ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Умуват за национална позиция - лятно или зимно часово време у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 09.10.2018Коментари (25)6789
©
Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция за това лятно или зимно часово време да избере страната ни в бъдеще. Всички граждани, които биха желали да дадат своя глас, могат да го направят до 11 октомври 2018 г. ТУК.

Допитването е от съществено значение, за да бъдат взети под внимание мнението и аргументите на възможно най-широк кръг от обществото.  

Както е известно, на европейско равнище се обсъжда промяна в регламента за определяне на лятно и зимно часово време. Всяка държава-членка трябва сама да избере към кой от сегашните часови варианти ще се придържа в бъдеще.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много е прав Гецата от коментара по-долу - "да изместиш светлата част към сутринта за сметка на вечерта или обратното".Питането и дискусията трябва да са не за или против зимно, лятно, астрономическо, икономическо и т.н. глупости, а КОГА ИСКАТЕ ДА СТАВА ТЪМНО ВЕЧЕР - ПО-РАНО ИЛИ ПО-КЪСНО.
Aнонимен
на 09.10.2018 г.
+2
 
 
Само напълно неосъзнат и недомислил човек може да държи за "зимното време". Това, което е най-подходящо за нашия климат и географско положение е "лятното време".
0
 
 
За мен това, коетое в момент а е иделното! Отвратително е, когато се стъмва в 16:30, 17ч. И така е месеци наред ! Супер подтискащо е. Колкото по-дълъг е деня, токлкова по-добре!
0
 
 
Крайно време е да се престане с това недомислено лятно време. Постепенно в Европа се осъзнаха, но изпитват трудности да си го кажат открито. Времето е само едно и то е астрономическото. Връщаме се към така нареченото зимно време и повече никакви експерименти. Край.
+2
 
 
Има много нови изследвания. Всичко зависи от мелатонина. При всички, а в някои случаи и при тези с увреден сън, повече мелатонин означава по-дълъг и по-здрав сън. За да се увеличи секрецията трябва да минат 2-3 часа тъмнина от залеза, без бяла светлина и дисплеи. За да намалее секрецията, човека да е по-енергичен през деня, трябва да е по-светло по-рано. Астрономическото време предлага точно това, тъмнина по-рано, светлина по-рано. В териториите близо до полюсите има периоди на постоянна светлина и тъмнина. Там решават проблема с повече часове сън (некачествен с по-малко мелатонин). При нас няма нужда от такава организация. Ако въведат астрономическо време през лятото всички ще се чустват по-добре. Освен това чисто статистически минаването от лятно +1, към астрономическо +0, е много по-леко за организма, когато времето е в синхрон с биологичния часовник и секрецията на хормона. Но министрите ще кажат, че учените нищо не разбират, ще си приемем лятното. Такъв ни е бизнеса, шивачки, стругари, конвейри на фарове и дръжки, кафенца, дюнерчета, магазинчета, хотелчета, камериерки, туристчета, дрога. Нямаме сериозна индустрия. За тях е по-добре лятното време, затова няма смисъл да гласувате.
+6
 
 
Каквото искат да е. Само да спрат тази смяна по 2 пъти в годината!
+4
 
 
Забавно... :) Т.нар. "лятно", т.нар. "зимно" и т.нар. "астрономическо" време всичките са измислени от нас, хората. Нищо природно няма в това. Природен е фактът, че слънцето изгрява и залязва. Останалото ние сме си го нагласили както ни е било удобно. Щом веднъж сме го правили, защо да не го направим пак? :) Сега просто е време за ново наместване. И стига вече с тия напълно излишни изсилвания. При лятното часово време най-късният залез е в 21.01 часа и това е между датите 25-ти Юни и 2-ри Юли... :)
+7
 
 
Престанете с това зимно - манипулация е. Казва се астрономическо, имбецили. И една народна мъдрост - когато от единия край на въже отрежеш 1 метър и го прибавиш на другия, въжето не става по-дълго. Всичко друго са популизъм и глупости в интерес на много големите бизнеси...
Спhttp://www.economic.bg/bg/news/7/parviyat-grad-u-nas-kojto-vavezhda-integriran-gradski-transport.htmlодели какво ново....
на 09.10.2018 г.
+6
 
 
Защо Министерство на енергетиката ще изготвя национална позиция? Министерство на здравеопазването къде е в случея? Не знам колко електроенергия се спестява при "лятно" часово време, но със сигурност е доказано, че вреди на здравето, колкото и някои да не го осъзнават. Има едно часово време. То така може да местим стрелките с 3 часа напред или както ни дойде. Как мислите лятото слънцето да залязва в 23 часа ?! Не си играйте с природата. Има едно часово време и това е така нареченото "зимно". Дядо Тошо въведе тази недомислица, защото имаше проблеми с енергетиката. Крайно време е да се върнем към нормалния живот.
Aнонимен
на 09.10.2018 г.
-3
 
 
Разбира се че лятно бе малоумници.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: