ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Вижте как вегани "сготвиха" момичета със зеленчуци в центъра на София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:32 / 21.06.2016Коментари (227)23763
© vesti.bg
Вегани и вегетарианци се събраха пред Народното събрание на мирна демонстрация-протест срещу убиването на животни. Те искат промяна в законодателството и да се приравни убийството на всяко едно животно с убийството на хора. Протестиращите "сготвиха" момичета на "Витошка".

"Искаме животът на животните да се третира по същия начин, както животът на хората", това коментира Никола - един от организаторите на протеста, цитирана от БГНЕС. 

Според него яденето на животни е въпрос на избор, но не и за животните, които умират. Затова взимаме тяхната страната и искаме да имат фундаментални права като правото на живот. 

Никола е на мнение, че в момента животните са като роби и срещу тях се извършва геноцид, а те живеят на места, които приличат на концлагери. Във връзка с това, че веганите и вегетарианците са малцинство сред мнозинството месоядни, а настояват да се променят хранителните навици на мнозинството, Никола заяви, че настоява за това, защото животните плачат и се борят за живота си. 

Друга от протестиращите Йоана Карацанева заяви, че протестира срещу яденето на месо, защото всяка хапка месо, преди това е била живот. Според нея, е нецивилизовано да се яде месо, а в XXI век има достатъчно храни, които да заменят месото по всякакъв начин. 

Като пример тя посочи протеина, който се намира често в бобовите растения и в лещата, както и в много зеленолистни растения. Според нея витамините от групата В не се намират в карантията на животните, а 15% от хората по земята страдат от недостиг на този витамин. (Не така обаче стоят нещата с витамин А, който се намира само в месото на животните и следователно много трудно може да бъде приет чрез моркови, например, които съдържат каротин или провитамин А - бел. ред.). 

Според Карацанева обаче витамините могат да се открият във всички растителни източници, с изключение на витамин В12, но пък този витамин може да се приема с хапчета. Попитана защо от цялата история на човечеството досега за първи път протести срещу яденето на месо се появяват едва сега, Карацанева каза, че проблемът се появява с индустриализацията, когато животните са натъпкани от полянките в места като концлагери и съществуват с една цел - да бъдат изядени. 

Карацанева обаче се съгласи с факта, че все още макар и в малък процент има животни, които растат свободни по полянки, но все пак не трябва да се ядат. 

Според нея обаче това е илюзия и повечето селяни си хранят животните основно с фуражи, което не било пълноценно хранене за животните. Младата вегетарианка обаче заяви, че е право на всеки човек да определя как да се храни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стандартна практика в свинефермите: новородените бебета, неотговарящи на "стандартите" биват убивани като ги удрят в бетона. Не знам кой е куку и екстремист - този, който подкрепя подобни актове, наливайки пари в тая извратена индустрия или този, който се обявява против нея. Ако я подкрепяте, то заслужавате да видите жертвите на апетита си
0
 
 
Това не е нормално! Тези хора са опасни
0
 
 
В нашата красива страна стават извретени работи пълное с ненормалници
0
 
 
Само да споделя че пилето не се готви с перошината...та следващия път малко по съблечени....
0
 
 
простаци ... тва веганите са много прости хора !
0
 
 
Идеалният европеец е хомосексуален веган на велосипед и с фотоволтаик на челото.
0
 
 
От ми не ядете х*я де*а вашата майка де*а
0
 
 
Ако искат да ядат и растения умрели само от естествена смърт - не ми пука! Просто да си ги ядат в къщи. Всеки може да прави каквото иска, стига да не пречи на другите. Това вечно мрънкане, парадиране и коментиране дразни всички!
0
 
 
Тука става дума за човекоядсво, ако се съди по пошлотията на снимката. Подкрепям борбата с човекоядството, но зеленчуците стават за хапване ...;)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: