ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ужасяваща смърт застигна 59-годишна жена, а виновникът ще лежи в затвора доживот
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:51 / 23.10.2020Коментари (3)12677
©
Магистратите от Ловешкия окръжен съд осъдиха на доживотен затвор 31-годишния И.Ц. затова, че е изнасилил и убил, жена в Троян съобщиха от съда.

Освен това осъденият трябва да заплати 150 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди на брата на жертвата, както и разноски по делото. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд - Велико Търново.

Престъпленията са извършени в началото на 2016 г., разкрити са в края на май 2017 г. В местността "Турлата" в Троян турист е забелязал човешки останки - череп и кости, както и части от дрехи. След поредица експертизи е установено, че те са на изчезнала година по-рано жена. Тя е била обявена за общодържавно издирване. Доказано е, че жената е била убита след удар по главата. След проведени процесуално-следствени действия за престъплението е задържан И.Ц. от Троян. Той е осъждан неколкократно за кражби и незаконно притежание на оръжие. При задържането си от полицията е направил пълни самопризнания. Впоследствие става ясно, че убитата е 59-годишната троянка от известната фамилия Тотеви. Тя изчезна при разходка на Турлата на 10 януари 2016 г, където година и половина по-късно в района бе открит човешки череп. В резултат на дългото и сложно разследване се установи, че убиецът ѝ е 30-годишен троянец.

Пенка Тотева е била ударена с пистолет по главата, изнасилена и убита, а тялото е захвърлено в дере.

59-годишната жена от известната троянска фамилия Тотеви, живяла дълги години в столицата, но се завърнала в Троян да гледа болната си майка и по това време работеща като преводачка в троянската фирма "Калинел“ – бе издирвана безуспешно в продължение на седмици. В акцията се включиха множество полицейски екипи, спасители от ПСС – Троян, доброволци от града, колеги на изчезналата, използвани бяха и следови кучета, но нищо. В Троян пък плъзнаха какви ли не слухове – за прикрито убийство, за разкъсване от кучетата на богат троянец, за бягство при таен любовник и т. н.

Година и половина по-късно (в края на м. май 2017 г.) случайно, от разхождащ се в същия район турист, бяха открити човешки останки – череп и кости; и именно по тях, след направена експертиза и дълго и сложно разследване, случаят е бил разплетен.  Става дума за брутално убийство. Пенка Тотева е  умъртвена от 30-годишен троянец, роден през 1989 г., с инициали И. О. Ц. (Ивелин Огнянов Цеков – бел. ред.)

Стряскащо е, че през годините, преди убиецът да бъде разкрит, той е живял в Троян и е бил между своите съграждани. За да се стигне до ареста на 17 април 2019 г. на 30-годишния Ивелин Огнянов от Троян, сериозно помогнал психологическият профил на извършителя, изготвен от Института по психология на МВР. Задържаният за убийството Ивелин Огнянов Цеков в съдебната зала.

При задържането на заподозрения в дома му са намерени вещи и накити, които го свързват с жертвата. През м. май 2017 г. същото лице е съдено и е изтърпяло 1-годишна присъда за незаконно притежание на огнестрелно оръжие (пистолет), по което е открито съвпадение между микрочастиците по тогава иззетото оръжие и тези по черепа на жертвата; с този пистолет Пенка е била ударена по главата и е получила споменатото нараняване на черепа.

Окръжният прокурор Валентин Вълков уточни, че няма връзка между жертвата и извършителя: "Жената, прибирайки се от работа, е обичала да се разхожда в района на убийството. Тялото й е било оставено в дере, покрито с шума. Има категорични данни, че е била изнасилена преди да бъде убита". Полицай №1 на Троян гл. инсп. Радостина Петкова заяви, че това е едно от най-сложните престъпления, по което е работила с колегите си от троянското управление. А началникът на ОДМВР - Ловеч ст. комисар Милен Маринов допълни, че работата на полицейските служители е била само по черепните останки и за да се стигне до разриването на престъплението, експедитивно е свършен голям обем от задължителни действия, съгласувани с Окръжна прокуратура - Ловеч.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какъв затвор то сие направо за линчуване а не да го храни държавата
0
 
 
По добре беше да го обесят.Сега трябва да го храним тоя помияр
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: