ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ТВ7: "Близу" ни рекетира!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:24 / 18.03.2013Коментари (26)5678
© Plovdiv24.bg
Няма да се поддадем на натиска и рекета на Blizoo. Това заяви изпълнителният директор на ТV7 Николай Бареков по повод решението на кабелния оператор да спре да излъчва програмата на телевизията, както и на Super7 и News7 в мрежата си.

"Това е арогантно съобщение и в него има доста лъжи. Едната е, че не са водени преговори с нас, нито има такива в момента. Получихме от Blizoo една оферта, един ултиматум да си продадем програмите за 20 000 лева на месец. А ако откажем - да разрешим за същата сума да се излъчат мачовете от българското първенство. Този продукт се радва на изключителен интерес. Много пари, сърце и човешки потенциал инвестираме там. А получихме един подигравателен ултиматум, който ако не приемем - следва изключване. Това е истината - не е имало преговори, имаше натиск и рекет от страна на Blizoo", заяви Бареков.

"Те се надяват сега да клекнем и да се предадем. А ние настояваме единствено за справедлива пазарна цена на реален брой абонати. За същото настоявахме и по време на разговорите с Булсатком, но с тях имаше преговори през цялото време, а тук има ултиматум. Очевидно на някой не е удобно, че правим качествена програма за десетки милиони левове, все повече хора гледат каналите ни, расте рейтинга ни, даваме работа на 500 души, които работят със страшно много енергия. Сега се опитват да ни извиват ръцете. Досега Близу плащаше по 5000 лева на месец. Това според мен е обидно и показва как тези хора могат да печелят милиони на гърба на абонатите си. Ще призовем зрителите ни да намерят други начини да гледат нашите програми", категоричен е Николай Бареков.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.03.2013 г.
0
 
 
В нормалните държави, частните телевизии се издържат от две пера - рекламодатели и дистрибутори на сигнал. У нас втория почти го няма, заради фирми като близу, които се подиграват хем с телевизиите, хем със зрителите си в договорите си. Сега например, абонатите не могат да си прекратят договора, защото я няма определена телевизия, защото той е подписан само за брой телевизии, без да са упоменати кои точно. Отделно тези спорове като на бТВ с Булсатком и на ТВ7 с Близу се получават, защото кабеларките укриват абонати и искат да плащат само върху абонатите, които документално отчитат, а те са малък процент от реалните им. А като стане дума за уведомяване на абонатите преди да правят промени в програмните схеми изведнъж казват, че абонатите им били прекалено много и нямало да се справят... Време е да се приключи с този тарикатлък, защото заради кризата рекламата вече не стига, за да издържа продукциите на телевизиите - български сериали, предавания, спортни и филмови права и така нататък... а абонати им ставаме на кабеларките точно заради тях!
+2
 
 
Като чета всички тия помии, толкова се радвам, че се махнах от тия преди година..
+2
 
 
Близу са боклуци.Най-интересните мачове няма да ми предават.Слагам си антенката и при първа възможност - ШУТА !
на 19.03.2013 г.
+2
 
 
Изтече ли ми договора се спасявам и аз
0
 
 
Голям цирк, спуках се да се хиля докато им слушах емисията. "Ние така, ние онака", говореха сякаш са на бойното поле и нещата са на живот и смърт, но нали все пак става въпрос за тяхната мила татковина... така де, телевизия. Но що се отнася до общественото мнение, визирам протестите от десетки хиляди, "блъ... я гледай оня чупи стъкло на кола, я тоя рита кофа за боклук, сензация!". Ейй... голям смях... или трагедия... не мога да определя... само знам, че това е България като държава, а не страна.
-1
 
 
Ама и Бареков си ги пляска едни... 20000лв ги вадят на ден от реклами само, дали толкова голям оператор ги дава на месец, а!? Той май се обърка с някой оператор от неговото село! Ако някой желае, може да потърси какви са цените за реклама. Просто прекаляват и медиите, а и коза им е в бабите, които не ги интересува нищо друго освен да гледат турските си сериали! Бареков, ние не пасем трева!
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 18.03.2013 г.
-1
 
 
Пак рев от Банговата ДПС телевизия, ама комунягите ще ги качат на Курдовия в скоро време.
+6
 
 
Така се правят милиони, пичове! На гърба на потребителя. Първо извиват ръцете на телевизиите, после извиват ръцете на по-възрастните си нечетящи клиенти и си цъкат таксички и договори, които те заробват за година-две... Лъскави офиси, нагримосани кифли и много пари не се правят от нищо - все отнякъде трябва да дойдат... Нал' се сещате от'де ?!
на 18.03.2013 г.
+7
 
 
Докато на всеки канал не му се определи цена и всеки абонат сам да си избира колко и кои програми да гледа ще е така.Щом има пакети пълни с програми които само запълват по голяма бройка ще има и рекет за гледани програми. Покрай интересното обикновено се пускат и два три пъти повече канали абсолютно негледаеми.
+13
 
 
Гергов да си хвани близоото и партията си па да се хвърли от хотел Сант Петербург
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: