ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съкилийничките на Мейзер я почитат като гуру
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 29.12.2017Коментари (1)5396
© Plovdiv24.bg
Втора Коледа зад решетките прекара скандалната брюнетка Анита Мейзер. Тя е осъдена за непредумишленото убийство на съпруга си Николай Димов и подкуп на полицай на четири години и половина затвор. Година и половина ще й бъдат приспаднати от крайното наказание, което ще стане ясно през 2018 година.

Анита бе закопчана веднага след инцидента през 2016 година. Съдът многократно и категорично отказва да промени мярката й заради опасност подсъдимата да се укрие.

Първоначално Мейзер се бунтуваше, тръшкаше и плашеше със самоубийство, ако я върнат в килията. С течение на времето обаче тя се уравновеси и твърди, че е приела съдбата си като изпитание и е стабилизирана и силна, пише България Днес.

"Не се чувствам виновна, всичко това е нелепо, но вече го приемам. Аз съм жертва на игрите на близките на Николай, но ще им покажа, че съм по-силна от лъжата. Аз изгубих, а не те", разкри в навечерието на Коледа жената с най-големия силиконов бюст на Балканите.

Чувствайки се жертва на грандиозна конспирация, Мейзер прекара тиха и свята нощ в килията, където е почитана като гуру от останалите съкилийнички. С течение на времето Анита се превърна в просветител за неграмотните жени, престъпили закона. Тя започнала да им преподава английски, а някои се наложило да учи и на писане. С времето зад решетките станала по-религиозна, като се смирила и си дала обещание, като излезе от затвора, да изчисти името си.

"Често ходя в параклиса. Моля се всяка вечер този кошмар да свърши, защото трудно преживявам случилото се. Животът ми допреди година и половина беше рай на земята. Без Николай е празен, а за останалите удобства и възможните, които съм имала, сякаш не ми пука толкова. Моля се да срещна Николай в друг живот, защото за мен всичко останало е без значение вече", разкри през сълзи Мейзер.

Тази година скандалната силиконка посрещна празника в малко по-приповдигнато настроение отпреди, разкриха още близките й пред "България Днес". Тя е получила няколко писма от църкви в различни квартали на Варна и София, което вдигнало духа й. Отчетата заявили, че ще се молят за нея и душата й и вярват в нея.

"Още преди празниците Анита помоли за сушени плодове и малки дарове, които да й донесем, за да раздаде на съкилийничките си. Искаше малки иконки за нейна сметка, с които да ги изненада. Даже пожела да напише писмо до директора на затвора да им позволят да месят питка за Бъдни вечер и да им дадат свещи, за да се молят", разкриха от затвора.

Жените от Сливенския зандан прекараха пречистваща скромна Коледа на хляб и сол. Те се събрали на вечеря и дружно се помолили скоро да усетят свободата, като поискали прошка.

През последните месеци Анита успя да се внедри сред тамошното общество, което първоначално я посрещна като рок звезда, но впоследствие се отдръпна от нея. Крайната емоционалност на силиконката и високият стандарт, с който се хвалеше в медиите, й изиграха лоша шега. За кратко време завист и злоба се вселиха в затворените жени, повечето от бедни семейства. Анита бе нападана от тарторката на пандизчийките, но след като се оплака писмено от тормоз, успя да се отърве от противничките си.

В момента тя се ползва с почит и уважение, което превръща очакването на следващата част от процеса в по-леко преживяване.

"Надяваме се, че втората инстанция ще се вгледа внимателно в доказателствата, или по-скоро ще види липсата на такива - относно обвинението за подкуп говоря. Освен това госпожа Мейзер лежи в момента в затвора в разрез с човешките права. Нека бъдем искрени поне на Коледа - хора дават стотици хиляди левове подкуп, хванати са с парите в ръка и ги пускат под гаранция или срещу подписка. След това се отървават с условни. Непредумишленото убийство се наказва с условна... а Анита за две по 50 лв. кара две години в килия. Нека всеки си направи изводите", коментира ситуацията адвокатът на Анита - Петър Чалъмов.


Още по темата: общо новини по темата: 124
08.09.2022 »
14.08.2020 »
14.05.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
19.11.2019 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Гуру ? На какво гуру ? На силикон и простотия ? Там в панделата се чувства у дома сред етноса си...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: