ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 06.01.2023Коментари (4)12858
©
"Българите са българи, а не турци, не татари, не фини, не хуни, не чуваши, не славяни, а по своя произход те принадлежат към най-древните доиндоевропейски народи." Това пише академик Николай Державин, директор на Славянския институт на Академията на науките на Русия. До тези заключения той достига на базата на палеолингвинистичен анализ. Последните генетични и геномни изследвания потвърждават тези негови концепции.

Той твърди, че българите са прото-индоевропейци, т.е. българите са започнали да се формират като народ още преди формирането на индоевропейците (преди 9800 години). Концепциите на академик Державин са били в основата на курсовете по българска история, преподавани в Софийския университет, когато акад. Державин е бил президент на Всеросийската академия на науките.

Ето какво пише академикът в своята "История на България. Произход на българския народ и образуване на първата българска държава на Балканския полуостров“, издадена в България през 1946 г.:

"До 15. век руси, украинци, поляци, чехи не са наричали себе си "славяни". До Средновековието като славянски език е дефиниран езикът на българите, а не езика на руси, поляци, словаци, словени и т.н. През 9. и 10. век българите разпространяват своята писменост сред тези народи. От българските книги тези народи прихващат старобългарския език като свой. Но след завладяването на България от османците, тези народи не биха искали да се знае, че пишат и четат на езика на един поробен народ. Поради това преименуват старобългарския език на "ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИ"

През 9. и 10. век, когато Преславската и Охридска книжовни школи разпространяват български книги из Европа, тогава славяни не е имало! Няма писмен документ от 7. до 12. век, който да говори за славяни. За славяни започва да се говори в 17. век от Петър I и особено Екатерина Велика. Тя не може да понесе мисълта, че някой друг е дал писменост на руснаците и прегръща идеята на беенедиктинския монах с далматински /хърватски/ произход Мавро Орбини да се нарекат "славяни" всички народи с близки езици. Това на практика са всички общности, получили четмо и писмо от българските книжовни школи. Така се изместват и подменят българските заслуги за просветата на това огромно море от близки народи. Но тогава не е имало българска държава и нямало как българите да защитят истината.“

Николай Севастиянович е руски и съветски филолог и историк, славист и българист. Той е с български етнически произход. Роден на 15 декември 1877 година в село Преслав, Таврическа губерния, което е основано от таврически българи. /Понастоящем тези териториии с главен град Бердянск, които се намират на брега на Азовско море, са окупирани от руснаците./ През 1900 година завършва Нежинския университет. В периода 1922 – 1925 година е ректор на Ленинградския държавен университет.  Умира на 26. февруари 1953 година в Ленинград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Державин, Лихачов...добре, че се разминаха с БГ патрЕотите на 21. век. Щяха яростно да им наскачат като патрЕот на Йордановден как ако не е бил чичко Ленин да ни измисли азбуката, щяхме да драскаме с въглени в Магурата още.
0
 
 
Академик Дмитрий Лихачов ,казва същото. Но безродни русофилски историчари ,като тюфлека Андрей Пантев и червената скумрия Искра Баева пишат учебници по история за българчета!!!
+1
 
 
Тази статия трбва да я прочетат много внимателно всички русофили и да си набият в червените кратуни, че такова животно като славяни няма и българи е имало на тази земя много преди да се появят руските сволочи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: