ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Таксиметров шофьор изхвърли на пътя жена в безсъзнание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:02 / 16.12.2016Коментари (7)15741
©
Таксиметров шофьор изостави жена в безсъзнание на пътя. Той извадил жената от колата и я оставил на тротоара, без дори да повика медицинска помощ, съобщава БНТ. Инцидентът се разиграва в ранните часове на вчерашнияден на централната столична улица "Раковски". 

Там таксиметровата кола спира и пуска аварийни светлини. По това време на мястото са и две момчета, които снимат случващото се. Те не пожелаха да застанат пред камерата ни, но ни потърсиха, за да разкажат това, което ги е възмутило. 

"От задната седалка изпадна жена. Започна едно дърпане, не мога да се сетя дали човекът се опитваше да я прибере, или да я измъкне. Измъкна я в крайна сметка". 

След като таксиметровата кола оставя жената, изчаква малко и потегля. Тя остава да седи в несвяст в близост до пътното платно. Тогава момчетата се обаждат на телефон 112, за да повикат помощ. Потърсихме превозваческата компания, за да попитаме защо техен служител изкарва от колата си клиент в безпомощно състояние. 

По думите им жената е била в нетрезво състояние, а шофьорът на смяна е искал да измие колата си след нея. 

Красимир Делев - Гл. инспектор в таксиметрова фирма: "Той и колегата му я изнасят и я оставят встрани. Не са я оставили на платното. - Жената може да припадне и да я блъсне кола. Осъзнавате ли? - Възможно е. -Тогава защо смятате, че не трябва да бъде наказан шофьорът? - Защото не трябва да бъде наказан, защото му е съсипан денят... - Вие казвате, че му е съсипан денят, но ако тази жена падне на платното и бъде сгазена, това не е ли нещо, което е много по-тежко и много по-страшно? - Разбира се, но защо някой трябва да носи отговорност, че тя се е докарала до такова състояние". 

И така се оказва, че за една от най-големите таксиметрови компании е по-важно защо жената е била в несвяст, отколкото какво може да ѝ се случи, докато тя лежи изоставена до пътното платно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Genoveva Popova-Kunovska
премахни филтъра

+2
 
 
Ако е такава защо я качва? Като я вижда в какво състояние е. Никой не знае какво е довело до състоянието на жената. Всичко е възможно и отрепки има, и хора, които не си знаят мярката. Всички сме съгласни, че тя не е се е надумкала като свиня(колкото и да е грубо) в колата. Може да я вози пияна - заляна да и вземе парите. В крайна сметка- каквато и ще да е, не е в това въпросът, а в това ние какви сме. На всеки и всичко може да се случи, и е немислимо да оставиш някой да умре.
+4
 
 
Истината е, че вече все по- рядко се срещат основни наченки на човечност. И още повече- наличие на елементарна загриженост за живота на друго човешко същество! Да, не им е лека работата на шофьорите, има и всякакви клиенти- досадни, пияни, откачени! Факт! Но.... На кого му е лесно и коя работа е лека? И аз не съм била длъжна да търпя досадни размишления и оплаквания, качвайки се в такси след дълъг и изморителен работен ден, но съм изслушвала възпитано. По същата логика- с какво аз или други клиенти сме отговорни за това на кого и как му е минал деня? Въпросът е в минималната толерантност и търпение. Възпитание и основополагащи ценности. Стана нормално и естествено да се говори, че някой "може да умре!" К'во толкова! Хлябът е свършил в магазина ,ще отидем в другия! Толкова ли е трудно да свалиш човека от колата, да го оставиш на тротоара и да звъннеш за помощ? Да изчакаш да дойдат и тогава да тръгнеш! Доматите за салатата няма да презреят и ракията няма да се стопли, ако помогнеш! Никой никого на гръб няма да носи! Просто едничка човечност, не, братче!Напсувай, викай, ма помогни! Това е човешки живот!Всяка професия има рискове и неприятни моменти. " Ефектът на снежната топка!" Лошотията ражда такава!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: