ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
В Пловдив бе представена новата визия за работата на ТИЦ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:42 / 28.04.2014Коментари (0)1378
©
Днес в Пловдив бе представена нова визия за работата на туристическите информационни центрове (ТИЦ) в България. В помощ на ръководния персонал и служителите в ТИЦ Министерство на икономиката и енергетиката разработи Наръчник за работата на туристически информационни центрове в България - първият стратегически документ у нас, който регламентира изграждането, функционирането и ролята на центровете за развитието на дестинациите. 

Наръчникът цели да подпомогне ТИЦ да подобрят дейността си в съответствие с променящите се изисквания на посетителите, на туристическия бизнес и общността, работейки в партньорство в рамките на Националната мрежа на ТИЦ.

Публичното представяне на Наръчника предизвика интерес сред представители на местната власт и местния бизнес, управители и служители в туристическите информационни центрове, образователни и културни институции, заинтересовани от работата и функционирането на ТИЦ. 
 
Проф. Николина Попова - експерт на Обединение "ТИЦ", разясни, че Наръчникът има амбицията да структурира съществуващото съдържание и да подреди документално дейността на ТИЦ, като по този начин подкрепи и усъвършенства ежедневната им работа с посетителите.

"Българският ТИЦ трябва да се превърне във входното усмихнато лице на дестинация България, отразяващо пъстротата, духовността и националната идентичност на страната. Той трябва да бъде изразител на визията и посланието на туристическата дестинация на местно, регионално и национално ниво, работейки активно в партньорство с туристическия бизнес, държавата, общините и обществеността за повишаване на конкурентоспособността ни като туристическа дестинация и превръщане на посетителите в лоялни туристи на България", обобщи проф. Попова. 
 
Наръчникът регламентира в детайли статута, организацията, начина на функциониране на центровете и взаимоотношенията им с представителите на бизнеса, местната власт, държавата и общността. 

Венелина Червенкова, координатор на проекта в Министрество на икономиката и енергетиката, представи целите на проекта. 

"Ключова част от него са единните насоки за стандартизиране на дейността на ТИЦ, които ще подпомогнат центровете в осигуряването на обслужване на посетителите от най-висок стандарт и са условие за присъединяването към Националната мрежа на ТИЦ", допълни Червенкова.

През месец февруари Министерството на икономиката и енергетиката проведе шест регионални и една национална среща по проблематиката. Кръглите маси протекоха като дискусия, която цели да обогати първоначалната концепция за работата на ТИЦ с мненията на пряко заинтересованите групи. В резултат на тези публични обсъждания днес Наръчникът е достъпен за всеки присъстващ.

Наръчникът е разработен по проект "Създаване на мрежа от туристически информационни центрове (ТИЦ), функционираща въз основа на единни стандарти" на Министерството на икономиката и енергетиката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. (ОПРР), по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 "Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Насилие срещу 5-годишно момче в Пловдив
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: