ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съдът реши: Полфрийман може да напуска България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 28.01.2020Коментари (40)2875
© Нова тв
Aвстралиецът Джок Полфрийман може да напуска България. Това реши снощи Софийският административен съд, който отмени  нaлoжeнaтa oт диpeĸция "Mигpaция" нa MBP пpeз 2011 г. зaбpaнa.

Австралиецът бе осъден за убийството на студента Андрей Монов, но бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на пълното наказание.

Мотивите на съда са, че е невъзможно Полфрийман да има три принудителни мерки, след като е освободен предсрочно от затвора. При това две от тях - за експлусиране и забрана да влиза у нас - взаимно се изключват. Тя обяснява, че австралиецът няма лични документи докато чака решение по друго дело. Затова нямало нужда от забраната за напускане и влизане у нас. 

През октомври миналата Полфрийман бе пуснат и от Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци срещу задължението да се явява ежеседмично в районно управление на МВР в София, докато забраната му за напускане на страната не отпадне.

Рeшeниeтo нe e oĸoнчaтeлнo, нo aĸo Bърховният административен съд гo пoтвъpди, ycлoвнo пpeдcpoчнo ocвoбoдeният aвcтpaлиeц вce пaĸ ще получи пpaвo нa избop ĸъдe дa пpeбивaвa. 

Полфрийман вече има издаден паспорт от властите в родината си, но те ще му го връчат чак след като приключат всички съдопроизводствени действия у нас. 

Бившият главен прокурор Сотир Цацаров внесе искане да бъде върнато за ново произнасяне делото за предсрочното освобождаване на Полфрийман.  

Джок Полфрийман е освободен условно предсрочно от незаконен състав на Апелативен съд София като за двама от съдиите са съществували безспорни основания за отвод. Той е осъден за тежко престъпление против личността, липсват убедителни доказателства за поправянето му при изтърпяване на наказанието "лишаване от свобода" в затвора в София и не е изплатил дори минимална част от обезщетението, присъдено на пострадалите. Това гласят част от мотивите на искането на Цацаров. 

След условното освобождаване на австралиеца ВМРО пък поиска закриване на Българския хелзински комитет, защото организацията прави "недопустима намеса в съдебната система на България". БХК даде позитивната характеристика за Джок преди да бъде освободен от Апелативния съд. 

Все още главният прокурор тогава Цацаров обаче заяви, че това е най-тежката възможна санкция за неправителствена организация и е възможно само ако са налице данни за финансиране и подпомагане на тероризъм или организацията извършва дейност, която противоречи на конституцията и на законите и добрите нрави.  

Самият Джок Полфрийман пък взе участие в няколко инициативи, самият той е председател на затворническа организация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Това ,че един с профилно име елестар защитава УБИЕЦ на българин пред десетки свидетели и е осъден на три инстанции ,и се опитва да го защитава сякаш е убил муха ,същия който псува като дърт циганин ,и работи като таен клиент в заведения и магазини и бот генериращ коментари за 20лв. на ден ,дава ли му право да е достоен да се нарече българин....оставям на четящите да прецените .....НЕ ГО РАЗГЛЕЖДА ОСЪДЕН Е ,И СЪДИЯ ГО ОСВОБОЖДАВА ПРЕДСРОЧНО С 6Г. ЗАРАДИ СИНИТЕ МУ ОЧИ!ТУК НЯМА СПОР ДАЛИ Е ВИНОВЕН ИЛИ НЕ ТОЙ СИ ПРИЗНА ,ЧЕ ГО Е ЗАКЛАЛ !ЕЛЕСТАР ГНУСЕН СИ !СПРИ ДА МУ АДВОКАТСТВАШ!ПЛЮС ТОВА ТИ НЕ ЧЕТЕШ МОНОВ Е БИЛ С 3 ПРОМИЛА ,А ДЖОК Е БИЛ С 0,5 КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ,ЧЕ Е БИЛ ПИЯН ,МНОГО ДОБРЕ Е ОСЪЗНАВАЛ КАКВО ПРАВИ И С УМИСЪЛ ГО Е НАМУШКАЛ! ГНУСНИЯ ЕЛЕСТАР.....ТАЙНИЯ КЛИЕНТ И БОТ НА КОЙТО МУ ПЛАЩАТ ДА КЛЕПА ХОРАТА.....
на 28.01.2020 г.
-2
 
 
Не мога да ви разбера , групата анархисти. Като не ви хареса - ходете го утрепе и да се свършва, а не да квичи тука , че ви било гнус , че еди кой си е убиец или всякаква гнусна помия дето изливате. Ами и Джок е гнус от вас , дето само клеймявате , без дори да се запознали със случая. ( интересен факт е как тези "n" на брой свидетели не са могли да се справят с един пияница. В случая един алкохолик убива друг такъв и никой не му е попречил -и само защото чужденец се вдига шум до небесата. И най тъпото нищо не се споменава за Андрей Монов - едвам ли ако беше някой си Киро работещ в АЕЦ някой би се впечатлил толкова от този случай). А щом съда сега разглежда това дело значи има нещо , което са сметнали , че трябва да бъде преразгледано. Случая е доста интересен и доколко знам с нищо не се различава от този на доктора, например... Така че който да плюете , изливате омраза и демонстрирате всякаква форма на първботитност - няма да промените случващото се ....
+3
 
 
В България за убийство дават и колкото за кражба на чувал с картофи
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (902) 16%
Спас Гърневски (806) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1481) 26%
Иван Тотев (1517) 26%
Здравко Димитров (493) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: