано. Дано повече зомбирани го прочетат и се осъзнаят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1535) 16%
Спас Гърневски (1336) 14%
Д-р Иван Чомаков (909) 10%
Славчо Атанасов (2458) 26%
Иван Тотев (2433) 26%
Здравко Димитров (826) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: