ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Трайчо Трайков: Занимавате ни с глупости, а ние осъдихме картела
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 24.03.2017Коментари (0)2242
©
"Нова Република" поставя като своя основна задача борбата с корупцията и реформата на системата за справедливост в България, обяви Трайчо Трайков в телевизионния дебат между водачите на листи в 23 район в София, излъчен вчера по bTV.

"На първо място започваме с антикорупционен прокурор по румънски модел, борба с картелите, справедливост в пазарните отношения, борба за достойно място на България в обединена Европа," каза Трайков.

Срещу картела

Политическият говорител на "Нова Република" Трайчо Трайков даде пример как дясното обединение работи активно за българските граждани, докато всички други партии говорят празни приказки - вчера Нова Република постигна преломна победа в битката срещу картела при горивата и осъди Министерството на финансите да разкрие кои са собствениците на данъчните складове и какъв е капацитетът им.

"А от там изтичат по 1 милиард лева всяка година, изтичат от джобовете на хората," обясни десният лидер.

Трайчо Трайков припомни, че нито една от големите телевизии не е информирала своите зрители за този пробив, от който зависи да няма повече нереално високи цени на горивата в България. "Занимавате ни с глупости вместо това", реагира Трайков.

Намесата на Турция

Той се противопостави и на опитите за предизборна злоупотреба с темата за намесата на Турция в изборния процес в България.

"Още през август, веднага след опита за преврат, Радан Кънев от "Нова Република" бе първият политик, който извън всякакъв предизборен контекст поиска от парламентарната трибуна да се ограничи гласуването в Турция и да бъдесамо там, където държавата може да го контролира".

Трайков определи реакциите на другите политически като празни приказки, докато "Нова Република" изпрати сигнал до ЦИК с искане за затваряне на секциите извън дипломатическите и консулските представителства, защото правото на свободен избор на българските граждани там е застрашено. ЦИК обаче все още не е отговорила.

"Вижте само как изведнъж Турция се превърна в заплаха, когато Ердоган стана заплаха за Доган. Доган няма да ни защити от Ердоган и от другите източни диктатори. Само обединена Европа може да ни защити, но да чувате другите да говорят за петте сценария за бъдещето на ЕС", попита Трайков.

За Единна Европа

Политическият говорител на "Нова Република" определи като изключително важно предстоящото разглеждане на петте сценария за развитието на Европейския съюз.

"Знаете ли, че другиден, на 60-годишнината от подписването на договора за Европейския съюз, ще бъдат представени петте сценария за развитието на Европейския съюз до 2025 година. Къде е дебатът за това? Къде ще попадне България? Какъв искаме да бъде Европейският съюз през 2025 година, какъв? Общ пазар ли само?"

Трайчо Трайков се противопостави и на опита Ахмед Доган да бъде представен като защитник на националните интереси и на тезата му за обединителния патриотизъм.

"Има само един патриотизъм, него го е дефинирал и Левски. Няма нужда да си измисляме нови типове, за каквито говореше новата измислица на ДПС. Стига вече с тези терминологични обединявания, идващи от Сараите."

Спиране на кражбите

Трайчо Трайков отговори на въпрос от зрителите за повишаването на доходите и пенсиите на българите.

"Парите ще дойдат от картела на горивата, от по-ниските сметки за газ. В момента текат едни 7 седмици период, в който България трябва да вземе отношение по повод преговорите на Еврокомисията и "Газпром", а никой не говори за това, говорим за глупости."

Трайков пресметна, че всяка година 2-3 милиарда лева изтичат чрез обществените поръчки и именно заради това трябва електронизация, която да гарантира прозрачността при изпълнението им и да ограничи пряката връзката между поръчители и изпълнители.

Срещу БСП

В заключителната част на дебата Трайков отправи въпрос към представителя на БСП Желю Бойчев:

"Понеже чуваме често от БСП, че е нормално една страна да взима от по-малкия си съсед, каква би била неговата реакция, ако това се случи в България? Ако има някакъв местен референдум в полза на чужда страна, какво ще направи той и БСП тогава? Ако се появят зелени човечета и тук?". След объркването на социалиста, Трайков отбеляза, че в "главите им цари миш-маш".

"Не виждам как на такива политици може да поверим бъдещето на страната."

На финала Трайков призова още веднъж гражданите да подкрепят "Нова Република" като единствената възможна алтернатива на досегашното управление. "В неделя - отваряйте очите си на 4, с "Нова Република", с номер 4!".


Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (876) 16%
Спас Гърневски (780) 14%
Д-р Иван Чомаков (533) 10%
Славчо Атанасов (1434) 26%
Иван Тотев (1461) 26%
Здравко Димитров (481) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: