ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ВМРО: Не се заигравайте с Трети март! Фили и фоби, копейки и грантаджии, Вие сте позор!
Автор: Пламена Николова 11:45 / 02.03.2022Коментари (1)1803
©
"Фили и фоби, копейки и грантаджии, Вие сте позор! Водете позорните си предателски чуждестранни битки другаде! България над всичко!", се посочва в позиция на ВМРО, изпратена до Varna24.bg

"Повод за позицията на ВМРО са надигналите се гласове за отмяна на националния празник на България. Разбира се тези гласове са солидно подхранени от различни чужди интереси и центрове на влияние, които от десетилетия целят подмяната на българската история. А всъщност споровете около 3 март не са нищо повече от синдром на липсата на национална памет.

В исторически план Санстефанска България е базирана на идеята всички българи от българското землище - Вардарска Македония, Егейска Македония, Западна Тракия, Одринска Тракия, Северна Добруджа, Западните покрайнини и част от Поморавието, да бъдат събрани заедно, в общи граници. И това е постигнато в почти пълна цялост след Цариградската конференция от 1876 г. Санстефанският мирен договор е подписан на 3 март 1878 г.

Това е последният международен договор, който обединява, а не разделя българите и не разкъсва земите ни. Който събира един народ на една земя, а не отделя майки от децата им, не разделя семейства с граници. Не къса жива плът от землището на България. Наричайте го както искате, но 3 март не е ден за честване на руското величие, а за честване на надеждата за възстановяването на единната свободна българска нация.

3-ти март е ден, който следва да обединява хора от различни националности, включително братските нам украински и руски народи, които в хода на историята са били неведнъж рамо до рамо в битките за отстояване на нашата свобода. И докато глупостта и истерията диктуват решенията на нашите политици, ние от ВМРО не приемаме този акт на посегателство върху историята.

Отказът от почитане на националния ни празник е директно неуважение към предците ни, дали живота си и положили костите си за възстановяването на българската държава. Отказ от национална идентичност. Отказ от българския национален идеал!

Да бъде повдигана темата за забрана на този ден като официален празник не е "модерно“ и "готино“. Комунистическо е! Защото този празник е бил забранен единствено от комунистическия режим след 1946 г., когато е обявен за "опасна част от великобългарския шовинизъм“. Словосъчетание, което е в опасна близост с днешната риторика на "демократичните“ говорители по темата. Това не е "отвратителен национален комплекс на снишаване“. Нито е "липса на себеуважение и уважение към историята ни“. Това е тържеството на един горд народ, който за първи път след 500 години турско робство усеща своята национална идентичност и цялост. За съжаление - само за няколко месеца, до Берлинския договор (юли 1878 г.), който разбива мечтата за обединение на българския народ.

А да Ви напомним ли, господа неолиберали, че именно забранилата честването комунистическа власт беше същата тази, която щеше да направи анексия на България през 70-те години на миналия век, като 16-а република на СССР? Защото явно и тази част от историята са Ви платили да забравите. Или не? Платили са Ви да прокламирате пълното обезличаване на националната идентичност на българите! Или негласното присъединяване на България като фантомна република на САЩ?

Оставете Трети март на българите с памет и спрете да политизирате историята и да търгувате с България! България не се продава!", се посочва в позицията до медията ни.


Още по темата: общо новини по темата: 68
08.03.2022 »
08.03.2022 »
08.03.2022 »
06.03.2022 »
05.03.2022 »
04.03.2022 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
другАрЕ от фалшивото вмро - този договор е само на хартия!Четете документите,АМСАЛАЦИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: