ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Търговия с акции – какво трябва да знаем?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:38 / 18.02.2021Коментари (0)4520
©
Когато сте готови да стартирате търговия с акции, брокерът ще бъде вашият вход към фондовия пазар. Брокерските фирми са компании, които ви помагат да сключвате вашите сделки. Обикновено те предоставят пълен набор от услуги, които подпомагат дейността ви.

Качеството на вашия брокер или вашата брокерска фирма са от решаващо значение за успешното инвестиране. Независимо дали избирате борсов посредник , брокер на стоки, фючърсен брокер, брокер на облигации или универсална брокерска фирма, важно е да знаете как да изберете професионалисти, които ще ви помогнат да постигнете целите си. Успешна първа стъпка би била да се запознаете с проучванията и направените сравнения на редица известни брокери в сайта на Trusted Broker Reviews.

Trusted Broker Reviews освен успели търговци, са и компания, която предоставя на сайта си ценна информация на аудиторията си за различни видове търговия, успешни брокери на инвестиционния пазар, стратегии, на които всеки начинаещ или напреднал може да заложи.

За да са наистина откровени със своята аудитория, Trusted Broker Reviews правят тестове с реални пари, за да могат да преценят услугите на кои брокери са наистина удобни и печеливши. Те не скриват нещата, които трябва да търсите при избора на брокер, включително какви такси да избягвате, от какви услуги може да имате нужда и как да се защитите. Това е част от ценната информация за инвестиране в акции, достъпна на сайта на Trusted Broker Reviews.

Какво е брокерска сметка

Преди да изберете брокерска програма, не забравяйте да разберете какво точно може да направи брокерската сметка. Тези специални инвестиционни сметки ви позволяват да търгувате с ценни книжа, включително акции, но те подлежат на данъци и такси.

Една брокерска сметка обикновено не се ограничава само в размера на парите, можете да депозирате. Също така не сте ограничени в броя на брокерските сметки, които можете да имате.

Как да избера борсов или брокерски акаунт?

Има два вида борсови посредници: борсови посредници с пълен набор от услуги и борсови посредници с отстъпки. Кой да изберете зависи от това дали предпочитате високо ниво на услуга на най-висока  цена или пълен контрол на по-ниска цена. Много фирмите предлагат хибридно ниво на услуга, което се намира някъде между тях.

Друго важно съображение при избора на инвестиционна фирма е колко пари имате на разположение за инвестиране. Възможно е да не ви допадната услугите на фирма, чието минимално изискване за откриване на сметка е по-високо, отколкото сте в състояние да платите. Други фирми, които можете да видите в сайта на Trusted broker, обаче, са готови да ви съдействат с минимална инвестиция от .

И накрая, потърсете удобни услуги, бонуси и инструменти, които ще ви помогнат да подобрите вашите сделки и да вземете по-информирани решения. Те може да си струват допълнителните разходи.

Какво е специалното за брокерите с пълно обслужване и брокерските фирми?

Брокерите с пълен набор от услуги могат да струват доста заради по-високите си такси за обслужване и комисионни.

Но разходът може да си струва за някои инвеститори, особено ако се нуждаете от малко допълнителна подкрепа, когато започнете да инвестирате. Важната част е да знаете за какво плащате, за да можете да решите дали си струва разходите. А това лесно можете да научите на сайта Trusted Broker Reviews.

Има няколко въпроса, които трябва да си зададете: Има ли фирмата опит и репутация, за да оправдае своите такси? Ще ви помогнат ли да планирате пенсиониране, ще ви съветват ли относно данъчни стратегии или за извършване на сложни или необичайни сделки? Можете ли да се доверите на техните препоръки - имат ли добро представяне във времето? В крайна сметка вашето финансово бъдеще е в техните ръце. Ако сте направили проучването си и можете да си позволите разходите, фирма с пълен набор от услуги може да предложи допълнителния опит, който търсите.

Мога ли да купя акции без борсов посредник?

Има и други начини за закупуване на акции, освен чрез посредник с пълен набор от услуги. Ако искате да закупите акции в конкретна компания, може да се възползвате от така наречения "план за директна покупка на акции“ (DSPP). Тези планове ви позволяват да купувате акции директно от компанията, независимо дали като служител или просто като инвеститор.

Друг начин за закупуване на акции без брокер е чрез плана за реинвестиране на дивиденти (DRIP), където купувате повече акции, като използвате изплащането на дивидент. Разбира се, този метод се предлага и чрез редовни посреднически услуги.

Какво да знаете за таксите за посредничество

Борсовите посредници не работят безплатно. Когато наемете брокерска фирма, която да се занимава с вашите сделки, те ще ви начислят набор от такси, за да покрият разходите си и е важно да знаете какво покриват тези такси - и какво получавате за парите си.

Трябва ли да помислите за акаунт за управление на активи?

Много борсови посредници и брокерски фирми премахват изцяло традиционната брокерска сметка и предлагат това, което се нарича сметка за управление на активи. Това са хибридни сметки, които съчетават банкови, посреднически и застрахователни услуги за клиенти, които искат да рационализират своите финанси.

Чрез консолидирането на дейността си тези клиенти могат да се възползват от услугите, предлагани само на хора с по-високо салдо по сметките. За подробности можете да намерите достатъчно информация от Trusted broker.

Как да прочетете потвържденията за търговия от вашия брокер

Всеки път, когато купувате или продавате инвестиция чрез вашата брокерска сметка, ще получите специален документ, наречен потвърждение за търговия от вашия борсов посредник. Знаейки как правилно да прочетете потвърждението за сделка, ще ви помогне да доловите всички грешки и да избегнете най-скъпите.

Този документ ще ви посочи инвестицията, която сте търгували, броя на акциите, които са сменили собственика си и на каква цена, търгуваните дати, начислените такси и друга подходяща информация. Ако някои от тези данни изглеждат грешни, трябва незабавно да се свържете с вашия брокер за корекция, съветват от Trusted Broker Reviews.

Какво означава, когато вашите запаси се водят на името на улицата?

Ако инвестирате чрез брокер, брокерска фирма или банка, твърде вероятно е вашите акции, облигации, взаимни фондове и други активи да се съхраняват на името на улицата, а не на ваше собствено име. Това е често срещана практика и означава, че фирмата държи вашите акции. Вашият брокер разполага с подробна счетоводна система, която да проследява какви акции притежавате, което е необходимо, тъй като не сте закупили действителни сертификати за запаси от хартия с вашето име. Това е приета практика, но ако искате, има начини да се уверите, че вашите акции са на ваше име.

Всичко това и още много друга полезна информация предоставят Trusted broker с единствената цел, да са максимално полезни в инвестиционната търговия на всяка една от страните, участващи в нея.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (797) 14%
Д-р Иван Чомаков (547) 10%
Славчо Атанасов (1461) 26%
Иван Тотев (1497) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: