ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Трифонов за АМ "Хемус": Това не е кражба. Това е вземане
Автор: Георги Кирилов 18:37 / 05.11.2021Коментари (7)6518
©
Лидерът на ИТН Слави Трифонов с коментар за разкритията от днес, че около 60 млн. лв., отпуснати авансово за строителството на лот 5 от магистрала "Хемус", са били прехвърлени на кухи фирми и след това изтеглени в брой.

Изнесената информация от МВР за строителството на само един лот от магистрала "Хемус" не е скандална, а е умопомрачителна.

Според тази информация, от преведените предварително 84 милиона лева, без да е построен и един милиметър магистрала, 60 милиона са изнесени с чували и сакове.

Забележете, първо, това го казва МВР - институцията, определена да се грижи за нашата сигурност и спокойствие, и да съблюдава за спазването на законите.



Второ, парите са преведени от държавата на кухи фирми, създадени за по 2 лева от малоимотни или криминално проявени граждани.

И трето, още в същия ден, в който тия пари - 60 милиона, са преведени от държавата, те са изтеглени и изнесени с чували и сакове в неизвестна посока.



Това не е кражба. За кражбата се изисква план, хитрост, та дори и смелост. Разбира се, и липса на морал, за да я реализираш. Това не е кражба. Това е вземане. От нещо, което смяташ за свое - да си вземеш. Да не те е страх от закон, защото то и законът си е твой. Да не те е страх от погазване на морал, защото ти си свикнал. Вземаш им парите на хората, пък те, така или иначе, ще си траят.



Така че това не е кражба. Самозабравили се хора, на които сме се доверили да управляват нашите пари, просто си взимат от тях, когато им скимне. Не за друго, а защото може.

И сега какво? Сега какво, а? Какво ще стане? Ще ги накажат ли тия, които са взели парите? Ще влязат ли в затвора? Ще върнат ли парите? Ние ще търсим ли непримиримо справедливост? Или кой ял-ял - кака се ожени?



И ако ние, скъпи приятели, не си търсим правата, не си търсим парите, не търсим справедливост и наказание за виновните, ако ние не държим отговорни институциите, независимо дали говорим за МВР или пък за прокуратура, значи, съгласете се - ние заслужаваме всичко това.

Съжалявам, но ще цитирам Остап Бендер: "Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се".


Още по темата: общо новини по темата: 123
25.10.2023 »
24.08.2023 »
21.08.2023 »
20.07.2023 »
12.03.2023 »
11.03.2023 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига глупости бе! Пролетта уж имаше нам си колко десетки подслушвани политици. Едно име не казахте, един лист поне да беше публикуван да има нещо на лице да стане нещо ясно, но се дърдореше 3 месеца да се клевети. Нито осъдени, нито обвинени дори. Сега, седмица преди изборите пак пуснахте същите миризливи гащи за да стане панаир и да бутнете гласовете на хората в правилната посока. И пак всичко ще си остане само думи от устата на Рашков. Няма да има нито снимки на чувалите с парите, нито ще чуем имената на въпросните крадци. Ще има само намеци, че ББ е замесен. Славуца просто се възползва от ситуацията, защото вижда, че е изтървал пилето, дето му кацна на рамото и сега са останали само петна от нацвъкано по сакото!
0
 
 
То кражбите"вземанията"са всеки ден,ограбиха всичко...вдигат всичко за да ни изтормозят..да ни накарат да избягаме от България и да останат само те... КРАДЦИТЕ!!!! Интересно ми е ако всеки един от "управляващите" взима 600,700 лв заплата, как ще издържа себе си, семейство?? Яд ме е,че не мога да осигуря на децата си нормален живот тук...трагично е...
+4
 
 
говорещия труп от диванчето първо да каже КОЙ е неговия спонсор!
+5
 
 
И щом говори за справедливост, да каже че новоназначения шеф на НАП, преди да стане такъв по подобен начин, чрез прехвърляне на фирмата си на социално слаб излъга българската държава с над един милион лева.
+6
 
 
Слави, като пригласяш поне кажи коя е фирмата подписала договор за строителство и кой е собственика, той ли е изтеглил парите в чували и така... Защото вътрешния ми истър да твърди, че не знае държавата с кого има договор за строителство не е сериозно.
0
 
 
Славчо Учиндолски пак се размириса!60 милиона изнесени в чували и сакове в неизвестна посока...Илф и Петров ряпа да ядат...
+6
 
 
Ооо тоя бил жив дали разбра, защото преброените и гласоподавателите са горе долу равна бройка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1511) 16%
Спас Гърневски (1313) 14%
Д-р Иван Чомаков (890) 10%
Славчо Атанасов (2419) 26%
Иван Тотев (2394) 26%
Здравко Димитров (808) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: