ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
В градския транспорт: Набиха жена заради забележка за запалена цигара, никой не ѝ помогна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:09 / 29.01.2021Коментари (5)7765
©
Пред очите на десетки пътници в столичния градски транспорт жена е била ритана и обиждана от агресивен мъж. Причината - забележка за запалена цигара. Никой обаче не реагирал. Това разказва потърпевшата жена пред bTV.

“Един господин – запалил цигара и си пуши вътре и си пие в трамвая. Всички си се возят, никой не му прави забележка. Никой нищо не му казва. При което аз се обръщам и му казах: “Господине, не е редно да се пуши в трамвай“. Той агресивно ми обясни, че “днес в трамвая се пуши“. Обиди ме, нагруби ме, напсува ме“, разказа жената.

Пътничката потърсила ватмана, но той казал, че проблемът не е негов. Посочил телефона, на който може да се сигнализира за тютюнопушене в превозните средства по линията на столичния градски транспорт. Оказало се РЗИ. От там обаче не можели да направят нищо, защото нарушителят не бил ватмана, а пътник. Посъветвали жената да сигнализира на телефон 112. 

В този момент обаче към нея се приближил агресивният мъж. 

“Каза ми, че ще ме убие. Ритна ме в крака – силно. След това тръгна да ме рита по-нагоре в корема, но аз се дръпнах между седалките и той излезе от предната врата. И никой нищо…. Разплаках се – стана ми обидно!“, разказва още потърпевшата.

Камерите за наблюдение са записали случилото се. Според Столичния електротранспорт ватманът е реагирал и е предупредил пътника за запалената цигара. Побой обаче не видял. 

“От две години работи – много добър ватман е. Той все пак е отворил вратата, предупредил е гражданина, който е бил нередовен вероятно. И този гражданин, след като не се е отнесъл с уважение към ватмана, е напуснал през първа врата на спирката трамвая директно. Така че няма продължение на този конфликт така че да трябва ватманът да търси допълнително съдействие или да оказва някакво друго. Той не е правораздавателен орган и не може да въвежда ред и правосъдие в превозното средство по какъвто и да е повод", обясни пред bTV инж. Василев. 

“Никаква не беше реакцията на околните, а почти всички седалки бяха заети. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, най-много някой да снима клипче може би. Пътуваме в градския транспорт със страх. Това е и по улиците с колите – засече някой някого и се започват едни саморазправи…. Това хората живеем в страх – трябва да се събудим. Нищо няма да се промени, ако започне промяната вътре от нас“, категорична е жената.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ronin
премахни филтъра

+3
 
 
Помощ от сънародници никога не трябв да се очаква, такива станаха времената. Ако някой нарушава правилата и му се направи забележка, този който прави забележката е крив. Прекрасна страна, как беше, земен рай ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: