ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Светльо Витков оцеля по чудо в жестока катастрофа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:22 / 18.10.2021Коментари (2)4854
© Фейсбук
Светльо Витков, бивш общински съветник от СОС, оцеля по чудо в жестока катастрофа на Околовръстния път. За това разказва самият той в социалните мрежи, предаде репортер на Sofia24.bg.

"Събота в полунощ, карайки със съобразена скорост от около 80 км/ч, предвид пътната обстановка, колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с бясна скорост. Удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената. Около 300 метра удари, въртене и влачене… и 5 метра смляна мантинела“, разказва за ужасяващата случка Витков.

"Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая, ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде... Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака… мина цяла вечност докато всичко свърши с удар в стената“, продължава разказа си Витков. 

"Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявания. След като успях да изляза, видях бял джип Мерцедес ML и един младеж, който се вайкаше и казваше, че си е ударил главата. Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките…На мокър път, при температура 5 градуса, близо до заледяване, да караш минимум със 160 км. в час., при ограничение 80 и да удариш кола в средната лента…", обяснява Витков. 

Той разказва още, че когато пристигнали от КАТ били  учудени как така са без травми. Линейката е пристигнала за 10 минути. 

"Никакви забележки към КАТ и Бърза помощ. Респект. След около час и половина протоколи, проби за алкохол, застраховки, пътна помощ и т.н… Младежът, шофьор на джипа, си тръгна с бодра стъпка. Така ли си тръгва един човек, потенциален убиец? С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква стойност в сравнение с човешки животи, които по чудо не е отнел? Вчера бях аз, а утре може да сте вие, вашето дете или родител, или всички заедно! Няма извинение за такова поведение на пътя“, заявява Витков.

"Младежи и девойки с мощни коли, които се чувстват крале на пътя и могат да опитат да убият всеки, който им се изпречи, а, ако не успеят… да си тръгнат необезпокоени и безнаказани, ако няма тежки травми или загинали??? Ето затова не понасям чалга-мутренската култура, защото създаде такива “герои": надути, нагли и безотговорни същества, без уважение към чуждите права и живот! Така че заставам с цялото си същество зад каузата: Да няма такива потенциални убийци по българските пътища и промяна в закона за  движение по пътищата, която да е безмилостна към такива. Именно, защото живея нов живот от вчера, Благодарение само на Божията милост, може би затова съм запазен жив: Заради каузите и борбата… така че, няма да има отказване!", завършва разказа си Светльо Витков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Впрочем,защо си карал,пресветли,без колан?!?Значи това ти спасило вратлето?!?Голям дебил си щом твърдиш това при описание как си се въргалял из колата!
+4
 
 
А кое е говедото,предизвикало удара?Защо му криете името?Пак някое *синче* ли е?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (885) 16%
Спас Гърневски (794) 14%
Д-р Иван Чомаков (541) 10%
Славчо Атанасов (1448) 26%
Иван Тотев (1484) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: