ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Училищата във Варна застават зад малката Алекс с призив "Дарение вместо цветя"
Автор: Пламена Николова 09:12 / 28.08.2019Коментари (3)4305
©
Всеки който има желание да подкрепи Алекс в предстоящото й лечение, може да  го направи, като паричките отделени за букет с цветя за първия учебен ден, може да дари за кампанията в подкрепа на Алекс, съобщи за Varna24.bg бащата на момиченцето. Ето какво още коментира той в писмо до медията ни:

По този начин много от цветята няма да бъдат изхвърлени след 3-4 дена, а ще бъдат използвани в подкрепа за сбъдването на една детска мечта, и всеки от вас ще остане с удовлетворението, че е направил добро. И не само това, по този начин ще научим деца и на добродетелност, съпричастност, благотворителност и най-вече на единност. Именно това е начинът да покажем на децата, как всеки с малко добро, обединено от всички в едно, се постигат невъзможни неща.

Във всяко училище, във всеки клас при класният ръководител ще има дарителсака кутия, в която всеки който желае да подкрепи Алекс, ще може да дари паричките отделени за букет за първият учебен ден. А ако няма кутия класният ръководител ще ви насочи къде е поставена дарителската кутия в съответното училище. Ако имате някакви въпроси може да попитате самите класни ръководители.

Ето и по какъв начин може да подкрепите Алекс:

Чрез дарение по дарител-ска сметка - ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

IBAN: BG40CECB979040G7448700,        BIC: CECBBGSF

ТИТУЛЯР: АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА

DMS с текст на латиница ALEXANDRA на номер 17 777

https://dmsbg.com/12313/dms-alexandra-2/?fbclid=IwAR3_m_kEajzNMnFkjsDm4cQQekVBwFhx_WnUKS7L6WyLn4XUxd_ubZQCB-M

Helpkarma – да помогнем на Алекс да ходи.

https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-aleks-da-hodi-491?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=share_campaign 

PayPal : veni_sun@abv.bg  титуляр: Венета Кръстянина (майка)

DMS номер и helpkarma,  удостоверява истинността на кампанията, защото в тези две организации, задължително се проверяват всички медицински документи както и офертите от лечебните заведения, и когато се потвърди истинността им от медицински лица, се активира самата кампания.

Ето и малко информация за Алекс и нейното заболяване:

Алекс е родена с рядката диагноза "Фибуларна хемимелия "- пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало.

Лечението е оперативно, в няколко етапа и се извършва най-успешно от д-р Пейли, САЩ Флорида.

Благодарение на помощта на стотици дарители първият етап от лечението на Алекс завърши успешно през юли 2018 година.

Беше направена успешна корекция на глезена, изправяне на тибията и удължаване на крачето с 5 см, след което Алекс премина през 7- месечна рехабилитация в Пейли институт. Първият етап от лечението ѝ продължи 10 месеца, които бяха изключително трудни за нея и нас. Но тя не веднъж доказа, че е герой и се справи перфектно с всяко предизвикателство. Няма да скрием от вас, че през този период имаше и много сълзи и болка, но след постигнатия резултат се видя, че всичко си е заслужавало. И така за кратко малката ни принцеса се радваше на много игри с приятелчета, тичаше на воля с тях, а в момента дори ходи на детска ясла.

За съжаление, с времето разликата между двата й крака продължава да нараства, което започва от ново да затруднява ходенето.

След извършен преглед през април 2019 година, при д-р Пейли, е определен и периодът за продължаване на лечението ѝ който е насрочен за есента на 2020 г.

Поради липсва на средства се налага да започнем нова благотворителна кампания. През този втори етап от лечението на Алекс, отново ще бъде направена корекция на глезена и тибията и ще бъде удължено крачето със 6 см. Ще има и дълга рехабилитация по време на удължаването на костта и по време на калцирането ѝ, лечението ще продължи около 10 месеца.

След което ще започне третия етап от лечението - на около 9-10 годишна възраст, който е финален.

През него ще се извърши още една операция и на двата крака- удължаване с 8см. на десния крак и спиране растежа на левия крак, за да може в края на лечението да се постигне максимално изравняване на двете крачета. Този етап също ще продължи около 10 месеца.

От Фонда за лечение на деца, има няколко отказа за подпомагане лечението на Алекс. Това е и причината да се обърнем към вас за помощ, защото се оказвате единствената ни надежда.

За завършване на лечението на Алекс са нужни 787788 лв. До момента има събрани 196000лв. Остава да съберем сумата от 592000 лв.

Вярваме, че с вашата подкрепа отново ще се сбъднат нашите мечти – Алекс да бъде едно нормално развиващо се дете , радващо се на детските игри наравно с другите деца.

Нека запазим нейната харизматична усмивка, която винаги успява да ни зареди с положителна енергия, допълва още бащата на момиченцето.


Още по темата: общо новини по темата: 675
20.03.2024 »
20.09.2023 »
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.08.2019 г.
0
 
 
Ще даря пари, но не по този начин. Това прилича на рекет. Преди първия учебен ден винаги се намира някой който да "открие" начин за задължително дарение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: